برگزاری همایش سبک زندگی سالم با طب ایرانی در شبکه بهداشت اسلامشهر
به همت واحد سلامت خانواده و واحد آموزش و ارتقای سلامت همایش "سبک زندگی سالم با طب ایرانی" در شبکه بهداشت اسلامشهر برگزار شد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، حمیرا پشتکوهی، کارشناس واحد سلامت خانواده در خصوص این خبر گفت: باتوجه به اجرای برنامه ادغام آموزه های طب ایرانی در نظام سلامت و ارائه خدمات ادغام یافته طب ایرانی به مردم به میزان 100درصد و در ادامه برگزاری کارگاه های آموزشی درخصوص طب ایرانی، دوشنبه 21 اسفند 1402 همایشی با عنوان "سبک زندگی سالم با طب ایرانی" به همت دو واحد سلامت خانواده و آموزش و ارتقای سلامت شبکه در محل سالن آمفی تئاتر شبکه برگزار شد.
پشتکوهی افزود: دکتر فرزانه مفتون متخصص طب سنتی و ایرانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران مدرس این همایش بود و بیانات خود را با تعریف طب سنتی از دیدگاه سازمان بهداشت جهانی، استراتژی WHO، بروز رسانی این استراتژی آغاز کرد و در ادامه به تعریف طب مکمل و جایگزین، اهداف کشورهای مختلف در ارائه طب سنتی و کشورهای پیشرو در این زمینه مانند آلمان، آمریکا، ادغام طب سنتی کشورها در آموزش های آکادمیک، طبقه بندی مکاتب طب سنتی در سال 2000 و طب مکمل پرداخت. مفتون مطالبی را در خصوص تاریخچه طب سنتی و پزشکی در دوران شکوفایی و تمدن طلایی قبل از اسلام و تاثیر پذیری شهرهای اسلامی از جمله بغداد و دانشمندان کشورهای مسلمان از آموزه های طب ایرانی، چهره های مهم این دوران و اولین کتاب در زمینه پزشکی که به زبان فارسی به رشته تحریر در آمده، ارائه کرد.
وی در ادامه به تقسیم بندی طب ایرانی به مبانی نظری و عملی، انواع مزاج ها، اخلاط چهار گانه و ارتباط آب، آتش و هوا و خاک و همچنین فصول مختلف سال و دوران های زندگی با اخلاط اربعه و نیز انواع مزاج در سنین مختلف، اخلاط به منزله ارکان اربعه، حالات نفسانی و انواع اخلاط ارگان های مختلف بدن و ارتباط آنها با اعضا بدن، رنگ پوست و... اشاره کرد.
مفتون در مورد ارتباط مزاج ها با خواب و بیداری (مدت زمان خواب و مکان مناسب خوابیدن و لباس های مناسب هنگام خواب و ....)، تاثیر پذیری از کیفیات چهارگانه، غذاهای صالح، غذاهای ردی و همچنین ارتباط مزاج ها با خوردنی ها و آشامیدنی ها (آداب صحیح غذا خوردن، آداب آشامیدن، اثرات متفاوت غذاها در مزاج ها) و اخلاط مختلف، دیدگاه طب سنتی در مورد آب و هوا (هوای پاک، تدابیر لازم در زمان آلودگی هوا و نقش هوای سالم در سلامت بدن )، اسهال و استفراغ، حرکت و سکون ( تدابیر لازم در زمان ورزش و فعالیت بدنی توصیه های لازم قبل و حین ورزش و .... )، مطالبی ارائه کرد. مفتون مطالب خود با بیان توصیه هایی در خصوص تدابیر حفظ سلامتی و نقش انواع پاکسازی ها مانند قاعدگی، بازدم صحیح، دفع مدفوع، ادرار، تعریق و اشک، ترشحات واژن و دفع منی و .... در سلامت بدن، اعراض نفسانی یا حالات روحی و روانی و توصیه های لازم در سلامت روان به پایان رساند. همچنین در خلال و پایان برگزاری همایش به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داد.
ارسال به دوستان