• تاریخ انتشار : 1399/02/22 - 12:24
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1306
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

اقدامات پیشگیری از کرونا

پاسخ به پرسش برای مراقبت از یک بیمار مبتلا به کووید 19 در منزل چه باید کرد

دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه راهنمای (پاسخ به پرسش برای مراقبت از یک بیمار مبتلا به کووید 19 در منزل چه باید کرد) را منتشر کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشکده بهداشت، بسیاری از نظام‌های سلامت توصیه می‌کنند، بهتر است بیماران مبتلا به کووید 19 با علایم خفیف و وضعیت پایدار از نظر پزشکی و عدم ابتلا به بیماری‌های مزمنی مانند بیماری‌های قلبی، ریوی، نارسایی کلیه، نقص ایمنی و دیابت در منزل مراقبت شوند و فقط در موارد خاصی که حال بیمار رو به وخامت می‌رود، در بیمارستان بستری شوند. با توجه به بالا بودن قابلیت سرایت این بیماری و نیز دوره نهفتگی 14 روزه آن، حال پرسش این است که برای مراقبت از یک بیمار مبتلا به کرونا در منزل چه باید کرد؟ 
برای نگهداری از بیمار مبتلا به کووید 19 با علائم خفیف در منزل، شرایطی لازم است که از آن جمله می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:
بهتر است بیمار مبتلا به کووید 19 در یک اتاق مجزا از سایر افراد خانه مراقبت شود.
اتاقی که بیمار در آن مراقبت می‌شود، باید تهویه مناسب داشته باشد و درب و پنجره‌های آن باز باشد.
حرکت بیمار در منزل محدود و حداقل شود. 
بهتر است فضاهای مشترک مانند حمام و سرویس بهداشتی از سایر اعضای خانواده جدا شود و در صورتی که امکان این کار وجود ندارد این فضاها از تهویه مناسب (پنجره‌ی باز) برخوردار باشند. 
سایر اعضای خانواده در اتاق دیگری باشند و در صورت عدم امکان، حداقل دو متر با فرد بیمار فاصله داشته باشند؛ این نکته باید در خصوص سایر اعضای خانواده که در معرض خطر بیماری کووید 19  هستند (مانند افراد مسن یا افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای) بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
به طور کلی پیشنهاد می‌شود حداقل موارد زیر برای مراقبت از بیمار مبتلا به کرونا در منزل وجود داشته باشد:
ماسک‌های ساده (جراحی) یک بار مصرف، عینک‌ محافظت از چشم، دستکش یک بار مصرف، حوله‌های کاغذی یک بار مصرف، سطل زباله درب دار و کیسه‌های زباله یک بار مصرف، دماسنج طبی، داروهای تببر مثل استامینوفن (پاراستامول)،صابون برای شستشوی دست، مایع ضدعفونی کننده حاوی الکل70 درصد، مایع ظرفشویی و لباس‌شویی، مایع سفید کننده (هیپوکلریت سدیم 5 درصد) و یک ظرف جداگانه برای رقیق سازی (1 درصد سفید کننده به 9 درصد آب)، دستمال مرطوب الکلی  
فرد مراقبت کننده از بیمار کووید 19 با علائم خفیف نیز نکاتی را باید رعایت کند:
تعداد مراقبین از بیمار مبتلا به بیماری کووید 19 تا حدامکان محدود شود و شخصی که این کار را انجام می‌دهد خود از سلامت کافی برخوردار بوده و بیماری زمینه‌ای نداشته باشد. 
مراقبت‌کننده باید بعد از هرگونه تماس با بیمار یا محیطی که بیمار در آن حضور دارد، قبل و بعد از تهیه غذا، بعد از استفاده از سرویس بهداشتی و هر زمان که دست‌ها کثیف به نظر می‌رسند، دست های خود را با آب و صابون  بشوید. 
هنگام شستن دستها با آب و صابون، بهتر است از دستمال کاغذی برای خشک کردن دست استفاده شود. در غیر این صورت استفاده از حوله تمیز نیز امکان پذیر است به شرط آنکه آن را مرتب تعویض کرده و شستشو دهند. 
بیمار باید در ظروف شخصی غذا بخورد و پس از هر بار غذاخوردن، ظروف بیمار باید به طور کامل شسته شود.
 همچنین ملحفه یا پتوی مورد استفاده برای بیمار نیز باید از سایر اعضای خانواده مجزا باشد. 
مراقبتکننده باید در نظر داشته باشد که از تماس مستقیم با مایعات بدن، به خصوص ترشحات دهان، بینی و مدفوع بیمار خودداری کند و در صورت ضرورت تماس، حتما از دستکش و ماسک پزشکی یک‌بار مصرف استفاده کند. 
مراقبت کننده، سعی کند از بقیه افراد خانواده جدا باشد چون ممکن است ناقل بیماری باشد.
بیمار نیز باید از ماسک پزشکی استفاده کند. با این حال اگر بیمار نمی‌تواند ماسک را تحمل کند باید حتما در هنگام سرفه یا عطسه، جلوی دهان و بینی خود را با دستمال کاغذی بپوشاند و سپس دستمال را به طور مناسب دور بیندازد و دست ها را آب و صابون بشوید.
نکاتی که باید در خصوص از بین بردن ماسک و نظافت سطوح و اجسام مورد توجه قرار گیرد، عبارت است از:
برای دور انداختن ماسک‌ استفاده شده، باید ضمن خودداری از دست زدن به قسمت جلوی ماسک، آن را داخل یک کیسه پلاستیکی قرار داده و پس از بستن کیسه در داخل سطل زباله درب‌دار انداخته شود و بلافاصله دست‌ها با آب و صابون شستشو شوند.
 نباید از ماسک یا دستکش مجددا استفاده شود. 
سطوح مختلف اتاقی که بیمار در آن استراحت می‌کند و نیز حمام و توالت باید به طور روزانه تمیز و ضدعفونی شود. بهترین تمیز کننده آب و صابون و بهترین ضدعفونی کننده، محلول خانگی مایع سفیدکننده  1 درصد است.
 لباس، ملحفه و حولههای استفاده شده توسط بیمار را باید با استفاده از صابونهای معمولی و آب و یا ماشین لباسشویی در دمای 60-90 درجه سانتیگراد شستشو داد و کاملا خشک کرد. 
در چه صورت باید به پزشک مراجعه کرد؟
در صورتی که علائم هشدار اضطراری برای بیمار مبتلا به کرونا ایجاد شود باید بیمار فورا توسط پزشک معاینه شود. این علائم شامل موارد زیر هستند:
تنگی نفس، درد مداوم یا فشار در قفسه سینه، گیجی یا آشفتگی ذهنی، متمایل شدن رنگ لب یا صورت به رنگ آبی 
داروهای مورد نیاز بیمار را از کجا می‌توان تهیه کرد؟
داروی بیماران مبتلا به کرونا، علاوه بر بیمارستان‌ها در داروخانه‌هایی که توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی هر استان، معرفی شده اند عرضه می شود. 
دارو فقط به بیمارانی که اطلاعات آن‌ها در سامانه سیب وزارت بهداشت ثبت شده، تعلق می‌گیرد. 
بیماران مبتلا به کرونا به هیچ‌ عنوان نباید از قرنطینه خانگی (مدت زمان اعلام شده به بیمار از سوی پزشک معالج) خارج شوند و اطرافیان بیمار باید جهت دریافت نسخه دارویی به داروخانه‌های اعلام شده مراجعه کنند. 
بسیاری از بیمارانی که مبتلا به بیماری کووید 19 با علائم خفیف هستند، می‌توانند در مدت درمان، در قرنطینه خانگی باشند؛ ولی ضروری است مراقبین و سایر افراد خانواده نکات بهداشتی را هنگام مراقبت از بیمار مبتلا به کرونا رعایت کنند. 
 
 
 
  • گروه خبری : دانشکده بهداشت,گروه خبری RSS,اخبار ,روشنگری و پاسخ به شایعات
  • کد خبر : 156106
نسیبه  جلالوند
تهیه کننده:

نسیبه جلالوند

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *