• تاریخ انتشار : 1400/12/08 - 12:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1005
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

اولین جلسه دوره ششم شورای دانشگاه برگزار شد

دکتر قناعتی: مدیریت جدید، محصول محور، سریع، ریسک پذیر و بر اساس اثربخشی است

در اولین جلسه دوره ششم شورای دانشگاه، با تاسیس 3 مرکز تحقیقاتی جدید، یک مرکز تحقیقات خصوصی و ارتقای یازده عضو هیات علمی دانشگاه موافقت شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این دوره از جلسه شورای دانشگاه که یکشنبه 8 اسفند 1400 در سالن دارالفنون دانشگاه برگزار شد، پیشنهاد تاسیس مراکز تحقیقاتی جدید و تغییر نام مرکز تحقیقات خواب، اعطای پایه تشویقی بر اساس امتیاز ارتقای جلسات هیات ممیزه دانشگاه، اعطای پایه تشویقی  برگزیدگان جشنواره ها و اعطای پایه به برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه که از بورس تحصیلی استفاده کرده اند موردبررسی اعضای شورا قرار گرفت و گزارشی از برنامه استاد مدعو خارجی و رتبه بین المللی دانشگاه، وضعیت موجود و افق های آینده ارائه شد.

در ابتدای جلسه، دکتر حسین قناعتی، رییس دانشگاه، شان دانشگاه را منتوری کشوری برای سایر دانشگاه ها خواند و گفت: دانشگاه در پیچی قرار گرفته که مجبور است فعالیت های چند ماموریتی و ماموریت های ملی و بین المللی داشته باشد. در همین راستا از فعالیت های دکتر آیتی برای اقدامات سیستماتیک بین المللی قدردانی می کنم و ایشان اقدامات خوبی در دانشگاه سبطین داشتند که تجربه بسیار مناسبی است.

وی سبک و سیاق آموزش در علوم پایه را نیازمند اصلاحات دانست و گفت: برای اصلاح علوم پایه نیازمند تحقیقات هستیم چرا که لازم است هم نحوه اجرا و هم کوریکولوم های آموزشی تغییر کنند. اساسا کوریکولوم های آموزشی به روز نیست و باید چابک سازی و به روز رسانی شوند.

رییس دانشگاه، کارایی و اثربخشی آموزش را بسیار مهم خواند و تصریح کرد: باید بدانیم که چه پزشک و دانشجویی تربیت می کنیم و آیا نیروهای تربیت شده افرادی توانمند هستند یا خیر. به جای آنکه به دانشجویان فرصت خلاقیت و اندیشیدن بدهیم از آنها می خواهیم که هفت سال بی وقفه فقط درس بخوانند در حالی که آموزش باید بگونه ای باشد که دانشجویان مسائل اجتماعی را درک کنند. حضور در فیلد و مناطق محروم مانند اسلامشهر و لمس زندگی مردم از نزدیک می تواند جنبه های آموزشی بیشتری برای آنها داشته باشد. البته خدا را شاکریم که دکتر علامه در زمینه آموزش و دکتر فتوحی در پژوهش توفیقات زیادی تا کنون داشتند اما باید در حوزه آموزش و پژوهش بهتر شویم.

دکتر قناعتی، عدم فعالیت برخی از مراکز تحقیقاتی و حضور اسمی آنها را جای تاسف دانست و افزود: دانشگاه باید برای حل مشکلات، سریع و چابک باشد. مراکز تحقیقاتی که بودجه از دانشگاه می گیرند، باید از کیفیت مقالات و اثربخشی کافی برخوردار باشند. اینکه فقط دنبال کمیت باشیم و اثربخشی لازم را نداشته باشد، اصلا قابل قبول نیست و بزرگواران باید در این زمینه فکر کنند تا بتوانیم عدالت را برقرار کنیم.

وی بر ضرورت رفع بی عدالتی تاکید کرد و یادآور شد: بی عدالتی منشا بسیاری از مشکلات در همه زمینه هاست و باید برای آن چاره بیاندیشیم. در زمینه پژوهش و آموزش نیز باید مسئله علم نافع را در نظر بگیریم.  در بسیاری از کشور ها بر اساس نیاز جامعه، تکنسین تربیت می کنند. اینکه ایران در تولید مقاله اول است اما در اثر بخشی جایگاه مناسبی ندارد مسئله خوبی نیست.

رییس دانشگاه، دنیای امروز را دنیایی با سرعت و ریسکی توصیف کرد و گفت: باید خود را به جهان برسانیم. مدیریت جدید، مدیریت فرآیند محور نیست بلکه محصول محور و بر اساس اثربخشی است. مدیریت اکنون سریع و ریسک پذیر است.

دکتر قناعتی سپس خواستار تسریع در اتمام پروژه های عمرانی دانشگاه شد و خاطر نشان کرد: آنچه افق ها نشان می دهد، گشایش مالی در روزهای آینده است و امیدوارم بتوانیم پروژه های عقب مانده را پیش ببریم. از اوایل اردیبهشت نیز عملیات ساخت پروژه علوم واعصاب مجددا آغاز می شود. همچنین کلنگ 2 هزار واحد خوابگاه در بلوار فردوس بزودی بر زمین خواهد خورد، پروژه مهدی کلینیک و انستیتیو کانسر نیز به سرعت تکمیل می شوند.

وی افزود: در زمینه علوم پایه نیز در تلاشیم تا نقصان و خوابی که در این حوزه ایجاد شده جبران شود. همچنین به همت دکتر ناطقی، در زمینه حضور و غیاب اساتید، در نظر داریم مقررات و قوانین به درستی رعایت شود. افرادی که در دانشگاه حضور ندارند و از منابع آن استفاده می کنند، تعیین تکلیف خواهند شد.

در ادامه دکتر اکبر فتوحی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، پیشنهاد تاسیس 8 مرکز تحقیقاتی جدید و تغییر نام مرکز تحقیقات خواب را مطرح کرد.

وی تعداد مراکز موجود در دانشگاه را  یک پژوهشگاه، 16 پژوهشکده و 111 مرکز تحقیقاتی عنوان کرد و گفت: باید مشخص شود که برنامه آینده دانشگاه برای مراکز چیست و چگونه می خواهیم این مسیر را ادامه دهیم. بر اساس نظر رییس دانشگاه، مراکزی که عملکرد قابل قبول ندارند باید تعطیل شوند تا فضا برای مراکز تحقیقاتی جدید آزاد شود همچنین به کیفیت فعالیت های آنها نیز توجه شود.

وی برای تصویب مراکز جدید پیشنهاد داد تا افراد توجیه مناسبی برای راه اندازی مراکز جدید بیاورند.

سپس، دکتر سید فرشاد علامه، معاون آموزشی دانشگاه، پیشنهاد شرایط دریافت پایه تشویقی 11 عضو هیات علمی را برمبنای امتیاز ارتقا و برگزیدگان جشنواره ها را مطرح کرد که مورد بحث و بررسی اعضای شورا قرار گرفت.

سپس دکتر محمد حسین آیتی، معاون بین الملل دانشگاه، انواع مختلف امکان استفاده از اساتید خارجی در امور آموزشی و پژوهشی دانشگاه را مطرح کرد.

وی فراهم آوردن فرصت همکاری با اساتید صاحب نام بین المللی را موجب ارتقاء رتبه دانشگاه، ارائه آموزش تخصصی در گروه های آموزشی جهت شبکه سازی بین المللی و تبادل دانش، تقویت کیفیت آموزش، انجام تحقیقات و پایان نامه های مشترک و دستیابی به راهکارهای درمانی روز دنیا دانست.

دکتر آیتی با اشاره به اینکه بیشترین استاد مدعو به دانشگاه از کشور آمریکا بوده است، از گروه های آموزشی خواست تا از همکاری اساتید خارجی بیشتری استفاده کنند و افزود: تا کنون دانشکده دندان پزشکی، پزشکی و بهداشت بیشترین استاد مدعو را از خارج از کشور داشتند.

وی در پایان از  برنامه ریزی منسجم، برای عدم افت رتبه دانشگاه خبر داد و خواستار همکاری اساتید برای بهبود رتبه های بین المللی شد.

در ادامه دکتر محمد حسین نکوفر، مدیر روابط بین الملل معاونت بین الملل دانشگاه، بهره وری پژوهشی را مسئله ای مهم در نظام رتبه بندی بین المللی دانست و بر ضرورت هماهنگی میان اعضای هیات علمی جذب شده در دانشکده ها و تعداد مقالات منتشر شده از آنها تاکید کرد.  

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 209110
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *