کد خبر: ٧٢٤٧٣/ ١١:٢٦ - شنبه ٤ آذر ١٣٩٦/ تعداد بازدید: 106
چاپ
ارسال به دوست
معاونت غذا و دارو
نشست خبری دستورالعمل و راهنمای نشانگر رنگی تغذیه ای (چراغ راهنمای تغذیه ای) در رادیو سلامت
در برنامه رادیویی سفره ایرانی به منظور افزایش آگاهی مصرف کنندگان و اصلاح الگوی مصرف در ارتقاء سلامت جامعه، نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی برچسب محصولات خوراکی عنوان شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو تهران؛ مهندس ماندانا جوادپور کارشناس کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو در نشست خبری برنامه سفره ایرانی رادیو سلامت در خصوص دستورالعمل و راهنمای نشانگر رنگی تغذیه ای به منظور افزایش آگاهی مصرف کنندگان و اصلاح الگوی مصرف در ارتقاء سلامت جامعه در تاریخ 1 آذر 96 در محل استودیو رادیو سلامت صحبت کرد.
وی گفت: محصولات خوراکی عرضه شده باید مطابق ضوابط و قوانین سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تولید و دارای پروانه ساخت معتبر باشند؛ و در ادامه در خصوص نحوه استفاده از نشانگرهای رنگی به عنوان راهنمای تغذیه ای توضیح داد و گفت:  اطلاعات درج شده باید شفاف، خوانا، و غیر قابل پاک شدن باشند، درج هرگونه اطلاعات که باعث گمراهی مصرف کننده شوند ممنوع بوده و جرم محسوب می شود و هدف از نشانگرهای رنگی کمک به مصرف کننده به منظور شناسایی ویژگی های تغذیه ای محصول است تا با توجه به شرایط جسمی ؛ وضعیت سلامتی و فعالیت فیزیکی نیازهای شخصی، انتخاب آگاهانه داشته باشد. درج نشانگر های رنگی تغذیه ای جهت مصورات بسته بندی شده که دارای قند ، نمک یا چربی می باشند الزامی است.
مهندس جوادپور افزود: بخشهای هشت گانه معرفی و طراحی نشانگر های رنگی تغذیه ای شامل آرم سازمان غذاودارو، معیار و اندازه سهم قابل فهم و ارزیابی، میزان انرژی در هر سهم بر حسب کیلو کالری، شاخصهای مورد ارزیابی (مواد مغذی مورد ارزیابی)، مقدار عددی و واحد اندازه گیری شاخصهای مورد ارزیابی در اندازه سهم، نشانگر های رنگی (رنگهای تعیین شده برای هر شاخص)، راهنمای رنگها و شماره پروانه های بهداشتی تولید و ورود می باشد.
وی همچنین در ادامه گفت: در معیار و اندازه سهم قابل فهم  ، اظهارات باید شفاف باشد و از گمراه شدن  مصرف کننده در خصوص میزان سهم بسته و تعداد سهم در آن بسته جلوگیری نماید؛ نحوه تعیین میزان  و اندازه هر سهم  به عهده واحد تولیدی  است؛ در محصولات نیمه آماده، میزان و مقدار محصول نهائی مطابق دستورالعمل تهیه معیار خواهد بود؛ مواد غذائی نیمه آماده (پودرهای انواع سوپ- پودر انواع کیک- پودر نوشیدنیهای گرم و سرد و شیرینی جات- سوپ- کتلت- ژله ) و پودر نوشیدنیهای فوری گرم و سرد مانند قهوه- نوشیدنیهای سرد میوه ای با توجه به دستور آماده سازی مقادیر در محصول نهائی  ارزیابی و درج شود
در پایان کارشناس کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی گفت: نشانگر های راهنمایی تغذیه ای جزئی از برچسب میباشد و می بایست در محل قابل دید و با فونت مناسب و خوانا باشد. درج  نشانگرهای راهنمای تغذیه ای بر روی محصولات شکر، قند، نمک، آب مجاز نیست؛ درج  نشانگرهای راهنمای تغذیه ای بر روی آن دسته از محصولات خام کشاورزی که فقط عملیات فراوری فیزیکی انجام شده است و هیچگونه افزودنی یا ماده دیگر اضافه نشده باشد (فراوری نشوند و خالص باشند) اختیاری می باشد ( مانند سبزیجات -عرقیات- خرما –ادویه جات خالص – عسل – حبوبات-ودمنوشهای خالص و طبیعی) و در صورتی که فرموله شوند اجباری است.

انتهای پیام / *
کلید واژه ها
اخبار مرتبط
نظرات کاربران
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سامانه نظرسنجی و افکار سنجی
اقدام روابط عمومی در انتشار تاریخ شفاهی دانشگاه در قالب مصاحبه های هفتگی با اساتید ، در سایت دانشگاه را چگونه ارزیابی می کنید؟

خیلی خوب
خوب
متوسط
بد
خیلی بد