• تاریخ انتشار : 1399/10/03 - 11:24
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 982
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

دکتر صحرائیان: نگاه دانشکده توانبخشی به‌عنوان دانشکده برتر در کشور باید بین‌المللی و منطقه‌ای باشد

همزمان با هفته و روز پژوهش نشست شورای پژوهشی دانشکده توانبخشی با حضور دکتر صحرائیان، معاون پژوهشی دانشگاه و اعضای هیئت‌رئیسه و اعضای شورای پژوهشی این دانشکده برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده توانبخشی، در این نشست که صبح روز سه‌شنبه 25 آذر 99 همزمان با روز پژوهش به‌صورت مجازی و با حضور معاون پژوهشی دانشگاه، اعضای هیئت‌رئیسه و هیئت‌علمی دانشکده برگزار شد، در ابتدا دکتر محمدرضا هادیان، رئیس دانشکده ضمن خیرمقدم به دکتر صحرائیان و تبریک هفته پژوهش و روز پژوهش، روند روبه رشد تعداد مقالات را نتیجه افزایش فعالیت پژوهش‌های دانشکده دانست و ادامه داد: کسب موفقیت‌های پژوهشی بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده و باهدف ارتقا کمیت و کیفیت پژوهش‌ها و در راستای اجرای برنامه چهارساله دانشکده در حوزه پژوهش همچنین همکاری و همدلی اعضای هیئت‌علمی و همچنین رشد و بالندگی اعضای هیئت‌علمی در تمامی زمینه‌ها ازجمله حوزه پژوهش محقق شده است.
رئیس دانشکده ضمن مقایسه تعداد بسیار کم اعضای هیئت‌علمی این دانشکده با دیگر دانشکده‌های توانبخشی کشور و برتری این دانشکده در میان آنها افزود: این برتری باوجود 40 عضو هیئت‌علمی این دانشکده، ضمن اهمیت و ارزش این برتری نشان‌دهنده رقابت سخت در بین دانشکده‌های دیگر است.
 دکتر هادیان کسب رتبه برتر این دانشکده را مرهون برنامه‌ریزی حوزه‌های مختلف دانشکده و افزایش همگرایی، همکاری و هم‌افزایی میان معاونت‌های مختلف دانشکده به‌ویژه معاونت پژوهشی با همراهی معاون آموزشی دانست.وی گفت: در آینده اگر کسی در کشور بخواهد از ارتزها، سمعک و وسایل کمکی استفاده کند باید نقش دانشکده پررنگ‌تر شود و برای به دست آوردن این مهم باید در قراردادهای تولید مشارکت و ارتباط با صنعت نقش جدی‌تری داشته باشیم.
در ادامه نشست دکتر احمدرضا خاتون‌آبادی معاون پژوهشی دانشکده ضمن ابراز خرسندی از حضور معاون تحقیقات و فن‌آوری دانشگاه و بابیان اینکه پژوهش زیربنای توسعه است گفت: تلاش معاونت پژوهشی دانشکده براین است که در جهت پژوهش‌های جامعه‌محور و ملی توانبخشی قدم مناسبی بردارد.
وی در ادامه گزارش مختصری از روند فعالیت‌های پژوهشی در 9 ماه گذشته و همچنین به‌طور مختصر توضیحاتی از 6 وبینار ملی و بین‌المللی در این دانشکده ارائه داد و تصریح کرد: ارتقاء کیفیت تحقیقات و افزایش پایان‌نامه‌های محصول محور در دانشکده طی چند سال اخیر مرهون تلاش دسته‌جمعی همه اعضای هیئت‌علمی دانشکده است.
دکتر خاتون‌آبادی به شاخص H-index دانشکده توانبخشی در سایت علم‌سنجی اشاره کرد و گفت: برای چندمین سال متوالی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه برتر علم‌سنجی را به خود اختصاص داده و اکنون H-index 38 را با اختلاف 12 نمره‌ای از دانشکده‌ی توانبخشی بعدی دارا هستیم که این امتیاز میسر نمی‌شد مگر با فعالیت همکاران و پتانسیل‌های خوبی که وجود دارد.
 معاون پژوهشی دانشکده همچنین از افزایش تعداد مقالات و طرح‌های پژوهشی این دانشکده نسبت به سال پیشین باوجود شرایط پاندمی کرونا و محدودیت نمونه‌گیری خبر داد و این موضوع را ناشی از انگیزه پژوهشی و علاقه به تولید علم و انتشار مقالات  اعضای هیئت‌علمی دانست.
وی با اشاره به انتقال وب‌سایت دانشکده به هاست دانشگاه که باهدف ارتقا کمیت و کیفیت امکانات سایت دانشکده، جلوگیری از مشکلات احتمالی و بالا بردن امنیت شبکه وب‌سایت انجام شد، از همکاری و همدلی همکاران معاونت پژوهشی دانشگاه برای تسریع این فرایند قدردانی کرد.
دکتر خاتون‌آبادی همچنین از نمایه شدن مجله AVR در پایگاه Scopus خبر داد و گفت دیگر مجله انگلیسی‌زبان این دانشکده Modern Rehabilitation نیز به‌روز شده و با راهنمایی‌های دکتر کبیری در آینده نزدیک نیز برای نمایه شدن در Scopus اقدام خواهد شد.
در ادامه دکتر صحرائیان ضمن تبریک هفته و روز پژوهش با اشاره تعطیلی اجباری مدارس و دانشگاه‌ها به دلیل شرایط پاندمی کرونا گفت: با توجه به این شرایط آموزش و پژوهش به سمتی رفته که می‌تواند دچار آسیب شوند، ولی پژوهشگران تمام تلاششان را برای حل این بحران کرده‌اند. خوشبختانه در دانشگاه علوم پزشکی تهران با تلاش پژوهشگران، طی این مدت بیش از 500 مقاله انگلیسی و 300 مقاله فارسی در زمینه کووید به چاپ رسیده است.
معاون پژوهشی دانشگاه با اشاره به عوارض مزمن و طولانی مدت جسمی و اختلالات روانی در 25 درصد بیماران مبتلا به کرونا و اهمیت توانبخشی در این بیماران بر ضرورت تدوین برنامه ریزی و گاید لاین برای ارائه خدمات توانبخشی تأکید کرد.
دکتر صحرائیان بابیان اینکه در حال حاضر اهمیت توانبخشی بیماران کووید19 کمتر از نیاز آنان به درمان نیست اظهار امیدواری کرد در آینده‌ای نزدیک زمینه بهره‌گیری بیش‌ازپیش از خدمات توانبخشی فراهم شود. وی در ادامه ضمن ابراز تأسف از تغییرات و شرایط بحران اقتصادی در یک سال اخیر و کاهش فعالیت پژوهشگران به دلیل دغدغه تأمین رومزه اقتصادی و کاهش انگیزه میان آنان برای انجام طرح‌های تحقیقاتی و بابیان اینکه در صورت کند شدن چرخ‌های پژوهش بازگشت ان به مسیر پیشین به‌سختی صورت خواهد گرفت تصریح کرد: ما افتخار آن را پیدا کردیم که دانشجو و استاد بزرگ‌ترین دانشگاه هستیم و تلاش کنیم این چرخ کند نشود و تلاش کنیم باوجود تمام ناملایماتی‌هایی که دیده می‌شود چرخ این ماشین از حرکت نایستد.
معاون پژوهشی دانشگاه در پایان سخنانش ضمن قدردانی از اقدامات و فعالیت‌های انجام‌شده دانشکده توانبخشی و برتری آن در میان دانشکده توانبخشی کشور اظهار امیدواری کرد بایستی نگاه و سیاست‌های دانشکده به سمت رقابت در سطح بین‌المللی و منطقه‌ای باشد و این امر هم با حمایت همه‌جانبه اعضای هیئت‌علمی در همراهی با سیاست‌های و اهداف بلندمدت دانشکده میسر می‌شود.
در پایان نشست دکتر خاتون‌آبادی ضمن تشکر از راهکارهای ارائه‌شده برای ارتقا بیش‌ازپیش حوزه پژوهش دانشکده از راه‌اندازی توانبخشی مجازی در دنیا خبر داد و از مدیران گروه‌های آموزشی خواست تا بحث توانبخشی مجازی را جدی‌تر دنبال کنند.


  • گروه خبری : دانشکده توانبخشی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 167620
لیلا  روستا
تهیه کننده:

لیلا روستا

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب