• تاریخ انتشار : 1400/08/15 - 11:15
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1454
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دکتر محمد محمدی: کیفیت در تولید محصولات پروبیوتیک نقش اول را دارد

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان فرا دارو فن‌آور مهر گفت: خوشبختانه امروزه بسیاری از شرکت‌های داخلی ایران همچون شتاب‌دهنده عمل می‌کنند و موجب رشد واحدهای کوچک می‌شوند.

دکتر محمد محمدی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در راستای کسب رتبه نخست دانشگاه علوم پزشکی تهران در «ارزشیابی جامع تحقیقات و فناوری»، با دکتر محمد محمدی مدیرعامل شرکت دانش‌ بنیان فرا دارو فن‌ آور مهر، در استودیوی شفآ روابط عمومی دانشگاه گفت‌ وگو کردیم.

لطفاً خودتان را معرفی بفرمایید.
من دکتر محمد محمدی مدیرعامل شرکت دانش‌ بنیان فرا دارو فن‌ آور مهر، تولیدکننده‌ محصولات دارویی پروبیوتیک مستقر در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم.

چه محصولاتی را تولید کردید و جامعه هدفتان چه کسانی هستند؟
کارهای تحقیقاتی شرکت فرا دارو از سال ۱۳۹۵ در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز  و  سال ۱۳۹۸ محصولات پروبیوتیک آن رسماً وارد بازار دارویی کشور شد که هم‌ اکنون نیز این شرکت یکی از تولیدکنندگان مطرح درزمینهٔ محصولات پروبیوتیک در ایران است. این شرکت جامعه هدف‌ مختلفی را مدنظر قرار داده است که یکی از بازارهای هدفش در مصارف انسانی است. این محصولات به‌ صورت تولیدات پروبیوتیک در صنایع غذایی و دارویی ورود پیداکرده است. با توجه به پیشینه و سابقه علمی ما در تولید محصولات دارویی، تاکنون توانسته‌ ایم ۷ محصول انسانی را وارد بازار کرده و پروانه ساخت ۹ محصول دیگر نیز صادرشده است که امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۰ وارد بازار شوند.
این صنعت بسیار گسترده است. ایران تا چند سال پیش، واردکننده‌ میکروارگانیسم‌ های پروبیوتیک در صنایع لبنی بود اما خوشبختانه چند سالی است که    شرکت‌ های مختلف توانستند این محصولات را تولید کنند. طبق آمار سازمان غذا و داروی آمریکا محصولات پروبیوتیک دومین مکمل‌ های پرمصرف در دنیا هستند و بازار بسیار بزرگی در کشورهای آمریکای شمالی و اروپایی دارند. در ایران نیز این محصولات، مشتریان و طرفداران خود را دارد که خوشبختانه با حمایت‌ های بسیار خوبی که وزارتخانه‌ های مختلف مخصوصاً وزارت بهداشت داشت چند شرکت توانستند این نیاز اساسی را برطرف کنند.

این محصولات چه جایگاهی در سلامت افراد دارد؟
  مصرف اصلی پروبیوتیک‌ها در انسان برای بیماری‌ های گوارشی، متابولیکی و التهاب‌ های گوارشی است همچنان تحقیقات گسترده‌ ای در خصوص نقش میکروارگانیسم‌ های مفید و پروبیوتیک‌ ها در بیماری‌ های مختلف در حال انجام است. پروبیوتیک‌ ها جز محصولاتی هستند که مدام در حال تحقیق و جستجوی علمی و ارزیابی در سراسر دنیا هستند به‌ نحوی‌ که هرسال یافته‌ های جدید علمی در مورد اثرات آن‌ ها منتشر می‌ شود.

برای تولیدات بهتر و بیشتر و توسعه زیرساخت‌ ها درزمینهٔ نوآوری‌ ها چه امکاناتی موردنیاز است؟
خوشبختانه دانش‌ آموختگان دانشگاه، از ابتدا آموزش‌ هایی درزمینهٔ نحوه ارتباط با صنعت را می‌ گذرانند که این آموخته‌ ها، تکنولوژی‌ ها، مطالعات شخصی و گروه‌ های تحقیقاتی می‌ تواند بر کیفیت بهتر این محصولات بیفزاید. ازآنجاکه کیفیت در محصولات پروبیوتیک نقش اول را دارد، زیرساخت‌ های آن نیز همچون زیرساخت‌ های تولید محصولات بیوتکنولوژی است و قاعدتاً با پیشرفت تکنولوژی و گسترش علم،   تکنولوژی‌ ها نیز به‌ روز شده‌ اند و به این سمت رفته‌ اند که بتوانند سلول‌ های بیشتری تولید کنند و خالص‌ سازی بهتری انجام دهند. همچنین میکروارگانیسم‌ های بیشتری معرفی می‌ شوند که تمرکز اصلی ما در شرکت فرا دارو، بر این مسئله است. در این سیستم هنگامی‌ که جداسازی از سلول‌ های بومی انجام می‌ شود، توانستیم سلول جدید کشف و اثراتشان را بررسی کنیم و در  بانک‌ های میکروبی مختلف دنیا ثبت کنیم. در ایران ذخیره میکروارگانیسم قوی وجود دارد که تعداد زیادی از آن‌ ها هنوز کشف نشده است در این شرایط چنانچه بتوانیم زیرساخت‌ های بیوتکنولوژی را بهتر و علمی‌ تر کنیم، با توجه به تکنیک‌ های روز دنیا می‌ توانیم در این صنعت حرفی برای گفتن داشته باشیم.

در خصوص چالش‌ ها و محدودیت‌ ها توضیح بفرمایید.
در ابتدا ما با چالش‌ های زیادی مواجه بودیم به‌ عنوان‌ مثال در حوزه تأمین سرمایه و تأمین مالی با مشکلاتی مواجه بودیم. همچنین درزمینهٔ نوسانات ارزی و نیاز به واردات با چالش روبرو بودیم که خوشبختانه سعی کردیم آن را  برطرف کنیم. از سوی دیگر در حوزه‌ ی اخذ مجوزها مشکلاتی وجود داشت که در 3-2  سال اخیر وزارت بهداشت با برگزاری جلسات مختلف (محققین و کارآفرینان در  صنایع  مختلف) و صدور دستورالعمل‌ ها موجب بهبود شرایط شد.

توصیه شما به جوانانی که می‌ خواهند در این عرصه گام بردارند چیست؟  
توصیه‌ من به جوانان این است که هیچ‌ گاه از پیگیری کار خسته نشوند و در کارها امید داشته باشند چراکه حوزه‌ ی تولید دارو به‌ هرحال حوزه‌ ی بسیار پر چالشی است جوانان نباید هیچ‌ گاه در این مسیر ناامید شوند توصیه می‌ کنم دچار یاس نشوند و باقدرت به راه خود ادامه دهند. قطعاً در مسیر با چالش‌ هایی مواجه هستند ولی امید خود را از دست ندهند چراکه به‌ هرحال قوانین حمایتی نیز در این زمینه وجود دارد و می‌ توانند بامطالعه‌ ی بیشتر بسیاری از این چالش‌ ها را پشت سر بگذارند. خوشبختانه امروزه بسیاری از شرکت‌ های داخلی ایران همچون شتاب‌ دهنده عمل می‌ کنند و موجب رشد واحدهای کوچک می‌ شوند افراد می‌ توانند بااتصال به این شرکت‌ ها، به‌ خوبی فعالیت کنند و قطعاً می‌ تواند منافع مالی و آینده کاری بهتری برایشان داشته باشد.

 



  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 199641
فیلم بردار
تدوین گر
نسیم اخگر
تهیه کننده:

نسیم اخگر

فیلم ها

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب