• تاریخ انتشار : 1400/10/27 - 17:03
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 803
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

بیمارستان فارابی آماده گسترش همکاری با گروه ژنتیک دانشگاه

نشست مدیران گروه های چشم پزشکی و ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

مدیران گروه چشم پزشکی و ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشستی با حضور رئیس بیمارستان فارابی و جمعی از اعضای هیئت علمی گروه ژنتیک درباره گسترش همکاری بین این دو گروه به بحث و تبادل نظر پرداختند.

بیمارستان فارابی آماده گسترش همکاری با گروه ژنتیک دانشگاه
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، این بیمارستان دوشنبه 27 دی 1400 پذیرای جمعی از اعضای هیئت علمی گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی تهران بود. این نشست که با حضور دکتر مهدی خداپرست، رئیس، دکتر محمدرضا اکبری، مدیر گروه چشم پزشکی و دکتر حمید ریاضی، معاون درمان بیمارستان فارابی و دکتر محسن قدمی، مدیر گروه، دکتر پانته آ ایزدی، معاون آموزشی، دکتر مینا حاجی فرج تبریزی، معاون بین الملل و دکتر محمدحسین مدرسی، استاد و عضو هیئت علمی گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، دو طرف درباره ایجاد همکاری بین گروه چشم پزشکی بیمارستان فارابی و گروه ژنتیک دانشگاه به گفت و گو پرداختند.
دکتر قدمی در این باره گفت: پیرو نامه ای که ریاست محترم دانشکده پزشکی برای روسای بیمارستان های تابعه دانشگاه ارسال کردند تصمیم گرفتیم تا به همراه جمعی از همکاران گروه ژنتیک در بیمارستان فارابی حضور پیدا کرده و در خصوص مباحثی همچون مشاوره ژنتیک و انجام معاینات تشخیصی و خدماتی که می توان به بیماران ارائه داد، بحث و تبادل نظر کنیم. امیدواریم این نشست باب همکاری گروه ژنتیک و بیمارستان فارابی شود.
وی در ادامه به اهمیت خدمات مشاوره ژنتیک در بیمارستان ها اشاره کرد و افزود: در جلساتی که در بیمارستان های مختلف برگزار شد احساس نیاز به این خدمات در هردو طرف مذاکره دیده می شد. هم بیمارستان ها و هم ما به عنوان گروه ژنتیک که وظایفمان آموزش، پژوهش و خدمات رسانی در زمینه مسائل ژنتیکی است. در این جلسات بر هزینه بر بودن ایجاد آزمایشگاه ژنتیک در بیمارستان ها تاکید شد و برنامه دانشگاه نیز این است که بتوانیم مرکزی را در دانشکده پزشکی برپا کنیم تا خدمات مشاوره، شرح حال و نمونه گیری برای بیمارستان ها در این مرکز انجام شود. بالطبع هزینه زیادی برای بیمارستان ها نخواهد داشت. همچنین می توانیم با هم فکری و حمایت دانشگاه علوم پزشکی تهران، برای انجام معاینات تشخیصی که در حال حاضر در آزمایشگاه های خصوصی و یا خارج از کشور انجام می شود نیز مرکزی را در این دانشگاه یا دانشکده پزشکی راه اندازی کنیم.
وی نیاز به انجام خدمات مشاوره در بیمارستان ها را یک نیاز دوطرفه بین گروه ژنتیک و این بیمارستان ها برشمرد و اظهار داشت: در حال حاضر در همه تخصص ها بالاتفاق بحث ژنتیک وارد شده و می دانیم که بسیاری از بیماری های مرتبط با ژن از طریق آزمایشات ژنتیکی قابل تشخیص و پیشگیری است. متاسفانه به این مسئله، هم از طرف همکاران ما و هم همکاران بالینی کمتر توجه شده و جزو اولویت های کاری نبوده است.
دکتر قدمی با ابراز خشنودی از برگزاری نشست با گروه چشم پزشکی بیمارستان فارابی عنوان کرد: نظرات همکاران ما در بیمارستان ها در زمینه همکاری با گروه ژنتیک به مسئولان دانشگاه و دانشکده پزشکی منتقل می شود تا در صورت نیاز جلسه مشترکی با رییس دانشگاه و دانشکده برای اعلام نیاز بیمارستان ها به خدمات ژنتیک تشکیل شود.
دکتر اکبری نیز خدمات مشاوره ژنتیک را یکی از نیازهای بیمارستان فارابی دانست و اظهار داشت: در حال حاضر با مرکز سلامت وزارت بهداشت در ارتباط هستیم و آن مرکز عملا مشاوره های ژنتیک خود را با بیمارستان فارابی انجام می دهد. به نظر بنده اگر قرار است تا ارتباط بین رشته ای میان گروه چشم پزشکی و ژنتیک وجود داشته باشد باید این ارتباط آکادمیک باشد.
وی با بیان سیاست بیمارستان فارابی در زمینه ارائه خدمات ژنتیک تصریح کرد: بیماران بیمارستان فارابی از نظر اقتصادی قوی نیستند و سیاست ما نیز بر این بوده که بیماران به مراکز خصوص ارجاع داده نشوند. به همین دلیل اگر بنا باشد با گروه ژنتیک همکاری داشته باشیم، این همکاری باید به گونه ای باشد که بیماران به سمت بخش خصوصی سوق داده نشوند. در آن صورت ممکن است مشکلاتی برای بیماران ایجاد شود که متوجه بیمارستان فارابی خواهد بود. به همین دلیل ابتدا باید هدف که مشاوره ژنتیک است به درستی مشخص شده و در ادامه بیماران برای انجام آزمایشات تشخیصی نیز به مرکزی در دانشگاه علوم پزشکی تهران معرفی شوند.
دکتر اکبری همچنین ایجاد یک همکاری آکادمیک بین گروه چشم پزشکی و گروه ژنتیک را زمینه ساز گسترش همکاری های تحقیقاتی و پژوهشی بین این دو گروه دانست.
در ادامه دکتر زهره نوذریان، عضو هیئت علمی گروه پاتولوژی و مسئول فنی آزمایشگاه بیمارستان فارابی توضیحاتی در ارتباط با راه اندازی آزمایشگاه مولوکولار و ژنتیک از ابتدای سال 1400 در این بیمارستان را ارائه کرد و از دریافت خدمات مشاوره ای در درمانگاه ژنتیک این بیمارستان خبر داد.
ارائه نظرات و پیشنهادت توسط حاضران پایان بخش این نشست بود.
  • گروه خبری : بیمارستان فارابی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 205929
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

تصاویر

دکتر محسن قدمی، مدیر گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی تهران دکتر محمدحسین مدرسی، استاد و عضو هیئت علمی گروه ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی تهران

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب