• تاریخ انتشار : 1399/09/13 - 12:56
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 685
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

مراسم افتتاحیه کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت

نائب رئیس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر: بیماری های غیرواگیر و کووید-19 دو بحران هم افزا در جهان هستند

مراسم افتتاحیه چهارمین همایش بین‌المللی و ششمین همایش ملی زخم و ترمیم بافت 12 آذر ماه 1399 در سالن همایش‌های رازی به صورت پخش زنده برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشگاه علوم غدد ومتابولیسم، دکتر باقر لاریجانی، نائب رئیس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر در مراسم افتتاحیه هفتمین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت که به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: نباید کرونا را همه‌گیری‌ جهانی دانست بلکه باید آن را چندهمه‌گیری (سیندمی) در نظر گرفت که در آن کشورهایی که از نظر کنترل بیماری های غیرواگیر ضعیف ترند و همچنین جوامع فقیر و توسعه نیافته آسیب بیشتری می بینند.

دکتر لاریجانی با بیان اینکه در مقابله با این چندهمه گیری ما به یک رویکرد چند وجهی نیاز داریم، افزود: این بیماری در کنش متقابل با بیماری‌های قبلی فرد مبتلا مثل دیابت، سرطان، مشکلات قلبی و پرفشاری خون، نظام بهداشتی را با چالش های بسیاری روبرو کرده است.

دکتر لاریجانی خاطرنشان کرد: در ایران نرخ ابتلا به این بیماری 2500 مورد به ازای هر میلیون نفر بوده است و میزان افزایش در موارد شناسایی شده بیماری در شهرها و استان ها متفاوت است.

وی با اشاره به این که متاسفانه  بیماری کووید-19، جان بالغ بر 50 هزار هموطن را گرفته است، افزود: هر چند که تعداد مرگ و میر در کشور به نسبت بسیاری از کشورهای دنیا همچون انگلیس در وضعیت مطلوب تری است اما با توجه به شیوع بالای بیماری های غیرواگیر در کشور که در معرض خطر بالا و عواقب شدیدتر ناشی از ابتلا کووید-19 قرار دارند، تمهیدات لازم می بایست دراین گروه از افراد در نظر گرفته شود.

دکتر لاریجانی تاکید کرد: مداخلات اولیه و ثانویه توسط نظام بهداشتی کشور هم برای مهار عوامل زمینه ای تشدید کننده و هم برای شناسایی به موقع و مدیریت درست بیماری های غیرواگیر ضروری است.

نائب رئیس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر افزود: اگرچه در مورد اپیدمی کرونا همه گروه های جامعه احساس خطر می کنند، اما برخی گروه های اجتماعی نیز در مواجهه با این بیماری نه تنها در ایران بلکه در همه جای دنیا آسیب پذیرتر هستند.

دکتر لاریجانی تصریح کرد: مطالعات اخیر جهانی نشان داده است از هر 5 نفر، یک فرد دارای عوامل زمینه ای ست که وی را در معرض خطر بالاتر عواقب شدید ابتلا به کووید-19 قرار می دهد.

وی افزود: با توجه به اینکه کشورهای آسیایی از جمله ایران تحت فشار بیشتری از ابتلا به بیماری های غیرواگیر هستند، لازم است برنامه های مراقبت بیماری های غیرواگیر در برنامه های پاسخ ملی کووید-19 ادغام شود و بیماران دچار عوامل زمینه ای خدمات ویژه ای را در کشور در این خصوص دریافت کنند.

وی با اشاره به اینکه پس از شیوع کرونا ارائه خدمات برای بیماری های غیر واگیر کاهش یافته است، گفت: کاهش آمارها در این خصوص یک هشدار جدی ست و مردم و مسئولین باید در این زمینه هشیارتر باشند. 

رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم همچنین به روند فزاینده شیوع دیابت در جهان اشاره کرد و گفت: تخمین زده می شود که دیابت 422 میلیون نفر در سراسر جهان  یعنی حدود 8.5٪ از جمعیت بالغ دنیا  را تحت تأثیر قرار داده است و افزایش شیوع در کشورهای با درآمد کم و متوسط با سرعت بیشتری اتفاق می افتد.

وی تصریح کرد: متاسفانه حدود 1 نفر از هر 4 نفر مبتلا به دیابت در طول زندگی خود به عارضه زخم پای دیابتی مبتلا می شود. این عارضه اصلی ترین علت مرگ و میر در بیماران دیابتی است که با توجه به طول مدت بالای بستری منجر به افزایش هزینه های مراقبت های بهداشتی می شود.

وی شیوع دیابت در جمعیت بزرگسال ایران را حدود  11.4 درصد اعلام کرد و گفت: متأسفانه در کشور ما شاخص DALYs یا سال‌های ازدست‌رفته‌ با ناتوانی بر اثر ابتلای بیماران به عارضه پای دیابتی 5848 سال است.

توضيح اينکه هفتمین کنگره ملی و پنجمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت توسط پژوهشکده زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با حضور ۱۶ پژوهشگر برتر بین‌المللی از کشورهای مختلف آمریکا، کانادا، آلمان، افریقای جنوبی، استرالیا، مالزی و پاکستان و ۳۲ سخنران مدعو از اساتید و پژوهشگران مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی معتبر کشور از ۱۲ آذر ماه آغاز به کار کرده و تا ۱۴ آذر به صورت مجازی ادامه دارد.

  • گروه خبری : پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم,گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 164390
فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب