• تاریخ انتشار : 98/10/14 - 14:25

برگزاری جلسه کمیته بررسی علل مرگ مادر باردار با حضور مدیر تعالی بالینی و خدمات بیمارستانی دانشگاه

با حضور مدیر تعالی خدمات بالینی و امور بیمارستان ها، جلسه کمیته دانشگاهی مورتالیتی مادر باردار در معاونت درمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه، این جلسه روز چهارشنبه 11دی ماه 98 با حضور دکتر مصطفی امینی  مدیرتعالی بالینی و خدمات بیمارستانی دانشگاه، دکتر افسانه تهرانیان رئیس گروه مادر، نوزاد و مامایی، دکتر اشرف آل یاسین مدیر گروه زنان دانشگاه، متخصصین گروه زنان و زایمان، تعدادی از اعضا هیئت علمی گروه های تخصصی بیهوشی، عفونی، جراحی، هماتولوژی، گوارش، زنان، پزشکی قانونی، مسئول ستاد هدایت دانشگاه، کارشناسان گروه مامایی معاونت درمان و کارشناسان معاونت بهداشت برگزار شد.
دکتر مصطفی امینی در این جلسه کاهش میزان مرگ و میر مادران به دلیل عوارض بارداری و زایمان را یکی از مهم ترین شاخص های توسعه یافتگی کشورها خواند.
مورتالیتی
دکتر تهرانیان طبق دستور جلسه،گزارشی از سه مورد مرگ مادر اخیر در بیمارستان های دانشگاهی تحت پوشش را ارائه و درخصوص اقدامات درمانی انجام شده توضیحاتی داد.
دکتر آل یاسین با اشاره به اهمیت تشخیص زودرس مادران پرخطر، fallow up دقیق، پیگیری و ارجاع در زمان مناسب گفت: بیمارستان های غیردانشگاهی که امکانات، تجهیزات و دانش درمان مادران پرخطر را ندارند بهتر است قبل از تصمیم به درمان مشاوره دقیق انجام داده و بیمار را به سانتر دانشگاهی مجهز ارجاع دهد. وی همچنین بر آموزش تکمیلی بیماری های زمینه ای به متخصصین زنان تاکید کرد.
دکتر بهنوش نماینده پزشک قانونی دانشگاه نیز بر ضرورت عدم اخذ رضایت شخصی در موارد اورژانس و در زمان وجود خطر جانی برای مادر و همچنین انجام اقدامات درمانی موثر علی رغم مخالفت بیمار و همراهان وی تاکید و در خصوص حضور متخصص زنان مسئول بیمار در زمان انجام اتوپسی مادران باردار پیشنهاداتی را بیان کرد.
دکتر اسفندبد فوق تخصص هماتولوژی دانشگاه، با اشاره به اینکه  AML از اورژانس های درمانی بدخیمی های خونی است یادآور شد با یک فلوسیتومتری می توان AML را تشخیص و  بلافاصله پس از تشخیص صرف نظر از سن بارداری، درمان باید شروع شود. متاسفانه گاهی ارزیابی بیماران توسط پزشکان متفاوت با تخصص های گوناگون سبب تاخیر در تشخیص و حتی عدم تشخیص می شود.
در ادامه استادان و اعضای هیئت علمی حاضر در این جلسه نظرات خود را در مورد پرونده های یاد شده اعلام و علل منجر به مرگ مادر پرخطر شناسایی و مداخلاتی را در راستای کاهش مورتالیتی و موربیدیتی مادران، برای ابلاغ و اجرا در بیمارستان های تحت پوشش مصوب کردند.

خبرنگار: نجمه باهو

• گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS