• تاریخ انتشار : 98/08/11 - 10:53

موزه گردی/ اولین دواخانه مدرن در کالسکه خانه امیر کبیر

دواخانه نظامی نخستین داروخانه تهران، با قدمت بیش از 150سال در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران است.

93925.mp3 موزه گردی/ اولین دواخانه مدرن در کالسکه خانه امیر کبیر

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی موزه ملی تاریخ علوم پزشکی، یکی دیگر از بخش های زیبای موزه، دواخانه نظامی است.
دواخانه نظامی از کهن‌ترین داروخانه‌های ایران  می باشد که توسط مرحوم هادی خان سرتیپ برای وزارت جنگ تاسیس و کلیه لوازم و اسناد دواخانه از کشور اتریش خریداری و وارد ایران شد.
پس از فوت مرحوم هادی خان خواهرزاده ایشان عبدالحسین خان نظامی مسئولیت داروخانه را بر عهده گرفت.
چندی بعد این داروخانه بابت طلب عبدالحسین خان از ارتش به ایشان واگذار شد. پس از فوت عبدالحسین خان در سال 1319 ه.ش. فرزند ایشان دکتر امیر هوشنگ نظامی استاد برجسته دانشکده‌های پزشکی و داروسازی دانشگاه تهران عهده‌دار امور این داروخانه گردید.
این داروخانه در سال 1367 ه.ش. تعطیل و پس از فوت دکتر امیر هوشنگ نظامی در سال 1371 به دانشکده داروسازی دانشگاه تهران منتقل شد.
سال 1381با تلاش و پیگیری همسر بزگوار دکتر نظامی خانم دکتر زرین دخت شرقی داروخانه به همراه تجهیزات و اسناد مربوطه به موزه ملی تاریخ علوم پزشکی اهدا و با استفاده از عکس‌های قدیمی و قطعات به جای مانده، با هزینه خانم دکتر شرقی داروخانه به صورت اصلی خود بازسازی و نصب گردید.
داروخانه نظامی پس از بازسازی در دوازدهم شهریور ماه 1382 در محل موزه افتتاح شد.
تجهیزات این مجموعه شامل :
دستگاه شیشه پر کن، دستگاه شربت سازی، دستگاه صافی، صافی، همزن، دستگاه حب بر، دستگاه عصاره‌گیر، ترازو، هاون چینی، دستگاه تقطیر، ظروف آزمایشگاهی،‌ دستگاه پرس برای تهیه کاشه، دستگاه آلبومین متر، قالب قرص زنی، سرنگ شیشه‌ای مدرج، آتش‌گردان، چراغ الکلی، ساکشن دستی، ظروف دو جداره برای حرارت غیر مستقیم، قالب شیاف، قالب قرص، دستگاه مهر برجسته، کلیشه‌های قدیمی مورد استفاده در داروخانه.
علاقمندان در هفته های آتی منتظر معرفی بخش های جذاب دیگر موزه باشید.

خبر: سرور قادری

• گروه خبری : گروه خبری RSS,مدیریت موزه ملي تاريخ علوم پزشكي