کد خبر: ٧٠٩٤٠/ ٠٩:٢٧ - يکشنبه ٢ مهر ١٣٩٦/ تعداد بازدید: 98
چاپ
ارسال به دوست
شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر
مواد غذایی قابل‌عرضه در بوفه‌های مدارس
کارشناس مسئول واحد سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر گفت: عرضه مواد خوراکی ناسالم و کم‌ارزش که فاقد استانداردهای لازم باشد، ممنوع است.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، سارا حاصلی فرد، کارشناس مسئول واحد سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس شبکه در این خصوص گفت: با توجه به شروع سال تحصیلی جدید و اهمیت مصرف میان وعده‌های دانش آموزان، طبق این تفاهم‌نامه  امضاشده توسط وزارتین بهداشت و آموزش‌وپرورش، مواد خوراکی سالم و باارزش به موادی گفته می‌شود که ضمن تأمین حدود از انرژی موردنیاز دانش آموزان، به‌عنوان میان وعده، مطابق با استانداردهای بهداشتی تهیه و با دارا بودن شرایط بهداشتی در پایگاه تغذیه سالم به دانش آموزان عرضه و فروخته شود.
وی در ادامه افزود: مواد غذایی عرضه‌شده در بوفه‌های مدارس باید دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت، علامت استاندارد، نام و نشان کارخانه، تاریخ تولید و انقضای معتبر، ترکیبات تشکیل‌دهنده، ارزش غذایی و دارای پوشش سالم و تمیز باشند و به تأیید کارشناسان تغذیه در معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور رسیده باشند. خرما، انواع مغزها (بادام‌زمینی، بادام، بادام‌هندی، فندق، پسته) کشمش، نخودچی، توت خشک، انجیر خشک، انواع ماست، انواع پنیر (پاستوریزه و استریلیزه)، میوه سالم شسته شده و ضدعفونی شده دربسته بندی‌های یک نفره وکیوم شده، انواع میوه خشک، نوشیدنی‌ها همچون انواع شیر، دوغ بدون گاز، انواع آبمیوه طبیعی، آب‌معدنی، بیسکویت، کیک و کلوچه، بیسکویت ساده و سبوس‌دار و بدون کرم، کیک و کلوچه ترجیحاً از نوع غنی‌شده و تهیه‌شده با روغن حاوی اسید چرب با ترانس زیر 5 درصد، انواع آش، انواع سوپ، لوبیا، عدس پخته، حلیم، شله‌زرد، سمنو و فرنی به‌شرطی که بهداشتی و سالم تهیه و عرضه شوند ازجمله مواد غذایی سالم برای عرضه در بوفه مدارس هستند.
حاصلی فرد مواد غذایی ممنوعه در بوفه مدارس را مواد غذایی همچون انواع پفک، اسنک، نوشابه‌های گازدار و ماءالشعیر، آدامس، شکلات، پاستیل، سوسیس، کالباس، سالاد الویه، چیپس، انواع لواشک و آلو و آلوچه (غیربهداشتی) در بوفه‌های مدارس برشمرد و  عرضه آنها را ممنوع اعلام کرد.
این کارشناس مسئول تأکید کرد که متخصصین و کارشناسان تغذیه به والدین و دانش آموزان توصیه می‌کنند که میان وعده برای زنگ‌های تفریح را از خانه همراه خود بیاورند چراکه سالم‌تر هستند به‌عنوان‌مثال میوه، شیر و لقمه سالم مثل نان و پنیر و گردو، نان و تخم‌مرغ، نان و پنیر و خیار سبز، نان و پنیر گوجه‌فرنگی و نان و کره و عسل از مناسب‌ترین میان وعده‌ها برای دانش آموزان محسوب می‌شوند.
حاصلی فرد در پایان بیان کرد:بوفه مدارس در طول سال تحصیلی توسط کارشناسان تغذیه و بهداشت محیط شبکه‌های بهداشت بازدید می‌شوند که گزارش نواقص موجود به اطلاع اداره آموزش‌وپرورش و مدیر مدرسه رسانده می‌شود تا اقدامات لازم برای رفع نواقص در اسرع وقت صورت پذیرد.
خبر: خورسندفرد
عکس: بیاتی نیاز

 

 

انتهای پیام / *
کلید واژه ها
  • مصاحبه
اخبار مرتبط
نظرات کاربران
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سامانه نظرسنجی و افکار سنجی
اقدام روابط عمومی در انتشار تاریخ شفاهی دانشگاه در قالب مصاحبه های هفتگی با اساتید ، در سایت دانشگاه را چگونه ارزیابی می کنید؟

خیلی خوب
خوب
متوسط
بد
خیلی بد