• تاریخ انتشار : 1399/01/25 - 18:24
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3190
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

بازدید رئیس دانشگاه از آزمایشگاه‌های ویروس‌شناسی و محل تحویل نمونه‌های مشکوک به کرونا

دکتر کریمی با قدردانی از همکاران آزمایشگاه ویروس‌شناسی تأکید کرد، ارزش کار شما به بی‌سروصدا کار کردن‌ است

دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه، با حضور در دانشکده بهداشت، از آزمایشگاه‌های ویروس‌شناسی و ايمونولوژي و محل تحویل نمونه‌های مشکوک به کرونا بازدید کرد و در جریان روند فعالیت آزمایشگاه و طراحی کیت تشخیص آنتی‌بادی ضدویروس کرونا قرار گرفت.

گالری عکس بخش اول

گالری عکس بخش دوم
در این بازدید که ظهرگاه دوشنبه 25 فرودین 99 صورت گرفت، دکترعلی اکبری‌ساری رییس دانشکده بهداشت و دکتر علیرضا پارساپور مدیر روابط عمومی و دفتر ریاست، رییس دانشگاه را همراهی کردند.
دريافت فيلم بازديد

گرایش حوزه بهداشت به نیازهای جامعه

دکتر کریمی با اشاره به اعتقاد خود نسبت به مجموعه دانشکده بهداشت گفت: من اهل اغراق و بزرگ‌نمایی نیستم و آنچه در دل دارم را می‌گویم. معتقدم هیئت‌علمی و مجموعه افراد دانشکده بهداشت از قدیم، به نسبت پزشکان گرایش عمومی بیشتری به جامعه و مردم دارند. البته پزشکان هم این‌گونه هستند ولی مدل کار و مطب داری آنان با فعالیت‌های اساتید دانشکده بهداشت متفاوت است.

لزوم افزایش آمادگی دانشکده در زمینه بیماری‌های واگیر

رییس دانشگاه با تأکید براینکه مأموریت دانشکده بهداشت باید متناسب با شرایط روز جامعه به‌روز شود افزود: پیش‌ازاین به شما توصیه کردم متوجه این تغییرات باشید و متناسب با آن پیش بروید. اکنون با توجه به  بحران کرونا تأکید می‌کنم، آمادگی دهه‌های  پیشین  خود، در زمینه کنترل بیماری‌های واگیر را همچنان حفظ کنید. قبل از این بحران تصور می‌کردیم بیماری‌های واگیر از بین رفته‌اند و باید برای کنترل فشارخون و دیابت سرمایه‌گذاری کنیم. اما شرایط امروز ثابت کرد که بایستی مقوله بیماری‌های واگیر و غیرواگیر را باهم پیش ببریم و آمادگی خود را در هر دو زمینه حفظ کنیم. هرچند که فکر می‌کنم آمادگی در زمینه بیماری‌های واگیر باید بیش از بیماری‌های غیرواگیر باشد.

کرونا مرز و نژاد نمی‌شناسد

دکتر کریمی بابیان اینکه بیماری‌های واگیر مرز و زمان نمی‌شناسند افزود: وقتی ایران با بحران کرونا مواجه شد، این بیماری هنوز به امریکا سرایت نکرده بود. کشورهای پیشرفته می‌گفتند ما علمی عمل می‌کنیم ولی امروز می‌بینیم سرعت انتقال و نفوذ این ویروس در غرب و امریکا تا چه اندازه است. کرونا بیماری است که مرز، رنگ پوست و نژاد نمی‌شناسند و بین انسان‌ها فرق نمی‌گذارد.

دانشکده بهداشت و مأموریت‌های آن کمتر دیده‌شده

رییس دانشگاه با اشاره به اینکه این روزها روز بهداشت است افزود: همچنان مأموریت  خود در عرصه بهداشت را حفظ کنید و ارتقا دهید.  در بازدیدی که از مرکز بهداشت اسلامشهر داشتم نیز تأکید کردم که این روزها، روز بهداشت است.  درگذشته سرمایه‌گذاری به سمت درمان و توسعه شاخه‌های کوچک فوق تخصصی در این عرصه بود. لذا  گرایش دانشگاه به حوزه‌های فوق تخصصی باعث شده، دانشکده بهداشت و مأموریت‌های آن کمتر موردتوجه قرار گیرند.

بهداشت در صف اول مقابله با کرونا

دکتر کریمی بار دیگر برافزایش همکاری دانشکده بهداشت و معاونت بهداشت تأکید کرد و گفت:  باید بال بگسترانید و ارتباط کاری خود با شبکه‌ها و معاونت بهداشت را تقویت کنید. به‌وضوح می‌بینم،  بهداشت باید در صف اول کرونا باشد و  درمان باید در مراحل حاد  و زمانی که بیمار نیاز به مراقبت‌های بیمارستانی دارد وارد عرصه شود.
رییس دانشگاه بابیان اینکه درمان بحران کرونا بیمارستان نیست بلکه حوزه بهداشت است افزود: در اینجاست که نقش آزمایشگاه پررنگ می‌شود. دکتر تدروس مدیرکل سازمان بهداشت جهانی نیز بر انجام تست تأکید دارد. البته انجام تست به این مفهوم است که افراد یکی پس از دیگری بررسی شوند و در صورت آلوده بودن امکان فضای ایزوله برایشان فراهم شود. افراد مبتلا باید آموزش ببینند که چگونه در خانه و منطقه‌شان قرنطینه شوند. باتوجه به کوچک بودن فضای خانه‌ها و تعداد افرادی که در یک‌خانه زندگی می‌کنند، شاید لازم باشد به مدل قرنطینه بومی ایران فکر کرد.

افرادی که درست‌کار می‌کنند به‌خوبی دیده می‌شوند

دکتر کریمی با ادای احترام به مسئول آزمایشگاه ملی آنفولانزا و مدیر گروه ویروس‌شناسی و قدردانی از همکاران این مجموعه گفت: شما نیازی به دیده شدن ندارید. افرادی که درست‌کار می‌کنند  به‌خودی‌خود دیده می‌شوند. ما اگر هزاران هزار عمل بای پس قلب انجام دهیم، ممکن است دردی درمان شود ولی جامعه سالم نمی‌شود. اما  رژیم غذایی، کنترل وزن، افزایش تحرک، سلامت  آب‌وهوا می‌تواند سبک زندگی میلیون‌ها انسان را تحت تأثیر قرار دهد. به شما خسته نباشید می‌گویم و معتقدم هرچه کمتر دیده شوید اجرتان بیشتر می‌شود و آنکه باید ببیند حتماً می‌بیند و هرجا که لازم باشد جواب می‌دهد. ارزش کار شما به همین دیده نشدن‌ها و بی‌سروصدا کار کردن‌هاست.

حمایت دانشگاه از تأمین نیاز دانشکده بهداشت

دکتر کریمی بر حمایت دانشگاه از دانشکده بهداشت و تأمین نیازهای این مجموعه تأکید کرد و گفت: باتوجه به حجم کاری که این مجموعه برعهده دارد و عشق و علاقه‌ای که به کاردارید باید دانشگاه نیز کمک کند تا مشکلاتتان برطرف شود.

نیاز آزمایشگاه به ایجاد اتاق تمیز سطح سه

در ادامه این بازدید دکتر اکبری ساری رییس دانشکده بهداشت، دکترطلعت مختاری آزاد مسئول آزمایشگاه ملی آنفلوانزا، دکتر ژیلا یاوریان مدیر گروه ویروس‌شناسی ضمن تشریح فرآیند آزمایشگاه در تشخیص کرونا، به کمبودها و نیازهای این مجموعه اشاره کردند و از رییس دانشگاه خواستند در زمینه تأمین فضای فیزیکی، شرایط ایجاد اتاق تمیز سطح سه و نیروی انسانی موردنیاز مجموعه حمایت کنند. همچنین تأکید کردند تا هر وقت که بحران کرونا وجود دارد این مجموعه با عشق و علاقه به کار خود ادامه می‌دهند.


طراحی کیت تشخیص آنتی‌بادی ضدویروس کرونا

دکتر فاضل شکری استاد گروه پاتوبیولوژی دانشکده بهداشت نیز از طراحی کیت‌های تشخیص آنتی‌بادی ضدویروس کرونا را در این آزمایشگاه خبر داد و درخصوص کاربرد این کیت  به رییس دانشگاه توضیح داد و خواستار حمایت دانشگاه از فعالیت محققان شد.

اهدا دستگاه NGS به مرکز ملی آنفلوانزا
توضیح اینکه به دلیل عملکرد موفق آزمایشگاه ملی آنفلوانزا، دستگاه NGS از سوی Global initiative on sharing all Influenza Data به‌منظور تعیین توالی ژنوم ویروس به این آزمایشگاه اهدا شده است.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,اخبار ,بازدیدها
  • کد خبر : 153330
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

دکتر مروت طاهری کلانی

دکتر مروت طاهری کلانی

99/01/28 - 17:32

با سلام و ادب. با توجه به اینکه بنده و همکاران دوره تکمیلی تخصصی علوم آزمایشگاهی بالینی دوره ای را در گروههای ویروس شناسی گذراندیم از نزدیک شاهد تلاش ها و زحمات دوستان و همکاران گروه ویروس شناسی بودیم. هم از نظر علمی و هم اخلاقی جزو بهترین ها بودن. از سرکار خانم دکتر مختاری آزاد رئیس محترم آزمایشگاه ملی انفلوانزا و سرکار خانم دکتر یاوری مدیر گروه محترم و سایر اساتید و کارشناسان توانمند آزمایشگاه های مختلف ویروس شناسی تشکر میکنم. بعنوان فردی که 10 سال پیش دانشگاه علوم پزشکی تهران تحصیل کردم

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *