• تاریخ انتشار : 1398/12/17 - 11:39
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2045
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

دانستنی هایی در مورد کرونا ویروس

تمام آنچه باید در مورد ویروس کرونای جدید بدانیم

دانشکده مجازی با همکاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بسته الکترونیکی دانستنی هایی در مورد کرونا ویروس « تمام آنچه باید در مورد ویروس کرونای جدید بدانیم» را در بستر فضای مجازی در اختیار عموم هم وطنان عزیز قرار می دهد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده مجازی، این دانشکده با همکاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و با توجه به شیوع ویروس کرونا در سراسر کشور، بسته مجازی دانستنی هایی در مورد کرونا ویروس « تمام آنچه باید در مورد ویروس کرونای جدید بدانیم» را در بستر اینترنت، در اختیار عموم هم وطنان عزیز قرار می دهد.

کرونا ویروس

دسامبر ۲۰۱۹، ویروس کرونا در کشور چین شیوع پیدا کرد و در میان تمام ابهامات، تحقیقات در سراسر جهان تنها به یک نتیجه رسیدند که منشاء این ویروس ناشناخته است. شناخت و درک صحیح از یک مساله و یا یک موجودیت غیرقابل انکار، باعث می شود تا با آن با اعتماد به نفس بالاتری رو به رو شویم و به جای ترس سعی کنیم با روش های معقولانه تر، به بی اثر یا کم اثر کردن مشکل کمک کنیم. قبل از هر چیز، این مورد را همیشه در خاطر داشته باشید که ویروس های کرونا، گروه بزرگی از خانواده های ویروس ها را تشکیل می دهد. ساختار این ویروس از دو لایه تشکیل شده است؛ هسته این ویروس را مواد ژنتیکی و لایه بیرونی آن را تاج های پروتئینی تشکیل داده اند. ویروس کرونا را “ویروس تاج دار“ نیز می نامند؛ چرا که لایه پروتئینی این ویروس به شکل تاج است. جالب است بدانیم که واژه کرونا (corona) از اسم کرون (Crown) به معنای تاج گرفته شده است؛ انواع مختلفی از این ویروس وجود دارد که گاهی به دستگاه تنفسی حمله می کنند و گاهی علائم خود را در روده و معده افراد نمایان می کنند. علائم ویروس کرونا در ریه، معمولا در سرماخوردگی های معمول و نوعی سرماخوردگی ترشح آور به نام پنومونیا ظاهر می شود که معمولا در بیشتر افراد با سرماخوردگی ملایمی همراه است. گرچه، انواعی از این ویروس هستند که با علائمی شدیدتر همراه می شوند؛ دو نمونه از ویروس کرونا که با شدت بیش تری، قربانی های بسیاری را گرفتند، در سال ۲۰۰۳ میلادی در چین کشف شد که با نام سارس (SARS) و در سال ۲۰۱۲ در کشور عربستان صعودی، به نام مرس (MERS) ظاهر شدند و در نهایت، در سال ۲۰۱۹ میلادی، گونه بدیعی از این خانواده، به نام ویروس کرونا (Corona) در چین پدیدار شد. کرونا، در قدم اول، از طریق سرماخوردگی پنیمونیا و غذاهای دریایی و حیوانات زنده در ووهان (Wuhan) چین پدیدار شد. نشانه های اول شیوع ویروس کرونا از افراد بیمار به اعضای خانواده و به کارکنان بیمارستان ها پدیدار شد و به همین منوال و با سرعت بالایی به شهرهای دیگر در چین و دیگر کشورها راه پیدا کرد.

شناخت اولیه

درصد مرگ ناشی از کورونا ویروس جدید حدود 2 درصد و بسیار کمتر از اپیدمی های مشابه 20 سال اخیر است. از هر 5 نفری که مبتلا به کورونا ویروس جدید میشوند، 4 نفر (80درصد مبتلایان) علایم خفیفی دارند و تنها 5 درصد مبتلایان از نوع وخیم میباشند. هم چنین خوشبختانه احتمال مرگ کودکان در کوروناویروس جدید بسیار اندک و نزدیک به صفر میباشد. اگر دچار سه علامت تب، سرفه و تنگی نفس بودید، ضمن رعایت دستورات پزشک، تا بهبودی کامل در منزل استراحت نمایید و برای پیشگیری از انتشار ویروس در سطح جامعه حتی المقدور از دست دادن و روبوسی، بخصوص اگر دچار علایم سرماخوردگی هستیم، بپرهیزیم.

نکات بهداشتی

یکی از صحنه‌هایی که دیدن آن هنگام اپیدمی بیماری‌های ویروسی برایمان آشناست، افرادی است که ماسک به صورت دارند. استفاده از ماسک برای پیشگیری از انتقال ویروس روشی معمول در بسیاری از کشورهاست، از جمله در جریان شیوع اخیر ویروس کورونا در چین. در نقاط کشورهای مختلف مردم از ماسک صورت هنگام آلودگی هوا هم استفاده می کنند. این نوع ماسک در ایران هم فروخته و استفاده می شود. ویروس شناسان اعتقادی به موثر بودن ماسک در جلوگیری از انتقال ویروس های هوازی ندارند. با این حال شواهدی موجود است که نشان می دهد ماسک صورت می تواند به پیشگیری از انتقال ویروس از دست به دهان کمک کند.

اقدامات اولیه

این آموزه ها هر دو نوع مخاطب دانشگاهی و عموم مردم را پوشش می دهند. محتواهای علمی آنان مجزا و خودخوان هستند. این آموزه ها منبع خوب و جامعی برای مطالعه مخاطبان هستند.

 

 

چگونه از انتشار عفونت های حاد تنفسی مثل آنفلوآنزا و کرونا پیشگیری کنیم؟

علائم شایع بیماری های حاد تنفسی تب، سرفه، کوتاهی تنفس، علایم گوارش، اسهال وعلائم این بیماری در موارد شدید عفونت ریه ( پنومونی)، سندرم تنفسی حاد شدید، نارسایی کلیه می باشد.

شستشوی دستها

موثر ترین راه برای جلوگیری از بیماری های واگیر، شستن دست با آب و صابون است.

پیشگیری از بیماریهای حاد تنفسی

برای پیشگیری از بیماری های حاد تنفسی 3 گام کلیدی وجود دارد.

 1-روبوسی نکنید

2-دهان و بینی خود را بپوشانید

3- دست های خود را بشویید

اصول پیشگیری ازابتلا به ویروس کرونا در مترو و اتوبوس

برای رعایت اصول پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا موارد زیر را رعایت کنید:

1-تا حد ممکن از حضور در اماکن های شلوغ و پر رفت و امد جلوگیری کنید

2-تا حدد ممکن از اسکناس و سکه برای پرداخت استفاده نمایید

ادامه مطلب را در فیلم مشاهده کنید ...

ازخود و دیگران در برابر کرونا محافظت کنیم

رعایت کردن نکات زیر باعث می شود که خود و دیگران را در برابر مبتلا به عفونت ویروس کرونا محافظت کنیم:

 1-به هنگام سرفه کردن جلوی دهان خودرا بپوشانیم

 2- دست های خود را با مواد الکلی و ضدعفونی کننده بشویید

 ادامه مطلب را در فیلم مشاهده کنید ...

استفاده صحیح از ماسک 1

رعایت کردن نکات زیر باعث می شود که خود و دیگران را در برابر مبتلا به عفونت ویروس کرونا محافظت کنیم:

ـ نحوه استفاده صحیح از ماسک

استفاده صحیح از ماسک 2

نحوه استفاده صحیح از ماسک:

 1- استفاده صحیح از ماسک هایی که پلیسه دار و مسطح هستند بسیار مهم است. اگر به طور صحیح استفاده نشود عامل ابتلای ویروس خواهد بود.

 2- برای استفاده صحیح ابتدا نوار فلزی بالای ماسک را روی پل بینی خود قرار داده، کشها را دور گوش ها محکم کنید و جلوی ماسک را به هیچ وجه لمس نکنید و موقع درآوردن ماسک کشهای ماسک را از دور گوشها بگیرید.

 3-هرگز از یک ماسک دوبار استفاده نکنید.

رعایت اصول پیشگیری ازابتلا به ویروس کرونا

رعایت کردن نکات زیر باعث می شود که خود و دیگران را در برابر مبتلا به عفونت ویروس کرونا محافظت کنیم:

 1- هنگام عطسه یا سرفه، با دستمال کاغذی جلوی دهان و بینی خود را بپوشانید.

 2- اگر فکر می کنید بیمار هستید دائم از ماسک استفاده کنید.

مقابله با استرس کودکان در برابر ابتلا به کرونا

رعایت کردن نکات زیر باعث می شود که خود و دیگران را در برابر مبتلا به عفونت ویروس کرونا محافظت کنیم. زمانی که کودکانتان مضطرب یا نگران هستند:

 1- از آن ها حمایت کنید، زمان و توجه بیشتری را صرف کودکان کنید و به حرفهایشان با صبوری گوش دهید و به آن ها قوت قلب دهید.

 2- فرصت های بیشتری برای بازی و استراحت برای فرزندان اختصاص دهید.

 3- با کلمات قابل فهم در مورد این که چه اتفاقی افتاده با کودکان صحبت کنید و روش های پیشگیری از بیماری را توضیح دهید.

ادامه مطلب را در فیلم مشاهده کنید ...

ویروس کرونا ترس نداره!

رعایت کردن نکات زیر باعث می شود که خود و دیگران را در برابر مبتلا به عفونت ویروس کرونا محافظت کنیم؛ چند نکته مهم بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا:

 1- اگر تب بیشتر از 4 روز طول کشید و احساس تنگی نفس داشتید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

 2- شستشوی مرتب دست ها و صورت.

 3- پرهیز از تماس های غیر ضروری و حضور در جمعیت

ادامه مطلب را در فیلم مشاهده کنید ...

ما کرونا را شکست می دهیم

پرستاران و کادر درمان به عنوان مدافعان سلامت، سربازان خط مقدم مقابله با کرونا هستند و قطعا با همدلی و خدمت عاشقانه، گام‌های مردم را برای شکست دادن این بیماری راسخ‌تر خواهند کرد.

بهداشت دست

بهداشت دست در بیمارستان ها برای بیماران و همراهان و ملاقات کنندگان بسیار حائز اهمیت می باشد. عفونت های بیمارستان بعنوان یکی از عوامل جدی سلامت در مراکز درمانی مطرح می باشد.

 

کرونا - سازمان بهداشت جهانی

کرونا ویروس

ویروس کرونا چیست و راه های مقابله با آن

کرونا ویروس جدید (CoV) نوعی جدید از ویروس است. بیماری ایجاد شده با ویروس کرونا که به آن بیماری کرونا ۲۰۱۹ (COVID-19) می‌گویند، اولین بار در ووهان چین شناسایی شد. CO مخفف کرونا، VI مخفف ویروس و D به معنی بیماری (در انگلیسی). قبلاً به این بیماری «کروناویروس جدید ۲۰۱۹» یا «nCoV-2019» می‌گفتند. ویروس COVID-19 ویروس جدیدی بوده و به خانواده ویروس‌هایی همچون سارس (سندروم تنفسی حاد) و سایر سرماخوردگی‌های معمولی مرتبط است.

توصیه های تغذیه برای پیشگیری از بیماری های تنفسی و کرونا

تغذیه مناسب نقش به سزایی در افزایش آمادگی سیستم ایمنی بدن در قبال بیماری های مختلف دارد. با مشاهده این ویدیو در مورد مواد غذایی مناسب برای پیشگیری از بیماری های تنفسی و کرونا اطلاعات کسب کنید.

بهداشت دست  1

یکی از مهمترین راه های انتقال میکروب ها در مراکز درمانی بیمارستان ها و اماکن رفت و امد دست ها می باشد.میکروب ها و ویروس ها توسط دست ها براحتی منتقل می شوند. میکروب هایی که بر روی پوست دست می نشینند و قابل مشاهده نمی باشد. در این صورت با شستشو دست به مدت 15 ثانیه میکروب ها از بین می رود.

بهداشت دست  2

بیمارانی که در بیمارستان بستری می شوند ممکن است که دچار عفونت در بیمارستان شوند که به دو دلیل اتفاق می افتد. یکی عدم رعایت بهداشت دست و دیگری آلودگی وسایل و تجهیزات بیمارستان که باعث می شود بیمار مدت زمان طولانی تری در بیمارستان بستری باشد و ممکن است به بیمارن دیگر منتقل شود.

بهداشت دست  3

یکی از راه های پیشگیری از عفونت زخم جراحی Scrub جراحی و یا آماده سازی دست تیم جراحی که عمدتا توسط جراج یا تیم جراحی انجام می شود که دو هدف دارد. آلودگی ناحیه دست و ساعد از بین می رود و اگر دستکش جراحی دچار پارگی شد آلودگی منتقل نگردد.

لینک کامل بسته دانستنی های کرونا ویروس به شرح زیر است:

http://virtualservice.tums.ac.ir/corona/#/

  • گروه خبری : دانشکده مجازی,گروه خبری RSS,اخبار ,راهنما و دستورالعمل‌ها
  • کد خبر : 151931
آذر شهبازی
تهیه کننده:

آذر شهبازی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *