جلسه شهریورماه شورای فرهنگی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
مدیر امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه: کاری که حال آدمها را خوب میکند کار فرهنگی است
با حضور دکتر محمود مطهرنیا در جلسه شورای فرهنگی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در خصوص نحوه اجرای برنامههای فرهنگی این مرکز تبادلنظر شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، جلسه شورای فرهنگی مجتمع دوشنبه 7 شهریور 1401 با حضور دکتر محمود مطهرنیا مدیر امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، دکتر محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی، مهندس محمدعلی سورکی معاون پشتیبانی، دکتر محمدرضا عباسی هیئتعلمی گروه نفرولوژی، حجتالاسلام محمد ملک محمدی رئیس کانون قرآن و عترت، دکتر مرتضی دارایی رئیس دفتر امور فراگیران، پرستو آریاملو مدیر پرستاری مجتمع، مصطفی مرادی دلیر مسئول روابط عمومی، غلامرضا نعمانی پور مدیر امور عمومی معاونت امور دانشگاهی و سایر اعضا در سالن شورای معاونت امور دانشگاهی برگزار شد.
دکتر صالحی با اشاره به روند منظم برگزاری جلسات شورای فرهنگی مجتمع و اقدامات اخیر آن در برگزاری مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی، تجلیل از آزادگان، روز پزشک و روز کارمند در خصوص آیین تشییع بزرگان دانشگاه پیشنهادهایی داد و در ادامه بیاناتش افزود: هدف این است تا با هموار کردن مسیر، بستر مناسبی برای فعالیتهای فرهنگی همکاران در این بیمارستان مهم و اثرگذار که بزرگترین قطب آموزش پزشکی کشور هست را مهیا کنیم.
معاون امور دانشگاهی مجتمع، توسعه امور فرهنگی را مستلزم پشتیبانی و حمایتهای مالی و معنوی جدی خواند و گفت: برنامههای فرهنگی برای جذب مخاطبان جدید بهخصوص در جوانان به ایدههای نو نیاز دارد. متاسفانه تامین منابع مالی در امور فرهنگی وابسته به بروکراسیهای پیچیدهای است که پیگیری و اجرای کار را دشوار میکند. نمیتوانیم امور فرهنگی را مهم بدانیم ولی برای گسترش آن هزینه نکنیم.
دکتر مطهر نیا در تعریف کار فرهنگی گفت: کاری که حال آدمها را خوب میکند کار فرهنگی است. با این رویکرد خیلی از کارهایی که در این حوزه انجام میشود صرف اینکه مربوط به مناسبتی خاص و با ظاهر فرهنگی است، واقعاً فرهنگی نیست. هر کار فرهنگی یک اثر است که پس از اجرای آن باید اثربخشی آن بر روی مخاطبان ارزیابی شود. ازاینرو برای اثربخشی بیشتر بهتر است گروههای هدف (اساتید، مدیران، دانشجویان، کارکنان، بیماران، همراهان بیماران و ...) تعیین و برای هر سطحی فعالیت فرهنگی مناسب با شرایط فردی و مقتضیات محیط کاری طراحی شود.
مدیر امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه یادآور شد: امروز عصر ارتباطات است؛ نوع پیام و نحوه ارسال آن در جهان نسبت به دهههای پیش تحول چشمگیری داشته است. با در نظر گرفتن این تغییرات برای موفقیت در حوزه فرهنگی باید با ساختارشکنی قالبهای قدیمی تولید محتوا، به سمت تولید محتواهای اثرگذار حرکت کنیم. مخاطبان فرهنگی ما محدود به همکاران و بیماران نیست و دربرگیرنده کل جامعه است.
وی از پرچم کشورها بهعنوان نماد هویت فرهنگی ملیتی یادکرد و افزود: گاهی برخی کارهای ساده در حوزه فرهنگی به چشم نمیآید ولی اثرات بزرگی دارد. پرچمهایی که در ورودیها و نشانهایی که بر سینه نصب میشوند از عناصر مهم تعلق سازمانی است که به افراد هویت و روابطشان را شکل میدهد. شکلگیری این روابط در تقویت امور فرهنگی موثر است.
دکتر عباسی با پرداختن به موضوع مهاجرت اساتید و فراگیران رشتههای پزشکی گفت: مشکل اینجاست که بسیاری از جوانان ما امروز دچار مشکل هویت شدهاند و تمایل و انگیزه آنها به مسائل ملی و مذهبی کاهشیافته است. یکی از دغدغههای ما در امور فرهنگی باید این باشد که حال این افراد را خوب کنیم تا در کشور بمانند. افق و آینده روشنی برای آنها ببینیم.
وی با اشاره به مراسم بزرگداشت دکتر نفیسی در روز پزشک گفت: متاسفانه جای فراگیران جوان در این مراسم خالی بود. دکتر نفیسی مصداق آیه إنّ الّذین آمنوا وعملوا الصّالحات سیجْعل لهم الرّحْمٰن ودًّا (آیه 96 سوره مریم) بودند. همه از ایشان به عنوان انسانی مومن و خیررسان یاد میکنند. عمل صالح دکتر نفیسی خدمتی بود که به بیماران میکرد.
دکتر عباسی همچنین در بزرگداشت هفته دفاع مقدس گفت: آدمهای زیادی از این مجتمع در جبهه حضور داشتند و جانباز هستند و خیلی از ما نمیدانیم. ما از همه شما عزیزان متشکریم که با گذشتن از جانتان نعمت زندگی در کشورمان را به ما هدیه دادید.
نظر دهید