• تاریخ انتشار : 1399/12/21 - 12:02
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 657
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری مراسم قدردانی از مددکاران اجتماعی در معاونت درمان دانشگاه

دکتر گنجعلی خان مدیر درمان دانشگاه بر حضور مددکاران اجتماعی بربالین و رسیدگی به مشکلات بیمار تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، مراسم تقدیر از مددکاران اجتماعی با حضور دکتر محمد حسین جوادی  رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت، دکتر علی گنجعلی خان مدیر درمان ، دکتر محمد حسن شعبانی رییس اداره بیماری های خاص، آرزو سلطانی فر مسئول مددکاری معاونت درمان و نمایندگان مددکاری برخی واحدها به صورت حضوری و مددکاران سایر بیمارستان ها به صورت مجازی از طریق اسکای روم سه شنبه ۱۹ اسفند ۹۹ برگزار شد.

در این جلسه دکتر گنجعلی خان گفت: مددکاران اجتماعی  به شناسایی مشکلات و برقراری ارتباط با بیماران کمک می کنند. پیگیری مشکلات بیماران پس از ترخیص در خارج بیمارستان از زحمات مددکاران است. در گذشته به اشتباه وظایف مددکاران به تخفیف بیمارستان محدود میشد اما این از کوچکترین فعالیت آنها است.‌ دستورالعمل وزارت بهداشت مبنی بر حضور مددکاران بر بالین بیمار تدوین شده که باید مدنظر قرار گیرد. شما لازم است  بیماران را از بدو ورود به بیمارستان شناسایی کرده و محیط کاری خود را از دفاتر به بخش ها گسترش دهید. بر حضور بربالین و رسیدگی به مشکلات بیمار متمرکز شوید، هنر ما این است که به وضعیت بیمار رسیدگی شود تا به مرحله شکایت نرسد.

وی افزود: همکاران مددکار در بیمارستان ها با بیمار مضطرب مواجه می شوند که باید مشکلاتش حل شود.‌انتقال به بهزیستی، حمایت فردی، ارتباط با خیرین از وظایف مددکاران است. ارتباط با خیرین موضوع مهمی است، خیرین بر حسب رسمبه همکاران مددکار اجتماعی مراجعه می کنند و مددکاری را امن ترین مکان می دانند. لیست خیرین را داشته و به روز کنید و به عنوان گنجینه طلایی به افراد بعد خود بسپارید. لازم است این فرهنگ در سطح دانشگاه نهادینه شود.برخی بیمارستان ها در این زمینه فعالیت خوبی داشته اند. از تلاش های شبانه روزی شما تشکر می کنم . از نظر نیروی انسانی برنامه هایی توسعه ای وجود دارد که باید نیاز سنجی در واحدها صورت گیرد.

سلطانی فرد گزارشی از عملکرد و اقدامات صورت گرفته مددکاران در بیمارستان هاو معاونت درمان ارائه کرد.

دکتر جوادی ضمن تشکر از زحمات مددکاران اجتماعی گفت: همکاران مددکاری اجتماعی در زمان شیوع ویروس کووید تلاش مضاعفی داشتند .در دوران کرونا، ۴۴۶ هزار بیمار مبتلا به کووید و نزدیک به ۶۰هزار بازمانده متوفیان کووید ۱۹ خدمات مددکاری دریافت کردند.‌به 20  هزار خانوار و ۱۰۰ هزار کادر درمان خدمات روانی و اجتماعی در قالب آرام سازی و مشاوره ای ارائه شد. مددکاران اجتماعی نقش مهمی در کاهش تنش و بار روانی مراکز درمانی ایفاد کرند که این نقطه عطفی در ارائه خدمات درمانی در نظام سلامت است. علاوه بر این18 هزار خدمت در دوران قرنطینه و 20 هزار خدمت در اقدام به خودکشی ارائه شد.

وی افزود: باید شناسنامه شغلی مددکاری را ترویج دهیم. ارگونومی فضای فیزیکی مددکاران اجتماعی مورد توجه قرار گیرد. در برخی بیمارستان ها اصلا این شرایط مناسب نیست. از 5 کتابچه پروتکل های تخصصی مددکاری شامل سرطان، سالمندی، کودک آزاری، پیوند و حوادث و بالایا رونمایی شده است. دانشگاه علوم پزشکی تهران همیشه پیشرو بوده، در حال حاضر با پیگیری های انجام شده مقطع کارشناسی مددکاری اجتماعی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان اولین دانشگاه تیپ یک راه اندازی شد. با توجه به نیازحوزه سلامت به این رشته و ایجاد انگیزه برای ادامه فعالیت در مددکاران اجتماعی ، راه اندازی مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد این رشته در دانشگاه موثر خواهد بود.

دکتر شعبانی گفت: حضور مددکاران اجتماعی در بخش های بیمارستان کمک کننده خواهد بود.

سپس مددکاران اجتماعی واحدها به بیان دیدگاه های خود پرداختند.

در پایان از مددکاران نمونه تقدیر شد.

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 171309
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب