• تاریخ انتشار : 1400/08/26 - 11:33
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1024
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

دکتر سمانه سلیمانی: با ورود به رشته داروسازی سنتی و بهره بردن از آموزه های اساتید، افق های متعددی پیش رویم باز شد

دکتر سلیمانی، پژوهشگر جوان برتر رشته داروسازی سنتی دومین جشنواره طب ایرانی گفت: عشق و علاقه، پشتکار، روحیه رویارویی با مشکلات و موانع مختلف، خسته نشدن، و انجام پژوهش هدفمند برای تبدیل ایده به محصول و گام نهادن در مسیر دانشگاه های نسل سه و چهار، از ویژگی های پژوهشگر موفق است.

دکتر سمانه سلیمانی پژوهشگر جوان برتر رشته داروسازی سنتی دومین جشنواره طب ایرانی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، دکتر سمانه سلیمانی، دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در دومین جشنواره طب ایرانی به عنوان «پژوهشگر جوان برتر» در رشته داروسازی سنتی برگزیده شد.

روابط عمومی دانشکده طب ایرانی به همین مناسبت، گفتگویی با وی داشته است که در ادامه می خوانید.

لطفا خودتان را معرفی کنید و از پیشینه فعالیتهای خود بگویید.
سمانه سلیمانی، متولد فروردین 1367 در شهرستان ساری هستم. یک پسر 6 ساله به اسم سید محمدپرهام دارم که شیرینی و نشاط زندگی ماست. دوره عمومی داروسازی را در دانشگاه علوم پزشکی کرمان گذراندم و بعد از گذراندن طرح نیروی انسانی، با رتبه 2 کشوری در رشته PhD داروسازی سنتی پذیرفته شدم و مفتخرم به عنوان دانشجوی پست داک (پسادکترا) رشته داروسازی سنتی در کشور، این دوره را به راهنمایی جناب آقای دکتر آرمان زرگران تحت گرنت فدراسیون سرآمدان علمی معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، در دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران گذراندم.

فعالیت های دانشجویی را از دوره داروسازی عمومی شروع کردم ولی به طور جدی طی دوره PhD با هدایت و حمایت اساتید گرانقدرم، برای کسب مهارت های علمی، آموزشی، پژوهشی و اجرایی تلاش کردم که از آن جمله می توانم به دبیرعلمی و اجرایی کنگره های ملی و بین المللی مانند دومین کنگره بین المللی تاریخ پزشکی در اسلام و ایران، و نخستین کنگره دانشجویی داروسازی و طب ایرانی، دبیر کمیته بین الملل دانشجویی دانشکده طب ایرانی، نگارش مقالات و فصل های کتاب با ناشران بین المللی، دریافت گرنت بین المللی از انجمن جهانی تاریخ داروسازی، تدریس برای دانشجویان مقطع عمومی و PhD اشاره کنم.

دلیل انتخاب رشته داروسازی سنتی و دانشگاه علوم پزشکی تهران از سوی شما چه بوده است؟
در حین گذراندن دوره طرح نیروی انسانی برای انتخاب رشته جهت ادامه تحصیل در مقطع PhD، بین گرایش های مختلف رشته داروسازی، به ویژه بین دو رشته فارماسیوتیکس و داروسازی سنتی، در نهایت داروسازی سنتی را انتخاب کردم. علاقه به حیطه گیاهان دارویی، الفبای جدید این رشته و علاقه برای یادگیری آن و همچنین دلیل دیگری که می توانم به آن اشاره کنم این است که همیشه در خانواده ما گرایش به استفاده از داروهای گیاهی و گیاهان دارویی وجود داشت که یکی از علت های آن این است که مادر مادربزرگ من، در زمان خود از داروهایی که به شیوه سنتی از گیاهان دارویی تهیه می کرد برای کمک به بهبود فامیل و آشنایان و مردم محلی به ویژه در زمان هایی که دسترسی به دکتر و دارو بسیار سخت بود، استفاده می کرد و من همیشه تعریف کارهای او را از اطرافیان زیاد شنیده بودم. با تأسیس PhD داروسازی سنتی، فکر اینکه بتوان با استفاده از منابع ارزشمندی که در اختیارمان قرار داده شده است و یادگیری الفبای مطالعه این کتب و پژوهش در مورد آنها، داروهای سنتی را با شیوه علمی و با استفاده از روشهای نوین داروسازی به شکلی نو فرموله کرد، قوت بیشتری گرفت تا درنهایت این رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب کردم.
ناگفته پیداست که دانشگاه علوم پزشکی تهران، سرآمد دانشگاه های علوم پزشکی کشور است و دارای اساتیدی بنام است که می شد و می شود از محضرشان درس ها آموخت، هم درس علم و هم اخلاق.

 

چه چشم اندازی از این رشته در نظر داشتید و اهداف شما تا چه میزان تحقق پیدا کرده است؟
با ورود به این رشته و بهره بردن از آموزه های اساتید، افق های متعددی پیش رویم باز شد که قبل از ورود به این رشته، آشنایی و تصوری راجع به آنها نداشتم. در خصوص تحقق اهدافم هم باید بگویم تازه اول راه هستم و راه طولانی برای دستیابی به هدف هایم وجود دارد.

شما به عنوان پژوهشگر جوان برتر در رشته داروسازی سنتی در دومین جشنواره طب ایرانی برگزیده شدید. چه معیارهایی برای این انتخاب وجود داشت و چه عواملی در برگزیده شدن شما دخیل بود؟
شرایط شرکت و معیارهای مورد توجه هیأت داوران شامل کارنامه پژوهشی از سال 2018 تا پایان سال 2020 مانند تعداد مقالات معتبر، تعداد سایتیشن مقالات، تعداد کتب، تعداد داوری در مجلات و کنگره ها، تعداد ارائه در سمینارها و کنگره ها، تعداد کارگاه های برگزار شده و مواردی از این دست بود که بالاترین امتیاز را بین شرکت کنندگان کسب نمودم و به لطف خدا برگزیده شدم.

به نظر شما شاخص ها و ویژگی های پژوهشگر موفق چیست و شما برای کسب این موفقیت چه مسیری را طی کردید؟
عشق و علاقه، پشتکار، روحیه رویارویی با مشکلات و موانع مختلف، خسته نشدن، و برآیند تمام این موارد انجام پژوهش هدفمند برای تبدیل ایده به محصول و گام نهادن در مسیر دانشگاههای نسل سه و چهار.

جایگاه کنونی پژوهش در رشته داروسازی سنتی را چگونه ارزیابی می کنید؟
با توجه به نوپا بودن رشته داروسازی سنتی در مقایسه با سایر گرایش های داروسازی، دارای فضای کار و پژوهش بسیار زیادی برای علاقه مندان است.

مهمترین چالش های کنونی در جامعه علمی کشور در حوزه داروسازی سنتی از نگاه شما چیست؟
به علت ماهیت جدید رشته، همانطور که جای کار و پژوهش بسیار فراوان است، سختی های بیشتری هم دارد که از آن جمله می توانم به کمتر بودن امکانات، تعداد دانشجوی کمتر، وسعت رشته و کمتر شناخته بودن رشته در بین اساتید و اقبال کمتر دانشجویان داروسازی عمومی برای ادامه تحصیل در این رشته اشاره کنم.

روند اجرایی و چگونگی برگزاری دومین جشنواره طب ایرانی را چطور ارزیابی می کنید؟
جشنواره به بهترین شکل مدیریت شد که جا دارد از تمام دست اندرکاران برگزاری آن و مدیریت خوب سرکار خانم دکتر حسینی یکتا و سرکار خانم دکتر رحیمی تشکر ویژه داشته باشم. به ویژه اینکه در این دوره جشنواره، علاوه بر در نظرگرفتن بخش علمی، بخش فرهنگی هنری در زمینه های مختلف، برای شرکت عموم مردم لحاظ شده بود که گام مثبتی در راستای نهادینه کردن طب سنتی آکادمیک و شناساندن آن به عموم، علاوه بر جامعه دانشگاهی، محسوب می شود.

نقش برگزاری چنین جشنواره هایی را در ارتقای جایگاه رشته داروسازی سنتی چطور می بینید؟
برگزاری جشنواره هایی از این دست و ارتقای سطح دوره به دوره آن، می تواند با شناساندن قابلیت تحقیق و پژوهش و ظرفیت های بالقوه رشته های طب ایرانی و داروسازی سنتی، و کمک به ارتقای جایگاه این رشته ها در افکار عمومی و جامعه دانشگاهی، انگیزه ادامه تحصیل در این رشته ها را برای دانشجویان پزشکی و داروسازی عمومی ایجاد کند.

برای آینده چه برنامه و اهدافی دارید؟
توصیه ای بسیار ارزشمند از یکی از اساتید پیشکسوت گرانقدرم که از اخلاق ایشان بسیار آموختم، در یکی از جلساتی که در محضرشان بودم، عرض می کنم. ایشان می فرمودند: «یادتان باشد وقتی PhD گرفتید، این یعنی اینکه با الفبای پژوهش آن رشته آشنایی کامل پیدا کردید و تازه در ابتدای جاده پژوهش قرار دارید و مسیر طولانی پیش رویتان است». از این رو امیدوارم بتوانم در جایگاه هیأت علمی در خدمت توسعه رشته داروسازی سنتی و همچنین خانواده طب ایرانی باشم.

برای کلام آخر، سخنی دارید؟
امیدوارم بتوانم به سهم خود در کنار سایر اساتید و پژوهشگران، برای توسعه و تبیین جایگاه رشته داروسازی سنتی و تأثیر آن در زندگی روزمره عموم مردم و ارتقای سطح سلامت جامعه و شناساندن ظرفیت های این گنجینه غنی به دنیا، به ایفای نقش بپردازم.

  • گروه خبری : دانشکده طب ایرانی
  • کد خبر : 200570
خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب