• تاریخ انتشار : 98/07/23 - 11:09

بر اساس شعار جهانی سلامت روان در سال 2018، مرکز مشاوره و راهنمایی با همکاری معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه، همایش نیک زیستی جوانان در جهان درحال تغییر را با حضور روانپزشکان، روانشناسان، پزشکان، دانشجویان و سایر فعالان این حوزه برگزار کرد.

93366.mp3 همایش کشوری نیک زیستی جوانان در جهان در حال تغییر به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت دانشجویی فرهنگی، همایش یک روزه "نیک زیستی جوانان در جهان در حال تغییر" روز پنجشنبه 18 مهر 1398 مصادف با 10 اکتبر (روز جهانی سلامت روان)، با مشارکت سازمان ها و نهادهای مرتبط با سلامت روان و سخنرانی­های تخصصی اساتید داخل و خارج از کشور در سالن همایش های سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
این همایش با حضور جمعی از روانشناسان، روانپزشکان، پزشکان، دانشجویان و سایر فعالان حوزه سلامت روان برگزار و در آن سخنرانی­ها و پنل­های تخصصی توسط اساتید صاحب نظر از دانشگاه های مختلف و انجمن­های برتر علمی ارائه شد.
ابتدای همایش دکتر فرزین حلب چی معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه ضمن خوشامدگویی به اساتید و دانشجویان حاضر در سالن، از اهمیت نیک زیستی جوانان بخصوص دانشجویان گروه پزشکی به دلیل طولانی بودن مدت تحصیل و همچنین ارتباطی که بعدها با بیماران و خدمت گیرندگان خود دارند اشاره کرد.
مدیر گروه پزشکی ورزشی دانشگاه در ادامه به تاثیر فعالیت های فیزیکی بر سلامت روان و همچنین نیک زیستی عرفانی تأکید کرد.
وی ضمن تقدیر از زحمات دست اندرکاران برگزاری همایش به ویژه حضور فعال همتایاران سلامت روان، سخنان خود را با خوانش شعری از سعدی علیه رحمه به پایان برد.
در ادامه دکتر فاطمه رحیمی نژاد رئیس همایش و رییس مرکز مشاوره ضمن تبریک روز جهانی سلامت روان، در خصوص محوریت این همایش گفت: اینکه سلامت افراد تنها با نداشتن بیماری جسمی تعریف نمی شود و پرورش مهارت های نیک زیستی راهی به سوی شکوفایی و رضایت از زندگی هستند.
سپس، پیام رییس فدراسیون جهانی سلامت روان خطاب به این همایش خوانده شد.
سخنرانان در سه بخش به ایراد سخنرانی، گفتگوی مشارکتی در پنل تخصصی و پاسخ به پرسش ها پرداختند.
در بخش اول، دیدگاه های نظری (شناختی رفتاری، روانکاوی مثبت، وجودگرایی، معنویت و انتخاب) توسط سخنرانان حاضر و همچنین پخش ویدئو ارسالی از کشور استرالیا و پرسش و پاسخ حاضران برگزار شد.
در بخش دوم نیز، نقش سازمان ها و انجمن ها در قالب پنل و سخنرانی به بحث گذاشته شد و ویدئو ارسالی اختصاصی درباره تجربه شاخه سلامت روان در کشور کانادا نیز مورد مشاهده حضار قرار گرفت.
در بخش سوم که متمرکز بر موضوعات امروز جوانان (سلامت جنسی، روابط عاطفی و ازدواج، پیشگیری از رفتارهای پرخطر) بود، سخنرانی اساتید، پرسش و پاسخ و یافته های پژوهشی سنجش سلامت روان جوانان در دستور برنامه بود.
اختتامیه همایش همراه با قدردانی­های ویژه و متفاوت از دو استاد اثرگذار در حوزه دانش و انتشارات مرتبط با سلامت روان و همچنین پنج همکار پیشکسوت مرکز مشاوره و معاونت دانشجویی فرهنگی بود که در تجربه حرفه­ای خود، الگوهای ارزشمندی برای نیک زیستی بوده­اند. دبیر علمی همایش، دکتر نغمه تقوی با جمع بندی موضوعات علمی مطرح شده در این برنامه و معرفی شعار امسال سلامت روان، لزوم تداوم مسیر همایش نیک زیستی را خاطر نشان کرد.
توضیح اینکه، با هماهنگی مجید مردی دبیر اجرایی و سایر همکاران، در حاشیه برگزاری این همایش نیز غرفه های کتاب و ابزار مرتبط با سلامت روان و همچنین نمایشگاهی از آثار برگزیده جشنواره بین المللی عکس سلامت روان به نمایش گذاشته شد.
حامیان علمی و اجرایی این همایش کشوری از جمله فدراسیون جهانی سلامت روان، انجمن علمی روانپزشکان ایران، انجمن روانشناسی ایران، انجمن روان درمانی ایران، انجمن روانپزشکی کودک و نوجوان و همچنین سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران، مراکز مشاوره دانشگاهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان و نشر سایه سخن، نشر ارجمند و مجتمع آموزشی شهید مهدوی در مباحث تخصصی و ارائه منابع کاربردی نقش ارزنده­ای داشتند.
خبرنگار: مهشید آراسته
عکاس: حسین شیخ محمدی