• تاریخ انتشار : 1399/02/15 - 06:50
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3126
  • زمان مطالعه : 13 دقیقه

نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه

دکتر کریمی: برای ارتقای بهره‌وری، در روش‌ها و کارهایمان تغییر به‌وجود آوریم

در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه، فعالیت‌های دانشگاه در مقابله با کووید 19 در حوزه بهداشت و وضعیت بیمارستان‌ها در این بحران بررسی شد.

گالری عکس
طلیعه این نشست که یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۹ در سالن شورای حکیم دانشگاه برگزار شد، پخش نماهنگی از دلاوری‌ های رزمندگان دفاع مقدس و مدافعان سلامت در بحران کووید ۱۹ بود که رئیس دانشگاه آن را مقایسه زیبایی بین خط دفاع مقدس و خط دفاع سلامت توصیف کرد.
دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه در سخنان پیش از دستور، با تبریک ماه مبارک رمضان، گفت: امیدوارم بتوانیم از برکات این ماه، برحل مشکلات کشور در بحران کووید ۱۹ و بحران‌ های قابل پیش‌ بینی که به دنبال این بحران در جامعه به وجود می‌ آید فائق شویم. شاید افرادی که دور این میز  نشسته‌ ایم  نتوانیم به‌ خوبی شرایط اقتصادی مردم را درک کنیم ولی افرادی هستند که در این شرایط در لبه باریک تیغ حرکت می‌ کنند و با اندک مسئله‌ ای ممکن است زندگی آنان با بحران مواجه شود.

زندگی با کرونا، توأم با تعقل بیشتر

رئیس دانشگاه در توضیح منظور خود از دوران پساکرونا گفت: پساکرونا به این معنی نیست که این بحران تا تاریخ مشخصی تمام می‌ شود و پس‌ ازآن همه به زندگی عادی خود بازمی‌ گردند بلکه منظورم این است که ازاین‌ پس دوران کرونا و دوران زندگی با کرونا را خواهیم داشت و باید این نوع زندگی کردن را یاد بگیریم.
دکتر کریمی دوران پساکرونا یا دوران زندگی با کرونا را دوران تعقل بیشتر دانست و گفت: در این دوران بایستی با عقل‌ گرایی بیشتر زندگی کنیم و ما و مردم یاد بگیریم در این دوران تغییراتی را در روش زندگی و کاری‌ مان به وجود آوریم.

زندگی با کرونا را تمرین کنیم

وی در تکمیل سخنان خود افزود: روی سخنم با جامعه دانشگاهی است. کرونا بحرانی بود که اوجی داشت و ممکن است در آینده، دوباره اوج بگیرد و دوران رکودی هم خواهد داشت. باید برویم به سمتی که در آموزش، پژوهش، درمان و مدیریتمان، زندگی با کرونا را  یاد بگیریم و تمرین کنیم.
وی افزود: ازاین‌ پس در حوزه‌ های آموزشی، پژوهشی و درمانی و امور دیگر دانشگاه باید بدانیم با کرونا چگونه همزیستی و کار و مدیریت کنیم. بنابراین پساکرونایی نخواهیم داشت که بتوانیم بگوییم در آن بدون کرونا زندگی خواهیم کرد.

تأکید بر جلسات کاربردی و قابل بهره‌ برداری

رئیس دانشگاه با تأکید براینکه برای مدیریت در این دوران  باید بیشتر فکر کنیم افزود: اگر لازم است در روش‌ ها و کارهایمان تغییراتی به وجود آوریم حتماً این کار را بکنیم. در جلسات دانشگاه نیز این تغییرات اعمال‌ شده و ازاین‌ پس جلسات محدودتر و کاربردی‌ تر خواهیم داشت که قابل بهره‌ برداری باشد.

آمادگی دانشگاه برای مواجهه با هر احتمالی

وی با اشاره به پیش‌ بینی اپیدمیولوژیست‌ها از این بحران گفت: احتمال اینکه اگر احتیاط‌ های لازم رعایت نشود؛ به‌ صورت خوشه‌ ای، منطقه‌ ای، شهری، دانشگاهی، بیمارستانی و… با اوج بیماری مواجه خواهیم شد. ولی اینکه به‌ صورت عمومی در کشور چه پیش می‌ آید را دقیقاً نمی‌ دانیم. به‌ هرحال بایستی آمادگی‌ های لازم را برای احتمالات دیگر در نظر بگیریم.

حفظ تعادل در گفتگو با جامعه

دکتر کریمی با اشاره به نکاتی که وزیر بهداشت در ویدئوکنفرانس دیروز به آن تأکید کرد گفت: فعال شدن دانشکده‌ ها و گروه‌ های آموزشی ازجمله مواردی بود که به آن تأکید شد. بحث دیگر حفظ تعادل در صحبت با جامعه است که من هم به آن اصرار دارم و سعی می‌ کنم رعایت  کنم. ما نباید مردم را خیلی بترسانیم چون ترساندن زیاد باعث می‌ شود دیگر به پیام‌ ها گوش ندهند و نباید شرایط را عادی جلو دهیم چون ممکن است دیگر رعایت نکنند و همین اتفاقاتی بی‌افتد که در گوشه و کنار شهرها،   استان‌ ها و مراکز خاص شاهد آن هستیم. موضوع دیگری که به آن تأکید شد، ایجاد گروه تحلیلی اپیدمیولوژی دانشگاه است که دکتر فتوحی مسئول آن هستند و جلسات آن را تشکیل می‌ دهند.

دلایل تغییرات مدیریتی دانشگاه

رئیس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود در توضیح دلایل تغییر  مدیریتی برخی واحدهای دانشگاه گفت: در این جلسه افراد جدیدی حضور دارند. دکتر علامه در حوزه معاونت درمان مشغول شدند که ایشان را همه می‌ شناسند و از حوزه درمان بیمارستان امام خمینی به ما پیوستند. در دو سال گذشته نیز از حضور دکتر رضایی که بسیار فعال و پرانرژی بودند و خوب کارکردند استفاده کردیم ولی نگاه مدیریتی من با دکتر متفاوت بود. براین اساس از  دکتر علامه خواستم به ما کمک کنند.
وی افزود: به دنبال آمدن دکتر علامه، دو نفر از دوستان فرصت را غنیمت شمردند و  درخواست کردند که به کار اصلی خود بازگردند. البته از قبل این درخواست را داشتند و من با آن موافقت نمی‌ کردم. اما پس از جابه‌ جایی معاون درمان با این استدلال که می‌ شود میانه کار جابه‌ جا شد، درخواست خود را مجدداً مطرح کردند. باوجوداینکه دکتر امینی و دکتر پارساپور، دو یار صدیق، باشخصیت، همراه و پرتلاش و مورد اعتماد من بودند و هستند؛ به خواست آنان تن دادم و از دکتر ترابی خواستم به‌ عنوان مدیر روابط عمومی به جمع ما بپیوندند.
دکتر کریمی با اشاره به تغییر مسئولیت ستاد شاهد و ایثارگر گفت: به سوابق که نگاه کردم، دکتر محقق به‌ عنوان معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه، مسئولیت ستاد شاهد و ایثارگر را همزمان برعهده داشتند. به همین دلیل با قدردانی از تلاش‌ های ایشان، از دکتر رستمیان خواستم به‌ عنوان معاون فرهنگی، مسئولیت ستاد شاهد و ایثارگر را نیز برعهده بگیرد و کار را ادامه دهد.
رئیس دانشگاه در توضیح تغییر مدیریت سه بیمارستان دیگر دانشگاه گفت: در بیمارستان ضیائیان دکتر عفت پناه، سال‌ های زیادی بود که خوب کارکردند ولی ترجیح دادم این بیمارستان در رشته‌ های بالینی فعال‌ تر شود و کارکرد بیمارستان نیز تغییر کند. ضیائیان، پتانسیل‌ های خوبی در رشته‌ های داخلی و جراحی دارد. باتوجه به پذیرش استعفای دکتر عفت پناه، از دکتر حکمت متخصص قلب و عروق که در این بیمارستان بودند و دیدم که توانایی خوبی در این زمینه دارد؛ خواستم که مسئولیت این مرکز را برعهده بگیرد.
وی افزود: اما در مورد بیمارستان‌ های یاس و امیراعلم که دیروز احکام روسای آن‌ ها صادر شد موضوع کاملاً واضح است. بیمارستان یاس با ۴۰۰ تخت، پتانسیل بسیاری دارد که با ۱۳ هیئت‌ علمی زنان اداره می‌ شود. طبیعی است که بیمارستان با این تعداد هیئت‌ علمی و با این ظرفیت، قابل اداره و چرخیدن با رشته زنان نیست و باید بخش‌ های دیگری به آن اضافه شود. البته خانم دکتر داوری نیز در این زمینه تلاش کردند ولی انجام آن کار سختی است. به همین دلیل تصمیم گرفتم فرد دیگری را از رشته غیر زنان، مسئول این بیمارستان کنم که بخش‌ های دیگر را فعال کند. بنابراین از دکتر جعفریه خواستم  از بیمارستان امیراعلم به یاس بروند و یک جوان بسیار خوب دیگر مانند سایر جوانانی که اکنون مسئولیت برعهده دارند و امیدوارم آینده دانشگاه توسط آن‌ ها ساخته شود؛ به‌ عنوان مسئول بیمارستان امیراعلم منصوب کردم. البته حضور روسای بیمارستان نیز در اداره بیمارستان‌ های بزرگ نقش مهمی دارد.

تصمیمی می‌ گیرم که به نفع دانشگاه باشد

دکتر کریمی بابیان اینکه هیچ‌ کدام از این  تغییرات به هم ارتباطی ندارند ولی چون به‌ صورت سریالی و پشت سرهم صورت گرفته ممکن است برای همکاران دانشگاه شبهه ایجاد کند افزود: روحیه من این‌ گونه است وقتی به نتیجه‌ ای برسم که به نفع دانشگاه باشد حسابگری‌ های سیاسی و شخصی را کنار می‌ گذارم و کاری را که درست می‌ دانم انجام می‌ دهم. حتی اگر عوارضی برای خودم به همراه داشته باشد.

عظمت کار حوزه بهداشت

دکتر کریمی رئیس دانشگاه با اشاره به دستور جلسه مبنی بر اقدامات دانشگاه در مقابله با کووید ۱۹ در حوزه بهداشت و درمان گفت: به دکتر دلاوری و تیم بهداشت دانشگاه خسته نباشید می‌ گویم. در بازدیدی که از مراکز ۱۶ ساعته داشتم به عظمت کار شما  در حوزه بهداشت پی بردم.

تأکید دوباره بر ازسرگیری فعالیت بیمارستان‌ ها

وی با تأکید بر ازسرگیری فعالیت‌ های بیمارستان‌ ها گفت: درحال حاضر سه تا چهار درصد از بیماران مبتلابه کووید در بیمارستان‌ های دانشگاه بستری هستند و ما نمی‌ توانیم ۹۶ درصد باقی‌ مانده ظرفیت بیمارستان‌ ها را خالی نگه‌ داریم.
دکتر کریمی بابیان اینکه ۴ هزار تخت بیمارستانی با چندین هزار پرسنل ظرفیتی است که باید از آن استفاده شود افزود: دانشگاه مأموریت‌ های متعددی در حوزه آموزش و پژوهش دارد. ۳ هزار فلوشیپ و رزیدنت در دانشگاه آموزش می‌ بینند که چندماه از آن را ازدست‌ داده‌ اند. علاوه بر این بیماران بسیاری هستند که باید برای پیگیری درمان خود مراجعه کنند اما به دلیل کرونا مراجعه نمی‌ کنند و آسیبی که از بیماری خود می‌ بینند به‌ مراتب بیشتر از کرونا است.
رئیس دانشگاه با تأکید براینکه ازسرگیری فعالیت‌ های بیمارستان‌ ها فقط هدف مادی به همراه ندارد گفت: بعضی‌ ها تصور می‌ کنند تأکید ما بر ازسرگیری بیمارستان‌ ها هدف مادی دارد که البته هدف مادی هم دارد چون در اثر کاهش درآمد اختصاصی و محدودیت منابع، بیمارستان‌ ها در آینده دچار مشکل می‌ شوند و این امر به‌ سلامت مردم آسیب می‌ زند. لذا باید به‌ سرعت بیمارستان‌ ها را برای ازسرگیری فعالیت‌ هایشان تجهیز کنیم.
وی تصریح کرد: اگر هم با موج دیگری از کرونا مواجه شدیم وضعیتمان از دوم اسفند ۹۸ که عمق مسئله را نمی‌ دانستیم بدتر نخواهد بود. ما در آن شرایط و بدون هیچ آمادگی این کارنامه را به دست آوردیم که دکتر دلاوری و دکتر علامه گوشه‌ ای از آن را گزارش کردند.

مستندسازی تجربیات بحران کرونا

دکتر کریمی بر مستندسازی تجربیات این بحران تأکید کرد و گفت: از دکتر ترابی خواستم مستندی را از  تجربیات این دو ماه تهیه کنند که در آینده مورداستفاده قرار گیرد.

اقدام خوب مسئولان نظام در کنترل بحران

رئیس دانشگاه با اشاره به اقدامات خوبی مسئولان نظام در  مقابله با بحران کرونا گفت: اگر هم در ابتدا ناهماهنگی‌ هایی بود ولی به‌ سرعت با کمک همه بحران مدیریت شد. اکنون نیز اقدامات دولت در بازگشایی تدریجی مشاغل کار صحیحی است چون افراد زیادی هستند که دغدغه معاش دارند و اگر یک روز سر کار نروند با مشکل مواجه می‌ شوند.
وی موافقت مقام معظم رهبری در تعطیلی حرم‌ ها و مساجد را در رعایت فاصله فیزیکی و کنترل بحران مؤثر دانست گفت:   در کشور شیعه ایران و بافرهنگ دینی که دارد؛ تعطیلی مساجد و حرم‌ ها این پیام را به عمق جامعه رساند که این بحران جدی است و باعث شد حتی آدم‌ های معمولی جامعه که کمتر پای رسانه‌ ها هستند اما سالی یک‌ بار به مشهد، قم و شیراز برای زیارت می‌ رفتند؛ نیز این پیام را به‌ خوبی دریافت کنند و این در کنترل کووید ۱۹ تأثیر بسیاری داشت.
رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود از حوزه بهداشت و درمان دانشگاه و همه گروه‌ هایی که در بحران کرونا تلاش کردند قدردانی کرد.

جان گرفتن سرمایه‌ های اجتماعی کشور در حوزه بهداشت مقابله با کرونا

در ادامه دکتر علیرضا دلاوری معاون بهداشت دانشگاه، به بیان فعالیت‌ های دانشگاه در حوزه بهداشت پرداخت و گفت: همه اقداماتی که در دانشگاه صورت گرفته نتیجه هم‌ افزایی و هم‌ فکری همه همکاران بوده و اگر کاستی در این زمینه وجود دارد، ازنظر همکاران برای رفع آن استفاده خواهیم کرد.
دکتر دلاوری با اشاره به اقداماتی که در بحران کووید ۱۹ صورت گرفته افزود: آموزش عمومی و آموزش ارائه‌ دهندگان خدمت یکی از مهم‌ ترین کارهایی بود که انجام شد. آموزش قرنطینه بیماران در منزل، آموزش پیشگیری از کرونا برای عموم مردم و دانش آموزان، چگونگی ضدعفونی و گندزدایی و… ازجمله اقداماتی است که در این زمینه صورت گرفت. به‌ طورکلی از طریق سفیران و رابطان سلامت به بیش از دو میلیون نفر از جمعیت تحت پوشش دانشگاه آموزش عمومی ارائه شد.
معاون بهداشت دانشگاه، با اشاره به همکاری بین بخشی سازمان‌ های مختلف با دانشگاه گفت: در این بحران، سرمایه اجتماعی که ما به‌ عنوان افراد دانشگاهی دغدغه آن را داشتیم، در کشور جان گرفت و باعث شد همه به یاری مقابله با کرونا بیایند.
دکتر دلاوری بابیان اینکه پس از کرونا باید نحوه آموزش‌ ها و اطلاع‌ رسانی را تغییر دهیم افزود: در این مدت با استفاده از ظرفیت سایت‌ ها و شبکه‌ های اجتماعی مجازی، امکان پاسخگویی به سؤالات گروه‌ های مختلف جامعه با کمک دانشکده‌ های پرستاری و مامایی، بهداشت و دانشکده مجازی فراهم شد. مطالبی که در یک رسانه از سوی بعضی افراد مطرح می‌ شود ممکن است چندان علمی و به نفع مردم نباشد ازاین‌ رو جامعه علمی پا به میدان گذاشت تا اطلاعات درست را به مردم ارائه دهد.
وی بابیان فعالیت مراکز منتخب ۱۶ و ۲۴ ساعته تحت پوشش دانشگاه گفت: دراین مراکز حدود ۱۰ هزار مراجعه‌ کننده ویزیت شدند که از این تعداد بیش از ۶ هزار نفر نیاز به مراقبت در منزل داشتند و بیش از هزار نفر نیز به بیمارستان‌ ها ارجاع شدند.
معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به مراحل اول و دوم غربالگری و پیگیری و مراقبت تلفنی گفت: درحال حاضر در مرحله دوم غربالگری هستیم که از ۱۵ فرودین ماه آغازشده و در این مدت حدود ۹۰۰ هزار نفر غربالگری شدند.
دکتر دلاوری در توضیح اقدامات انجام‌ شده در زمینه فرودگاه امام خمینی، آسایشگاه کهریزک، نجات جان مادر باردار پرخطر، مرکز مشاوره سلامت روان و مشاوره در سوگ، مراکز کاهش آسیب اعتیاد، بهشت‌ زهرا و… در بحران کرونا گفت: این اقدامات با مشارکت سایر ارگان‌ ها و نهادهای برون بخشی و پتانسیل مردمی انجام شد که بسیار غرورآفرین است. به‌ عنوان‌ مثال دیدیم کشورهایی مانند ایتالیا و انگلیس با سالمندان خود چگونه برخورد کردند. اما در آسایشگاه کهریزک با رسیدگی‌ هایی که صورت گرفت میزان مرگ‌ ومیر ناشی از کرونا اصلاً قابل‌ مقایسه با انگلیس و ایتالیا نیست.

عملکرد بیمارستان‌ های فعال در بحران کرونا

دکتر فرشاد علامه معاون درمان دانشگاه نیز آماری از عملکرد بیمارستان‌ ها فعال در کرونا ارائه کرد و گفت: درمجموع ۸۷ هزار و ۴۳۸ نفر به بیمارستان‌ های دانشگاهی و غیردانشگاهی تحت پوشش دانشگاه مراجعه کردند که از این تعداد بیش از  ۷۸ هزار بیمار به‌ صورت سرپایی و بیش از ۹ هزار بیمار به‌ صورت بستری خدمت دریافت کردند.
وی با اشاره به شمار بیماران حاضر در بخش‌ ها براساس آخرین آمار گفت: در روز ۱۲ اردیبهشت، ۲۷ بیمار در اورژانس، ۲۰۷ بیمار در بخش  عادی و ۱۷۴ بیمار در بخش ویژه بیمارستان‌ های دانشگاه حضور داشتند.
معاون درمان دانشگاه، در بخش دیگری از سخنان خود به مقایسه بستری‌ های جدید در بخش‌ های کووید و بخش‌ های عادی و اعمال جراحی‌ های انجام‌ شده از ابتدای اردیبهشت‌ ماه پرداخت و تأکید کرد: روند مراجعه بیماران کووید ۱۹ در بیمارستان‌ های دانشگاه کاهش‌ یافته و فعالیت‌ های  بیمارستان‌ ها از سرگرفته شده است.
سپس هریک از اعضای هیئت‌ رئیسه به بیان دیدگاه‌ ها و نظرات خود پرداختند.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,اخبار ,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 155817
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

همکاری از حوزه های ستادی

همکاری از حوزه های ستادی

99/02/18 - 20:24

با سلام و آرزوی سلامتی برای ریاست با تدبیر دانشگاه امیدواریم تمام اعضای محترم هیات رئیسه در انتصاب مدیران مجموعه های خود فرمایشات شما را سرلوحه قراردهند و مصالح دانشگاه را بر مصالح خود ترجیح دهند. "روحیه من این‌ گونه است وقتی به نتیجه‌ ای برسم که به نفع دانشگاه باشد حسابگری‌ های سیاسی و شخصی را کنار می‌ گذارم و کاری را که درست می‌ دانم انجام می‌ دهم. حتی اگر عوارضی برای خودم به همراه داشته باشد."

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *