• تاریخ انتشار : 1399/11/07 - 17:25
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2939
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

ششمین همایش و فن بازار سلامت آغاز به کارکرد

دکتر کریمی: ایجاد امید و تشویق جوانان به تلاش، تضمین‌کننده پیشرفت کشور است

با حضور رئیس دانشگاه و معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در ششمین همایش و فن بازار سلامت، دو تفاهم‌نامه حمایت از فن بازار و شرکت‌های دانش‌بنیان امضا، از سامانه دائمی فن بازار ملی سلامت رونمایی و ساختمان مرکز رشد فناوری سلامت افتتاح شد.

 
 
دریافت فیلم
ششمین همایش و فن بازار ملی سلامت از دوشنبه 6 بهمن 99 به مدت 2 روز به‌صورت ویدئوکنفرانس برگزار می‌شود. 

مسئولیت ملی دانشگاه 
در آیین افتتاح این همایش و فن بازار، در مرکز رشد فناوری سلامت، که بیش از 190 کاربر به‌صورت آنلاین شاهد برگزاری آن بودند؛ دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه با اشاره به مسئولیت ملی دانشگاه از 170 سال پیش که سنگ بنای آن از تأسیس دارالفنون توسط امیرکبیر گذاشته‌شده گفت: این دانشگاه پتانسیل بسیاری دارد و هرکس که مسئولیت آن را برعهده می‌گیرد باید با نگاه ملی آن را اداره کند و این ظلم به دانشگاه است که با رویکرد محلی و منطقه‌ای فعالیت کند. 

برگزاری مجازی همایش و فن بازار سلامت دستاورد دانشگاه در پاندمی کووید 19
دکتر کریمی یکی از دستاوردهای دانشگاه در پاندمی کووید 19 را برگزاری مجازی این همایش و فن بازار دانست و گفت: امروزه کشورمان به دو چیز نیاز  دارد. درحالی‌که همه شعار جوان‌گرایی می‌دهند من تلاش می‌کنم در حد توان خود به آن عمل کنم. لذا معتقدم جوانان ما نیاز به امید و تلاش دارند و این دو عامل باعث نجات و پیشرفت کشور می‌شود.
تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان تبلور امید و تلاش در دانشگاه 
رئیس دانشگاه بابیان اینکه تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت اعضای هیئت‌علمی جوان در این شرکت‌ها، تبلور امید و تلاش در دانشگاه است افزود: محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان، حاصل امید و تلاش در دانشگاه است و این مسیری است که همه دنیا به سمت آن حرکت می‌کنند. مسئولان کشور نیز در هر حوزه‌ای که فعالیت دارند، باید امید افرین باشند و اجازه دهند که جوانان کار کنند. 

فعالیت مراکز رشد در کنار بیمارستان‌ها مصداق امید و تلاش 
رئیس دانشگاه وجود مراکز رشد در کنار بیمارستان‌های بزرگ دانشگاه را از دیگر مصادیق امید و تلاش در دانشگاه دانست و گفت: اینکه در مجاورت بیمارستان امام خمینی دانشگاه، به‌عنوان بزرگ‌ترین بیمارستان کشور با 400 عضو هیئت‌علمی و بیش از هزار رزیدنت و انترن، مرکز رشد تجهیزات پزشکی قرار دارد؛ نشان از امید و تلاش است.  از این پس در حکم انتصاب روسای بیمارستان‌ها نیز باید  بر تعامل بیمارستان‌ها و حوزه درمان با حوزه فناوری تأکید شود.

توسعه دانش و فناوری باوجود همه‌گیری کووید 19
دکتر کریمی با تأکید براینکه به بهانه کووید 19 دانشگاه نمی‌تواند در فعالیت‌های دیگر خود وقفه ایجاد کند افزود: اگرچه دانشگاه علوم پزشکی تهران با همه ظرفیت خود برای مقابله با کووید 19 تلاش می‌کند اما نمی‌تواند تمامی وقت و ذهن خود را به این بیماری اختصاص دهد و دیگر فعالیت‌های خود در حوزه دانش و فناوری را متوقف کند. لذا در این شرایط نیز حوزه تحقیقات و تولیدکنندگان محصولات دانش‌بنیان می‌توانند به کمک بیمارستان‌ها بیایند.

تقویت ارتباط حوزه درمان با بخش فناوری و تحقیقات دانشگاه
رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود از دکتر صحرائیان به‌عنوان معلم، محقق، معاون و پزشک خوب دانشگاه و همچنین از تلاش‌های دکتر منظم در برپایی این همایش و فن بازار قدردانی کرد و از دکتر علامه خواست ارتباط بیمارستان‌ها و حوزه درمان را  با بخش فناوری و تحقیقات دانشگاه بیشتر تقویت کند. 
 
ارائه بیش از 290 محصول در همایش و فن بازار ملی سلامت 
سپس دکتر محمدعلی صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، با اشاره به پیشینه فعالیت این همایش و فن بازار از سال 94 و رویکرد ملی و نوآورانه‌ای که هرسال پیش‌گرفته شده  افزود: امسال شاهد ششمین همایش و فن بازار خواهیم بود که با توجه به شیوع کرونا به‌صورت مجازی برگزار می‌شود. 
وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه فن بازار ملی سلامت گفت: تلاش می‌کنیم شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانند به‌طور مرتب محصولات خود را در این سامانه به نمایش بگذارند. در حال حاضر حدود 295 محصول در سالن‌های مختلف این فن بازار ملی ارائه‌شده است.
دکتر صحرائیان مهم‌ترین ویژگی‌های ششمین همایش و فن بازار ملی سلامت را ایجاد ارتباط نزدیک‌تر دو حوزه درمان و تحقیقات دانست و گفت: ارتباط بین حوزه درمان و تحقیقات باعث شناخت بیشتر نیازهای حوزه درمان و بیمارستان‌ها، توسط محققان و شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین آشنایی بیشتر روسای بیمارستان‌ها و مسئولان خرید حوزه سلامت، با تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود و این جهشی را در تولید ملی ایجاد خواهد کرد. وزارت بهداشت نیز می‌تواند از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان خود به‌خوبی استفاده کند. 
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، در توضیح  تفاهم‌نامه‌هایی که به امضا رسید گفت: براساس مأموریت وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی تهران، تفاهم‌نامه سه‌جانبه‌ای بین دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان متولی ملی فن بازار سلامت و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین تفاهم‌نامه دیگری میان دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاونت‌های درمان و تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به‌منظور حمایت از محصولات فن‌آوران حوزه سلامت به امضا رسید که مراحل اجرایی شدن آن درحال پیگیری است.
وی با اشاره به انتشار کتابی از محصولات ششمین همایش و فن بازار سلامت گفت: با همکاری معاونت بین‌الملل و تحقیقات و فناوری دانشگاه، دو جلد کتاب به‌منظور معرفی محصولات فن‌آوران به زبان انگلیسی در حوزه صادرات منتشر شده است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به پانل‌های تخصصی متعددی که در دو روز همایش برگزار می‌شود افزود: در این پانل‌ها تلاش شده صاحبان اندیشه از دانشگاه‌ها و صاحب‌نظران صنعت، کنار هم قرار بگیرند و با نگاه ویژه به تولید، موضوعات مختلف را موردبحث و بررسی قرار دهند.
دکتر صحرائیان با اشاره به بخش دانشجویی این همایش گفت: پس از فراخوان مسابقه دانشجویی، به تیم‌های دانشجویی به مدت یک ماه آموزش داده شد و  19 تیم از سراسر کشور وارد مسابقه شدند و در روز اختتامیه همایش و فن بازار، سه تیم برتر معرفی می‌شوند.
مأموریت دانشگاه علوم پزشکی تهران در تسری الگوی موفق فن بازار 
در ادامه دکتر فرید نجفی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با قدردانی از دکتر کریمی که باوجود درگیری دانشگاه در مقابله با کووید 19، حوزه دانش و فناوری را موردتوجه قرار داده است و  بابیان اینکه حوزه سلامت به یک فن بازار و نمایشگاه تخصصی این حوزه نیاز دارد افزود: براین اساس به دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان نماینده وزارت بهداشت و متولی فن بازار، مأموریت داده‌شده که این فن بازار را با نگاه ملی در کشور برگزار کند. 
وی با تأکید بر نقش فناوری در تولید ثروت و ایجاد رقابت در کشور و همچنین وظیفه‌ای که دانشگاه‌های علوم پزشکی در پیوند دانش و فناوری دارند گفت: امروزه بزرگ‌ترین شرکت‌های دنیا در حوزه‌های مختلف به دلیل سودآوری بسیار به تولید واکسن و حوزه بیوتکنولوژی روی آورده‌اند. این درحالی است که وزارت بهداشت زیست بومی را در اختیار دارد که یک سمت آن سازمان غذا و دارو به‌عنوان قانون‌گذار و نظارت کنند و سمت دیگر آن بیمارستان‌ها و کادر درمان به‌عنوان بازار حوزه سلامت قرار دارند و این فرصت گران‌بها، خاص کشورماست که باید شرکت‌های دانش‌بنیان از آن استفاده کنند.
دکتر نجفی با اشاره به رمز ماندگاری شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: فناوری مبتنی بر دانش، چابکی و رقابت‌پذیری ازجمله عواملی است که باعث ماندگاری طولانی‌مدت شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود.
وی با تأکید بر ترویج الگوهای موفق دانشگاه‌های علوم پزشکی، از مرکز رشد تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان یکی از الگوهای موفق یادکرد و گفت: از دکتر سرکار خواستم الگوی تکثیر این مرکز را به ما بدهند تا با کمک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این الگو را به چند دانشگاه مادر کشور منتقل کنیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با ابراز امیدواری از حمایت بیشتر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از محصولات نظام سلامت گفت: امیدوارم با تعامل خوب حوزه درمان و تحقیقات و فناوری، بیمارستان‌های کشور از تجهیزاتی که در این فن بازار ارائه می‌شود خریداری کنند و شرکت‌های دانش‌بنیان نیز نیازهای حوزه سلامت را بشناسند و به سمت تولید تکنولوژی‌های موردنیاز گام بردارند.
راه‌اندازی سامانه دائمی فن بازار ملی سلامت 
دکتر رضا فریدی مجیدی، رئیس دبیرخانه دائمی فن بازار ملی سلامت، نیز در توضیح این همایش گفت: با توجه به همه‌گیری کووید 19، امسال همایش و فن بازار ملی سلامت به‌صورت مجازی برگزار می‌شود. 
دکتر فریدی با اشاره به محورهای همایش و فن بازار ملی سلامت گفت: امسال با توجه به نیاز کشور به حوزه  درمان، سه محور موردتوجه قرارگرفته است. محور اصلی، فن بازار است که فن‌آوران بتوانند به کمک آموزش و تحقیقات بیایند و محصولات خود را عرضه کنند. در این راستا سامانه دائمی راه‌اندازی شده که درحال حاضر 250 شرکت در این سامانه محصولات خود را به‌صورت آنلاین و آفلاین ارائه می‌دهند. 
وی افزود: محور دوم پانل‌های تخصصی است؛ 10 پانل متمرکز بر کووید 19 و فناوری‌های مرتبط با آن، در این همایش ارائه می‌شود. محور سوم نیز در حوزه دانشجویی است و برگزیدگان تیم‌های دانشجویی که در حوزه کسب‌وکار آموزش‌دیده‌اند مورد قدردانی قرار می‌گیرند.

معرفی مرکز رشد فناوری سلامت و سامانه فن بازار ملی سلامت 
در ادامه دکتر اکبر عبداللهی اصل رئیس مرکز رشد فناوری سلامت، در معرفی این مرکز گفت: مرکز رشد فناوری سلامت در سال 97 در ساختمان گل (کارگر شمالی) تأسیس شد و امسال با تلاش دکتر منظم در بازسازی ساختمان جدید، به خیابان ایرانشهر منتقل شد. 
وی با اشاره به اهداف راه‌اندازی مرکز رشد فناوری سلامت گفت: این مرکز باهدف تمرکز بر ایده‌های دانشجویی، خلق ارزش از نوآوری‌ها، پوشش طیف وسیع‌تر ایده‌های سلامت‌محور، استفاده از امکانات و فضاهای پراکنده به‌عنوان قمر و استفاده از اساتید به‌عنوان منتور راه‌اندازی شد و در حال حاضر حدود 16 شرکت‌های دانش‌بنیان و دو اتاق تمیز در این مرکز مستقرشده‌اند.
سپس دکتر محمد مظلومی مدیر فن بازار، قابلیت‌های سامانه فن بازار ملی سلامت را تشریح کرد.
در ادامه این همایش و فن بازار دو تفاهم‌نامه بین رئیس دانشگاه و معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به امضا رسید و از بخش‌های مختلف ساختمان مرکز رشد فناوری سلامت بازدید شد.
 
 
  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,اخبار ,ماه نمای دانشگاه ,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 169565
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *