• تاریخ انتشار : 1400/05/24 - 12:43
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 478
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

چهارمین جلسه کمیته مرگ‌ومیر و عوارض مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)

معاون درمان مجتمع بر ثبت دقیق پرونده‌های پزشکی و گرفتن رضایت آگاهانه از بیمار و همراهش تأکید کرد

دکتر دهقان هدف از برگزاری منظم جلسات مرگ‌ومیر بیمارستانی را ارتقای کیفیت درمان، آموزش و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی خواند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) چهارمین جلسه کمیته اصلی مرگ‌و میر و عوارض، آسیب شناسی و نسوج یک‌شنبه 24 مرداد 1400 با حضور دکتر سید علی دهقان منشادی معاون درمان، دکتر کسری کروندیان هیئت‌علمی گروه بیهوشی و دبیر علمی کمیته، دکتر امیرحسین اورندی مدیر نظارت بر درمان، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، دکتر زهرا احمدی‌نژاد عضو هیئت‌علمی گروه عفونی، دکتر خدانظر خروشا جانشین مسئول فنی، دکتر سمانه سالاروند جانشین رئیس آزمایشگاه، جمعی از دستیاران گروه‌های تخصصی جراحی اعصاب، قلب و عروق و سایر اعضا باهدف تحلیل علل ریشه‌ای (Root cause analysis- RCA) مرگ بیمار 63 ساله‌ای در این مرکز برگزار شد.

معاون درمان مجتمع با تأکید بر حضور به‌موقع تمامی دستیاران و پرستاران مدعو در جلسات کمیته‌های مرگ‌ومیر بیمارستانی گفت: بازبینی دقیق و اصلاح فرآیندهای درمانی، بررسی شیوه‌نامه‌های ابلاغی و به اشتراک‌گذاری تجربیات موفق اساتید در این جلسات، کلاس‌های آموزشی خوبی برای همه دستیاران و پرستاران است. هدف ما از برگزاری منظم این جلسات ارتقای کیفیت درمان، آموزش و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی است.

دکتر دهقان سخت‌گیری‌های مسئولانه مدیران مجتمع را در بحث پزشکی قانونی حمایت گرانه خواند و افزود: برای آشنایی بیشتر گروه‌های پزشکی و پرستاری با نحوه صحیح گرفتن رضایت آگاهانه و آخرین پروتکل‌های ابلاغی در این حوزه با همکاری معاونت آموزشی و گروه پزشکی قانونی مجتمع به‌زودی وبینارهایی برگزار خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به یکی از پرونده‌های اخیر مرگ بیمار گفت: لطف یک پرستار در ثبت دقیق پرونده بیمار مسیر ما را تغییر داد که شایسته قدردانی است. حیف است این‌همه زحمتی که کادر درمانی مجتمع در پاندمی کرونا برای ارائه خدمات هم‌زمان به بیماران کووید و غیر کووید می‌کشند با عدم ثبت درست پرونده‌های پزشکی، زیر سؤال رود. ممکن است کمی وقت‌گیر باشد ولی برای دفاع از تلاش های دلسوزانه مجموعه بیمارستان ضرورت دارد.

دکتر کروندیان اطلاعات مربوط به سوابق بیماری و فرآیندهای مراقبتی و درمانی انجام‌شده بر روی بیمار از بدو ورودش به مجتمع تا زمان اعلام ایست قلبی ریوی ناگهانی بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه اشاره کرد و گفت: طبق مشاهدات پرونده و گفت‌وگوهای به‌عمل‌آمده با اساتید و پرستاران مربوطه به نظر می‌رسد مدیریت پزشکی بیمار به‌خوبی صورت گرفته و کادر درمانی تمام تلاش خود را برای حفظ بیمار انجام داده است. دلیل مرگ ناگهانی در این رخداد را می‌توان مجموعه مشکلاتی دانست که بیمار هنگام ورود به بیمارستان و پیش از آن با خود داشت.

وی همچنین بر حساسیت گروه پرستاری و آزمایشگاه بر اختلالات مشاهده‌شده در نتایج آزمایش‌ها با علائم بالینی بیمار تأکید و تصریح کرد: باید بر به حداقل رساندن فاصله بین گرفتن نمونه از بیمار تا ارسال آن به آزمایشگاه و همچنین نتایج آزمایش‌ها انجام‌شده دقت و نظارت ویژه شود و در صورت نیاز به ارسال نمونه مجدد این موضوع از آزمایشگاه اطلاع داده شود؛ چراکه ما بر اساس یافته‌های پیش از عمل جراحی، پیامدهای پس‌ازآن را پیش‌بینی و تحلیل می‌کنیم.

دبیر علمی این کمیته با اشاره به نگاه موشکافانه اساتید به پرونده‌های مورتالیتی و موربیدیتی این مرکز افزود: مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) پایان خط بیماری‌های پیچیده و پرخطری است که امکان درمانش در سایر مراکز درمانی نیست. بررسی دقیق این پرونده‌ها برای ما درس است. نکته قابل‌توجه این است که باید بدانیم ثبت دقیق مستندات مربوط به‌تمامی فرآیندهای درمانی از زمان ورود بیمار تا ترخیص کامل وی با درج کامل نام و مشخصات اعضای تیم پزشکی و پرستاری و همچنین ثبت کامل پیشینه بیماری‌ها و داروهای مصرفی بیمار ضروری است؛ تنها باید کارمان را درست انجام دهیم، بیمارمان را کاملاً بشناسیم، بر مسیر درمانش مسلط باشیم، عوارض جراحی را قبل از عمل به بیمار و همراهش بگوییم و پرونده‌ها را با دقت و کامل بنویسیم. گاهی تنها به خاطر یک گزارش اشتباه و یا عدم ثبت درست پرونده بیمار، مسئولان مرکز ماه‌ها درگیر دادگاه و پاسخگویی به مقامات قضایی می‌شوند.

 

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی,گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 195606
کلمات کلیدی
شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *