• تاریخ انتشار : 1398/11/07 - 14:38
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 549
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

دومین گردهمایی معاونان و مدیران بین‌الملل دانشگاه‌های کلان منطقه 10 آمایش آموزش عالی بخش سلامت کشور برگزار شد

در راستای توسعه همکاری‌های بین‌المللی آموزشی و پژوهشی و برنامه‌ریزی به منظور گسترش ارتباطات بین‌المللی، دومين گردهمایی معاونان و مديران بین‌الملل دانشگاه‌های كلان منطقه 10 آمایش آموزش عالی بخش سلامت کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

 
به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل در ابتدای این نشست که یکشنبه 6 بهمن 98 برگزار شد، دکتر جلیل کوهپایه زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، گردهمایی معاونان و مدیران بین‌الملل دانشگاه‌ها و مراکز كلان منطقه 10 آمایش آموزش عالی بخش سلامت کشور را به دلیل تجارب آن‌ها در عرصه بین‌المللی سازی، فرصتی بسیار مغتنم و ارزشمند دانست.
وی با اشاره به محدودیت‌های سیاسی و بین‌المللی کشور طی چند ماه اخیر، اظهار داشت: در حال حاضر لزوم همکاری بین بخشی میان دانشگاه‌های علوم پزشکی تیپ یک بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.
دکتر کوهپایه زاده افزود: با تکیه بر توانمندی‌های هریک از دانشگاه‌ها و مؤسسات کلان منطقه 10، با کمک یکدیگر می‌توانیم فهرست کامل‌تری از ظرفیت‌ها برای همکاری با مراکز علمی خارج از کشور ارائه کنیم.
وی با بیان اینکه از فرصت هم‌افزایی ایجاد شده میان دانشگاه‌های حاضر در قطب 10 به راحتی نمی‌توان گذشت، گفت: در همین راستا راه‌اندازی وب‌سایتی مشترک میان دانشگاه‌های عضو به منظور معرفی پتانسیل‌های موجود و ایجاد بستری برای توسعه ارتباطات و تعاملات بین‌المللی پیشنهاد می‌شود.
دکتر کوهپایه زاده این رویکرد را زمینه‌ساز ورود جدی‌تر دانشگاه‌های حاضر به عرصه‌هایی چون آموزش  و پژوهش بین‌الملل و گردشگری سلامت عنوان کرد و یادآور شد: همچنین می‌توان از داشته‌های مشترک دانشگاه‌ها و مؤسسات عضو کلان منطقه 10 در شرایط سخت اقتصادی فعلی به عنوان سرمایه‌گذاری خارج از کشور بهره برد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: به طور حتم با هدف‌گذاری صحیح، اشتراک تجربیات و پرهیز از آزمودن آزموده‌هایی که پیش از این پشت سر گذاشته‌ایم، می‌توانیم در مسیر صحیح گام برداشته و راه بهتر را پیدا کنیم.  
وی اظهار امیدواری کرد که دانشگاه‌ها و مؤسسات عضو کلان منطقه 10 با همکاری هم بتوانند ارتباطات و همکاری‌های علمی بین‌المللی را گسترش داده و رویکرد جدیدی از بین‌المللی سازی ارائه  دهند.
پس از آن، دکتر کوثر باقرزاده، عضو هیأت‌علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایران با ارائه اسلایدهایی مطالعات انجام شده در خصوص مقوله بین‌المللی سازی در دانشگاه‌های مختلف را تشریح کرد.
در ادامه، دکتر رامین کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه گفت: خوشبختانه دانشگاه‌های عضو این کلان منطقه، مراکز علمی تیپ یک علوم پزشکی هستند و همکاری آن‌ها با یکدیگر تأثیر بسزایی در تصمیم‌گیری‌های این حوزه در سطح کشور خواهد داشت.
وی سپس توضیحاتی در خصوص کارکردهای این جلسات و مأموریت‌های پیش روی معاونان و مدیران بین‌الملل دانشگاه‌های کلان منطقه 10 ارائه کرد و گفت: به نظر می‌رسد این جلسات بتواند در اتخاذ تصمیمات عملیاتی و صدور مجوز برای سازمان‌ها و مجموعه‌های کوچک‌تر به منظور پیشبرد اهداف بین‌المللی نقش مهمی ایفا کند.
دکتر کردی با تأیید صحبت‌های رئیس دانشگاه علم پزشکی ایران در خصوص تعامل دانشگاه‌های عضو در فعالیت‌های بین‌المللی و استفاده از فرصت‌های مشترک، افزود: در شرایط سخت بین‌المللی حاضر هر چه بیشتر با یکدیگر همکاری کنیم، راحت‌تر بر موانع و مشکلات غلبه خواهیم کرد.
معاون بین الملل دانشگاه تصریح کرد: بر همین اساس کارکرد دیگر این گردهمایی تفکر و هم‌اندیشی در مورد انواع اشکال همکاری و ایجاد بستری برای توسعه تعاملات بین‌المللی چون ایجاد وب‌سایت مشترک و یا مارکتینگ گروهی است.
دکتر کردی با اشاره به نقش دبیرخانه‌ای دانشگاه علوم پزشکی تهران در كلان منطقه 10 آمایش آموزش عالی بخش سلامت کشور، تصریح کرد: دانشگاه‌ها و مؤسسات عضو می‌توانند پیشنهادات خود جهت طرح در نشست معاونان و مدیران بین‌الملل را پس از انجام کار کارشناسی و پخته شدن موضوعات در اختیار دکتر حسینی سده، دبیر این جلسات قرار دهند.
معاون بین‌الملل دانشگاه با تأکید بر اهمیت استفاده از فرصت کار گروهی و مشترک با تشکیل این جلسات، یادآور شد: اگر نتوانیم با یکدیگر کار کنیم به طور حتم نخواهیم توانست با مراکز علمی خارج از کشور تعاملات سازنده و نتیجه‌بخش داشته باشیم.
سپس گزارش فعالیت‌های بین‌الملل انستیتو پاستور توسط دکتر احسان مصطفوی، مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل انستیتو پاستور ارائه شد و دکتر فریبا صیقلی، مدیر امور بین‌الملل سازمان انتقال خون ایران نیز با موضوع مروری بر فعالیت‌های موسسه عالی آموزشی پژوهشی طب انتقال خون و دستاوردها و تجارب مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در منطقه EMRO، توضیحاتی بیان کرد. 
بخش بعدی این نشست به طرح موضوع عدم پذیرش دانشجویان بین‌المللی انصرافی و اخراجی دانشگاه‌ها در دانشگاه‌های دیگر اختصاص یافت و دکتر وحید ضیایی، معاون آموزشی پردیس بین‌الملل نکاتی در این باره مطرح کرد.
پس از بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات حاضران، مقرر شد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کلان منطقه 10 از جذب دانشجویان اخراجی سایر دانشگاه‌ها در همان رشته مقطع اجتناب کرده و در خصوص دانشجویان انصرافی و یا متقاضی رشته مقطع دیگر، از دانشگاه محل تحصیل قبلی وضعیت وی را استعلام کنند.
در خصوص اعمال وحدت رویه عدم پذیرش دانشجویان بین‌المللی اخراجی دانشگاه‌ها در دانشگاه‌ها دیگر و همچنین عدم پذیرش دانشجوی بین‌الملل با ویزای دانشگاه دیگر نیز قرار شد با وزارت متبوع مکاتبه و درخواست شود سایر دانشگاه‌ها نیز بر این رویه متعهد باشند.
همچنین مقرر شد از وزارت بهداشت خواسته شود به منظور ساماندهی وضعیت دانشجویان بین‌الملل در سطح کشور، سامانه اطلاعاتی مشترک برای دانشجویان بین‌الملل (مشابه وزارت علوم) طراحی و راه‌اندازی شود و دانشگاه‌ها ملزم به ثبت اطلاعات و وضعیت تحصیلی دانشجویان بین‌الملل خود در این سامانه باشند.
دکتر سید رضا حسینی سده، مشاور اجرایی معاون بین‌الملل دانشگاه و دبیر نشست معاونان و مدیران بین‌الملل دانشگاه‌های کلان منطقه 10 نیز در پایان‌بخش این گردهمایی از حاضران خواست حوزه بین‌المللی سازی را فراتر از مقوله جذب دانشجویان خارجی ببینند.
وی تصریح کرد: آگاهی از توان و زیرساخت‌های هریک از دانشگاه‌ها امکان بهره‌برداری سایر مجموعه‌ها را فراهم و همه ما را به بین‌المللی شدن نزدیک‌تر می‌کند. 
با نظر اعضای حاضر، نشست بعدی بهار 99 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهد بهشتی برگزار می‌شود و طی آن دو دانشگاه یا سازمان عضو این کلان منطقه، گزارشی از فعالیت‌های بین‌المللی خود ارائه خواهند کرد.
توضیح اینکه دکتر رامین کردی، دکتر بابک شریف کاشانی و دکتر مهدی مقتدایی، معاونان بین‌الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران، دکتر سهیل بدوحی، معاون دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه تربیت مدرس، دکتر فریبا صیقلی، مدیر امور بین‌الملل سازمان انتقال خون ایران، دکتر فروزان شکوه، مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دکتر احسان مصطفوی، مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل انستیتو پاستور، دکتر محمدعلی شیخ بیگ، سرپرست پردیس بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله، دکتر امیرحسین امیری، مدیر آموزش تحصیلات تکمیلی و امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی شاهد، دکتر سعید حسینی، مدیر بین‌الملل مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی، دکتر  وحید ضیایی، معاون آموزشی پردیس بین‌الملل، دکتر عباسعلی کوکب، مشاور معاون بین‌الملل دانشگاه و دکتر سید رضا حسینی سده، مشاور اجرایی معاون بین‌الملل دانشگاه در این نشست حضور داشتند.
خبر و عکس: مهناز وحیدی
  • گروه خبری : معاونت بین الملل دانشگاه,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 97567
مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

تنظیمات قالب