کد خبر: ٦٥٥٦١/ ٠٩:٥٦ - شنبه ٣٠ بهمن ١٣٩٥/ تعداد بازدید: 1054
چاپ
ارسال به دوست
تغذیه
پيشنهادات در مورد نگهداری مواد غذایی
توصيه مي شود نان مصرفي به شكل روزانه تهيه گردد. اگر امكان چنين كاري نيست بايد نان به شكل اصولي قبل از قرار دادن در داخل نايلون تميز و خنك گردد. از پيچاندن انواع نان در داخل روزنامه يا قرار دادن در داخل كيسه نايلون سياه (بازيافتي) خودداري شود.

- ظروف نگهداري غلات در ظروف دربسته بوده و نبايد به گونه اي در مسير عبور و مرور باشد كه احتمال انتقال آلودگي وجود داشته باشد. همچنين اين ظروف بايد بر روي پالت قرار داشته و در جاي خشك و خنك نگهداري شوند.
-  از پيچاندن انواع نان در داخل روزنامه يا قرار دادن در داخل كيسه نايلون سياه (بازيافتي) خودداري شود.
- توصيه مي شود نان مصرفي به شكل روزانه تهيه گردد. اگر امكان چنين كاري نيست بايد نان بشكل اصولي قبل از قرار دادن در داخل نايلون تميزو خنك گردد زيرا در غير اين صورت نان داغ در داخل نايلون اصطلاحاً عرق كرده و با توجه به رطوبت حاصل از تعريق ممكن است كپك بزند. بعد از خنك كردن نان مي توان آن را در داخل نايلون تميز قرار داد و در فريزر به مدت بيشتري نگهداري كرد.
- ضايعات نان بايد در ظرف مجزا نگهداري و در سريعترين زمان ممكن از آشپزخانه خارج شود.
- برنج، رشته آشي، رشته پلويي و ... بايد در انبار خشك و خنك نگهداري شود.
- توصيه مي شود آرد را در محيط بسيار خنك يا در داخل بسته بندي مناسب به شكلي كه رطوبت يخچال را جذب نكند در يخچال نگهداري كرد.
- قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن آن را تسریع می نماید. بنابر این بهتر است داخل یخچال نگهداری نشود.
- برای نگهداری برنج، آن را با نمک نیم کوب مخلوط کنید و به دور از آفتاب برنج را با دقت پاک کنید. برنج بسیار جاذب بو می باشد پس باید درمکانی سرد و خشک و دور از پیاز و سیر نگهداری شود.
-  بهتر است برنج را در ظروف پلاستیکی دهان گشاد نگهداری کنیم.گونی های برنج را نیز باید در مکانی بالاتر از سطح زمین (روی پالت) و دور از دسترس جوندگان نگهداری کنید.استفاده از 30 گرم یخ خشک دریک گالن برنج سبب افزایش ماندگاری آن خواهد شد.
- برای نگهداری میوه ها و سبزی ها در یخچال اول آنها را بشوییم و بعد خشک کنیم و نگهداری کنیم.
- دائما میوه ها را چک کنیم و اگر خراب یا له شده وجود داشت آن ها را جدا کنیم.
- ميوه ها و سبزي ها پس از شستشو بايد در يخچال نگهداري شوند.
- در صورت كپك زدگي بايد سريعاً ميوه و سبزي كپك زده از يخچال خارج شود، زيرا باعث انتشار آلودگي در يخچال مي شود. در صورت مشاهده چنين مواردي بايد ظروف نگهداري اين مواد را نيز از يخچال خارج كرده و بدقت شستشو و ضدعفوني كرد.
- سبزي و ميوه را نبايد با نايلون در داخل يخچال قرار داد زيرا تعريق، امكان فساد را بيشتر مي كند.
- یخ زدن بهترین شیوه نگهداری دراز مدت سبزیجات است.
- شير استريليزه تا زمان بازنشدن درب آن، در صورت نگهداري در شرايط خشك و خنك و بدور از تابش مستقيم نور آفتاب، تا ماه ها قابليت نگهداري در يخچال را دارا مي باشد.
- با باز كردن بسته بندي يك محصول لبني مدت ماندگاري آن كمتر مي شود.
- بعد از باز كردن حلب پنير، بايد پنير آن را به ظروف نگهداري مناسب، نظير ظروف شيشه اي منتقل نمود و آب پنير را به آن اضافه كرد.
- شیر را در ظروف مانند آهن و یا مس نگهداری نکنید.
- در قرار دادن شیر در معرض نور خورشید اجتناب کنید.
- مواد لبنی را در سردترین منطقه یخچال نگهداری کنید.
- گوشت قرمز یا سفید منجمد در سردخانه در دماي 18- درجه سانتي گراد نگهداري شود.
- پس از باز شدن يخ گوشت (ديفراست) از انجماد مجدد آن بايد اكيداً خودداري شود، بدين منظور مواد پروتئيني را بايد به ميزان مورد نياز براي مصرف از فريزر خارج كرد.
- براي خارج كردن گوشت از حالت انجماد از روش هاي نادرستي مانند حرارت دادن، خيساندن در وان آب گرم، گرم كردن توسط پاشيدن آب گرم و مانند آن استفاده نشود.
- تخم مرغ حتما باید در يخچال نگهداري گردد، بهترین درجه حرارت نگهداری تخم مرغ دمای 4-0 درجه سانتی گراد و روطوبت 85 درصد است.
- مناسب ترین مکان برای نگهداری حبوبات فضاهای سرد و تاریک مانند داخل کابینت است. نور و حرارت بالا باعث ایجاد حالت کهنگی و تغییر طعم و خواص تغذیه ای حبوبات می گردند.
- هرگز نباید سطح تخم مرغ را شست و آن ها را بری مصرف بعدی نگهداری کرد.
- در مناطق گرم می توان حبوبات را در ظروف دربسته و در داخل یخچال نگهداری نمود.
- بهترین ظروف برای نگهداری حبوبات،ظروف شیشه ای دهان گشاد با درهای فلزی دسته دار است.
- حبوبات نبايد در معرض رطوبت قرار گيرند.
- به ازای هر 1 ساعت نگهداری تخم مرغ در دمای اتاق 1 روز از عمر نگهداری آن کاسته می شود.
- روغن ها و چربي ها تركيبات فاسد شدني هستند و وجود رطوبت، مجاورت با اكسيژن هوا، آهن و مس، حرارت و نور باعث فساد روغن مي گردند، بنابراين روغن ها را بايد در محل خشك و خنك و دور از نور و در ظرف در بسته نگهداري نمود.
- مواد غذايي حاوي چربي را بايد در ظروف درب بسته يا بسته بندي مناسب در يخچال نگهداري نمود.
- حتي الامكان پس از باز كردن درب روغن، مي بايست آن را در يخچال يا جاي خنك نگهداري نمود.
- درب ظرف روغن را پس از هر بار مصرف مي بايست بست و در جاي خنك و دور از نور و حرارت نگهداري نمود.
- از ظروف آلومينيومي براي سرخ كردن غذا و نگهداري روغن نبايد استفاده نمود.
- نمك يددار را بايد در ظروف تيره در بسته و بدور از نور مستقيم خورشيد نگهداري كرد.
- شیرینی خشک در دمای اتاق قابل نگهداری است، ولی شیرینی تر و خامه ای حتما باید در یخچال ( حد اکثر تا 3 روز ) نگهداری شود.
- پس از باز کردن درب قوطی رب گوجه فرنگی، محتوی قوطی را در یک ظرف شیشه ای درب دار ریخته و آن را در یخچال قرار دهید.
- باقی‌ مانده غذاها را در یخچال و سردخانه نگهداری کرده و از گرم کردن چندباره آن خودداری کنید.

منبع: معاونت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
تنظیم: مونا عدالت یار

انتهای پیام / *
کلید واژه ها
  • نگهداری مواد غذایی
  • ظروف نگهداري غلات
  • نمک نیم کوب
  • ظروف پلاستیکی
  • خارج كردن گوشت از حالت انجماد
  • ظروف آلومينيومي
اخبار مرتبط
نظرات کاربران
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سامانه نظرسنجی و افکار سنجی
اقدام روابط عمومی در انتشار تاریخ شفاهی دانشگاه در قالب مصاحبه های هفتگی با اساتید ، در سایت دانشگاه را چگونه ارزیابی می کنید؟

خیلی خوب
خوب
متوسط
بد
خیلی بد