• تاریخ انتشار : 1400/05/27 - 19:37
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 347
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

سالروز عاشورای حسینی بر همه مسلمانان تسلیت باد

عاشورا فریاد سرخی است که از خاک تفتیده کربلا برمی‌خیزد، طنین بیدارباشی است که تمامی اعصار و قرون را درمی‌نوردد و با رنج مظلومان تاریخ آمیخته می‌شود و به ابدیت پیوند می‌خورد.

السلام علیک یا اباعبدالله و علی الارواح التی حلت بفنائک؛ علیک منی جمیعا سلام‌الله ابدا ما بقیت و بقی اللیل و النهار و لا جعله الله آخر العهد منی لزیارتکم؛ السلام علی الحسین وعلی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین وعلی اصحاب الحسین.

عاشورا سالروز عروج خونین سبک بالان عاشقی است که با شهادت خویش حماسه‌ای جاودانه آفریدند. عاشورا فریاد سرخی است که از خاک تفتیده کربلا برمی‌خیزد، طنین بیدارباشی است که تمامی اعصار و قرون را درمی‌نوردد و با رنج مظلومان تاریخ آمیخته می‌شود و به ابدیت پیوند می‌خورد. نهضت عاشورا حقیقتی را آشکار می‌کند که در هجوم ابرهای فتنه و تحریف  آن دوران گم‌گشته بود. آری! نه کربلا به یک سرزمین محدود می‌شود و نه عاشورا در غروب یک روز پایان می‌یابد

از ویژگی‌های برجسته نهضت عاشورا پیوند دادن دین باسیاست، اقامه نماز و به‌ویژه نماز اول وقت، حفظ آزادگی و شرافت انسانی، حفظ آزادگی و شرافت انسانی، عدالت‌خواهی و ظلم‌ستیزی، رضا و تسلیم در برابر فرمان خداوندی، دعوت به بردباری در برابر مصیبت‌هاست. عاشورا، تاریخ پیروزی حسین بن علی (ع) را به گواهی نشسته است، پیروزی که از بستر جهاد و متن خون شکوفا شد و آرمان‌های والای او را با جریان تاریخ، نسل به نسل برای بشریت واگویه کرد.

واقعه عاشورا سراسر عبرت و پندآموزی است. درس عشق و معنویت، درس عرفان و معرفت، درس آزادی و آزادگی، درس ایثار و گذشت و فداکاری، درس استقامت و پایمردی، درس حق‌گرایی و صداقت، درس شجاعت و حریت و درس عبادت و عبودیت است.

عزاداری برای حسین(ع) تمرین هم‌سفر شدن با کاروان عاشورا و مایه تلطیف روح و صفای دل برای شناخت ژرفای حماسه سرخ حسین(ع) است. پس گریه بر حسین(ع) تقلایی است برای حسینی شدن،کربلایی زیستن و عاشورایی مردن و کوششی است برای یادگرفتن عمیق‌ترین درس‌های تربیتی، اخلاقی و انسانی عاشورا. این است که اشک بر حسین(ع) انسان را به مقصود می‌رساند و «چشم کسی که بر حسین(ع) بگرید، روزی که چشم‌ها گریان است، گریان نخواهد بود

احادیثی از حضرت اباعبدالله الحسین(ع)

- عاجزترین مردم کسی است که نتواند دعا کند.(بحارالانوار، ج 93، ص 294)

- گریه‌ از روی‌ ترس‌ از خدا، موجب‌ رهایی‌ از آتش‌ است‌.( مستدرک‌ الوسائل‌، ج‌ 11، ص 245)

- هیچ‌ امری‌ را نپذیر مگر آن‌که‌ خودت‌ را شایسته‌ آن‌ بدانی.(اعیان الشیعه، ج1، ص 621)

- به‌درستی که شیعیان ما قلبشان از هر ناخالصی و حیله و تزویر پاک است.(فرهنگ سخنان امام حسین، ص 476)

- از حضرت امام حسین(ع)‌ پرسیدند فضیلت‌ چیست‌؟ فرمودند: مالک‌ زبان‌ بودن‌ و ‌نیکی‌ کردن(.( بلاغة‌ الحسین علیهالسلام)‌، ص 332

امام حسین(ع) در کلام معصومین

رسول خدا(ص) فرمود: اى فاطمه! در روز قیامت هر چشمى گریان است، مگر چشمى که بر مصیبت‌های حسین گریسته باشد، که خندان و به نعمت‌های بهشتى شادمان است. (بحارالانوار: 44/293)

رسول خدا (ص) فرمود: همانا براى شهادت حسین حرارت و گرمایى در دل‌های مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمی‌شود.

امام سجاد(ع) فرمود: هر مؤمنی که چشمانش براى کشته شدن حسین بن على اشک‏بار شود تا اشک بر گونه‌اش جارى گردد، خداوند او را سال‌های متمادى در غرفه‌های بهشتى جاى می‌دهد.( کامل الزیارات: 106)

امام صادق(ع) فرمود: همانا حسین محزون کشته شد، پس هر محزونى که زیارت کند حسین را، براى خدا سزاوار است که او را خوش‏حال بازگرداند. (بحارالانوار: 98/45) 

امام صادق(ع) فرمود: خداوند در برابر شهادت حسین، امامت را در نسلش، شفا را در خاکش و استجابت دعا را در کنار مزارش قرارداد. (بحارالانوار: 44/221)

امام رضا(ع) فرمود: بر شخصى چون حسین باید گریست، زیرا گریه بر او موجب آمرزش گناهان بزرگ می‌شود. (بحارالانوار: 44/283)

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 195583
کلمات کلیدی
محبوبه بهلولی
تهیه کننده:

محبوبه بهلولی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *