• تاریخ انتشار : 1398/07/07 - 10:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2821
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

آیین معارفه دانشجویان ورودی جدید کارشناسی پرستاری و مامایی برگزار شد

آئین معارفه دانشجویان ورودی جدید کارشناسی پرستاری و مامایی شنبه 6 مهرماه با حضور مسئول نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری، معاون فرهنگی، مدیر امور هنری و فوق‌برنامه، مدیر مؤلفه‌های اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه و مشاور اجرایی معاونت اجتماعی دانشگاه در دو بخش صبح و بعدازظهر برگزار شد.

گالری عکس 

به گزارش روابط عمومی دانشکده پرستاری و مامایی، دکتر اکرم السادات سادات حسینی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده با خوشامدگویی به دانشجویان ورودی جدید و خانواده آن‌ها برای ورود به دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان دانشگاه برند و معتبر در سطح کشور در مورد فعالیت‌های دانشجویی و فرهنگی تشکل‌ها و جشنواره‌های دانشجویی سخن گفت.
وی در گام اول از جشنواره قرآن و عترت (ع)، جشنواره فرهنگی سیمرغ و جشنواره نشریات دانشجویی، المپیادهای ورزشی و همگانی و قهرمانی به‌عنوان جشنواره‌های فرهنگی کشوری نام برد و ضمن توضیح مفصل هرکدام از حیطه‌ها خواستار فعالیت دانشجویان شد.
وی بر نگاه جدی به فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی تأکید کرد و گفت: کار شما سنگین و شغل شما شغلی چالشی است؛ خیلی مهم است که در کنار کار و حرفه‌تان جنبه‌های دیگر زندگی‌تان را هم قوی کنید.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده همچنین بر لزوم توجه و رعایت پوشش حرفه‌ای دانشجویان تأکید کرد و گفت: از امروز به بعد شما هویت دانشگاه علوم پزشکی تهران رادارید و باید از این هویت و حرمت حفاظت کنید. شما دانشجویان بهترین دانشگاه کشور هستید و منش و رفتارتان در برداشت مردم از شما تأثیر می‌گذارد. به پوشش و رفتارهایتان دقت کنید و پوشش حرفه‌ای را رعایت کنید.


دانشجویی؛ آغاز تجربه استقلال و تمرین مدیریت مشکلات
دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی ورود ورودی‌های دوره 63 پرستاری و دوره 36 مامایی به بزرگ‌ترین و معتبرترین دانشکده پرستاری و مامایی کشور را تبریک گفت و از خاطرات حضورش برای اولین بار در دانشکده در سال 1366 به‌عنوان دانشجوی اولین دوره کارشناسی پیوسته پرستاری یادکرد.
رئیس دانشکده پرستاری و مامای تهران همچنین از وجود 192 دانشکده پرستاری و مامایی در سطح کشور و اشتغال به تحصیل 50 هزار دانشجوی پرستاری و 9 هزار دانشجوی مامایی خبر داد و ورود به بهترین دانشکده پرستاری و مامایی کشور را شانسی بزرگ قلمداد کرد.
وی اظهار داشت: دانشکده پرستاری و مامایی تهران رتبه اول در سطح کشور را داراست؛ برای ورود به این دانشکده باید خدا را شکر کنید؛ و از والدینتان تشکر کنید و قدر 4 سال طلایی را که در این دانشکده هستید بدانید و از ظرفیت‌های دانشکده استفاده کنید. در این دانشکده ایستایی معنا ندارد؛ شما باید افق را ببینید و برنامه درسی خودتان را تنظیم کنید و باپشتکار باشید.
دکتر نیکبخت نصرآبادی همچنین ورود به دوران دانشجویی را آغاز تجربه استقلال و تمرین مدیریت مشکلات دانست.
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی تهران همچنین از امکان ادامه تحصیل تا مقطع دکتری در هر دو رشته پرستاری و مامایی سخن گفت و بر تعیین اهداف بلندمدت و تلاش برای دستیابی به آن‌ها تأکید کرد.  
وی همچنین وجود هرم هیات علمی قوی در دانشکده و دارا بودن مقام اول ازنظر شاخص H index را هم از دیگر ویژگی‌های دانشکده پرستاری و مامایی تهران دانست.
الزام به رعایت پوشش حرفه‌ای، شئونات اخلاقی و مطالعه و رعایت آیین‌نامه‌های پوشش حرفه‌ای در محیط دانشگاه و محیط بالین نیز از دیگر موارد مورد تأکید رئیس دانشکده پرستاری و مامایی بود.
دکتر نیکبخت همچنین اشتغال به تحصیل دانشجویان بین‌الملل از 15 کشور دنیا در دانشکده پرستاری و مامایی را فرصتی برای ایجاد مراوده و ارتباط دوستانه و آشناسازی بافرهنگ غنی ایرانی و اسلامی دانست.
دکتر نیکبخت از آمادگی مسئولین دانشکده برای ارتباط با دانشجویان و حل مشکلات احتمالی سخن گفت: فلسفه وجودی ما در مدیریت دانشکده حل مشکلات شماست. هیچ مسئله‌ای نباید برای شما دچار اشکال کند؛ شما می‌توانید بدون تعیین وقت قبلی با مسئولین دانشکده در ارتباط باشید.


تأکید حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید قریشی بر خودشناسی و محیط‌شناسی
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید مجید سید قریشی، مسئول نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه نیز ضمن خیرمقدم به دانشجویان جدید بر محیط‌شناسی و دنبال کردن راه‌های جدید برای رسیدن به اهداف تأکید کرد.
وی گفت: انسان‌ها طبیعتاً نو طلب هستند؛ این روزهای شما هم یک زندگی نو و یک انتخاب نو، یک نوبهار و عید است.
مسئول نمایندگی نهاد مقام معظم رهبری در ادامه دانشجویان را به سر زدن انسان به خودش و اختصاص وقت برای مهمانی دل برای شناخت خود ترغیب کرد.
وی ادامه داد: باید بدانید که برای شما دوران رشدی رسیده است و باید از خودتان مراقبت کنید. اول از خودتان پرستاری کنید؛ کینه، تکبر، غرور و ... را از خود دور کنید و اضافات را وارد مرحله جدید زندگی نکنید. در این مرحله جدید از زندگی دوستان جدید پیدا می‌کنید.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید قریشی گفت: اضطراب و نگرانی را از خودتان دور کنید و بدانید همیشه کسی همراه شماست؛ در این دانشکده دلواپسی و ناامیدی نداشته باشید، ناامیدی در دانشکده ممنوع است. کسی که با امید و توکل به خداوند به این دانشکده آمده است باید در دل خودش ناامیدی را کنار بگذارد و با امید وارد صحنه جدیدی از زندگی شود. مشکلات جزء راه هستند، بیرون راه نیستند. باید خودتان را قوی کنید.
وی همچنین بر ورزش و پیشگیری از ابتلا به ویروس‌های ذهنی و قلبی تأکید کرد و با ادبیات شیرینی از دانشجویان دعوت کرد تا با برداشتن یک کوله‌پشتی راهی پیاده‌روی مسیر نجف تا کربلا شوند.


معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه: پرستاران ما باید به اخلاق و صبر زینبی که اوج اخلاق است، تجهیز شوند
دکتر عبدالرحمن رستمیان، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه دانشکده پرستاری و مامایی را بهترین مرکز آموزش پرستاری و مامایی در کشور و مدیریت دانشکده پرستاری و مامایی را یکی از بهترین‌ها در مدیریت دانشکده‌ها دانست.
وی با توجه به دغدغه‌های اشتغال برای رشته‌های دانشگاهی، از شانس دانش‌آموختگان پرستاری و مامایی برای کسب شغل سخن گفت: در میان رشته‌های پزشکی شاید پرستاری بیشترین نیاز آینده کشور را دارد. کسانی که در این دانشکده تحصیل می‌کنند به علت نیاز کشور، توانمندی‌های خودشان و توانمندی‌هایی که کسب می‌کنند در آینده دغدغه شغلی کمتری دارند.
وی با اشاره به ورود دانشگاه‌ها به دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم از ورود آن‌ها به مبحث مسئولیت اجتماعی سخن گفت: امروزه دانشگاه‌ها مشکلات جامعه را می‌بینند و آن را حل می‌کنند. پرستاری فقط این نیست که یک مهارت را بلد باشید؛ پرستاران درواقع مدیریت بر بیمار را به دست می‌گیرند. مدیریت بر بیمار توانمندی زیادی می‌خواهد. هم بیماری را مدیریت می‌کند و هم بیمار را . معاون فرهنگی دانشگاه با اشاره به الگو بودن حضرت زینب (س) برای پرستاری گفت: اسم پرستار ما را به یاد حضرت زینب (س) می‌اندازد؛ پرستاران ما باید به اخلاق و صبر زینبی که اوج اخلاق است، تجهیز شوند.
 افزود: پرستاری در خیلی مواقع صبوری و مهربانی می‌خواهد؛ پرستاران باید نه‌تنها عرصه علمی بلکه عرصه توانمندی امور اجتماعی را هم تقویت کنند. تجهیز شدن به توانمندی اجتماعی از ضروریات است.
دکتر رستمیان حضور و خدمت در بیمارستان‌ها را توفیق الهی دانست و گفت: حقیقتاً بیمارستان‌ها بهشت هستند؛ خداوند به ما توفیق خدمت به مردم را داده است. توفیق این‌که از سلامتی آن‌ها لذت ببریم.
وی اردوی جهادی، انجمن‌های متفاوت، سمن‌های سلامت(سازمان‌های مردم‌نهاد) و ... را از عرصه‌های متعدد برای حضور دانشجویان در فعالیت‌های اجتماعی و انجام مسئولیت اجتماعی دانست.


پویش 'کتاب قرض' در امور هنری و فوق‌برنامه دانشگاه
دکتر فاطمه خوش‌نوای فومنی، مدیر امور هنری و فوق‌برنامه دانشگاه نیز از مفهوم مراقبت و تفکر مراقبتی به‌عنوان پایه اصلی رشته پرستاری و مامایی سخن گفت.
وی با اشاره به مفهوم تاب‌آوری اظهار داشت: شما در آستانه یک تغییر هستید و ممکن است تجربیات سختی داشته باشید؛ باید مهارت‌های لازم را برای گذراندن دوران سختی داشته باشید. با آغوش باز تغییر را بپذیرید و از آن‌ها بهترین فرصت‌ها را بسازید.
دکتر خوش‌نوای فومنی همچنین از راه‌اندازی پویش 'کتاب قرض' در امور هنری و فوق‌برنامه دانشگاه خبر داد و این کار را موجب ایجاد همبستگی و تکثیر سرمایه اجتماعی شد.


تأکید بر مراقبت از خود و سلامتی جسم و روان
دکتر سهیل رحیمی، رئیس اداره آموزش خطاب به دانشجویان گفت: باید به خودتان افتخار کنید که در اینجا و در این مکان حضور دارید و توانسته‌اید اولین گام درراه یک هدف بزرگ را به‌خوبی بردارید.
وی گفت: شما همه قوانین و مقررات آموزشی را به‌مرور یاد می‌گیرید؛ اما دغدغه ما این است که این مسیر را چطور طی می‌کنید. دانشگاه صرفاً یک مکان برای علم‌آموزی نیست؛ اینجا آمدید تا بتوانید آینده خود و کشورتان را رقم بزنید. این جامعه نیازمند تلاش‌های فراوان شماست تا بتوانید ارزش‌های متعالی انسانی را رقم بزنید. فکر نکنید صرفاً آمدید اینجا شبانه‌روز درس بخوانید؛ درس وظیفه اصلی ماست، درسی که توأم با عشق و ایمان باشد. اگر صرفاً درس بخوانید صرفاً مدرک می‌گیرید. باید باور کنید که می‌توانید به درجات بالاتر برسید و موفق شوید.
وی تصریح کرد: برای رسیدن به موفقیت تلاش مهم‌تر است؛ باور به این‌که می‌توانید و این‌که خداوند به شما قدرتی داده است تا به مقام خلیفه خدایی برسانید.
دکتر رحیمی گفت: دوران قبل از دانشگاه با دوران بعدازآن تفاوت دارد. شما وارد جایگاه اجتماعی بالاتری شده‌اید جایگاهی که از شما توقع می‌رود. شما دیگر متعلق به خودتان نیستید، متعلق به جامعه بزرگ‌تری هستید که ما اسمش را سفیران سلامت ایران می‌گذاریم.
وی تأکید کرد: باید مراقبت را در تمام زندگی ایفا کنید، یک پرستار اول باید مراقب خودش و سلامتی جسم و سلامتی روان خودش باشد. اگر می‌خواهید موفق شوید و شیرینی موفقیت شما جاودان باشد و تکرار شود باید تفکر مثبت داشته باشید. تفکر مثبت می‌تواند شمارا به بالاترین درجات برساند. شما بهترین دانشگاه و بهترین اساتید رادارید و اگر تلاش کنید بهترین‌ها خواهید شد.
مخاطرات و ایمنی در دانشکده
دکتر زهرا عباسی دولت‌آبادی، عضو هیات علمی گروه آموزشی ویژه و مدیریت و مسئول ستاد بحران دانشکده به توضیح نکات ایمنی دانشکده و حفظ ایمنی دانشجویان پرداخت و ضمن ارائه گزارش مقایسه دانشکده‌ها در شهریورماه 98 از  مخاطره‌های تهدیدکننده دانشکده نام برد و نحوه مواجهه با آن‌ها را توضیح داد.
اجرای موسیقی توسط گروه موسیقی سورنا و معرفی انجمن‌ها و تشکل‌های دانشجویی چون شورای صنفی، بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی، مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویی و ... نیز از دیگر بخش‌های این مراسم بود.
توضیح این‌که در بخش صبحگاهی این مراسم تور دانشکده گردی برای آشنایی دانشجویان نو ورود با قسمت‌های دانشکده توسط تشکل‌های دانشجویی صورت گرفت.

خبرنگار: شیما سادات عطری 
عکس: حسین اکبریان
  • گروه خبری : دانشکده پرستاری مامایی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 92547
کلمات کلیدی
شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری

تنظیمات قالب