• تاریخ انتشار : 1401/02/17 - 16:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1655
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

با حضور رئیس دانشگاه جشن قدر استاد دانشکده پزشکی برگزار شد

دکتر قناعتی: زنده نگه‌داشتن معنویت و اخلاق در دانشجویان، رسالت ملی و اخلاقی اساتید است

چهارمین دوره جشن قدر استاد به‌منظور نکوداشت اساتید منتخب و برگزیده دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این مراسم که بعدازظهر شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در تالار ابن‌سینا برگزار شد؛ دکتر  حسین قناعتی رئیس دانشگاه، با اشاره به سیر صعودی علم در دانشگاه از زمان دارالفنون تاکنون گفت: دانشگاه در تمامی این سال‌ها هیچ‌وقت دچار افت نشده و همواره حرکت علمی روبه رشدی را داشته که نشان می‌دهد جدا از نگاه سیاسی و اعتقادی افراد، علم‌اندوزی و ارتقا علمی دانشگاه همواره در اولویت قرار داشته است.
رئیس دانشگاه تحولات علمی بشر را نیازمند پیشرفت معنوی دانست و گفت: پس از پیروزی انقلاب، انتظار این است که شاخص‌های بهتری را به دست آوریم. بشر امروز ازلحاظ علمی و معرفت رشد متناسبی نداشته و قدرت‌های بزرگ دنیا از شرق و غرب سرنوشت بشریت را دستخوش ناملایمات و نگاه مادی کرده‌اند. این درحالی است که ما معتقدیم نبود معنویت در کنار رشد علمی باعث به وجود آمدن مشکلات امروز بشر شده است.
وی در تکمیل سخنان خود زنده نگاه‌داشتن معنویت و اخلاق در دانشجویان را رسالت ملی و اخلاقی دانست و افزود: باوجود همه ضعف‌ها و مشکلات کشور، ورود اسلام به ایران،  هسته و جوهره‌ای را به وجود آورد که باید از آن مراقبت کنیم. نمونه آن بزرگانی همچون مولانا و حافظ  که برآمده از اسلام هستند و یونسکو مولانا را به‌عنوان بزرگ‌ترین مولد فرهنگ بشریت معرفی می‌کند و حافظ هم می‌فرمایند هرچه کردم همه از دولت قران کردم. بنابراین در کنار علم افزایی و علم‌اندوزی باید تلاش کنیم شاخص‌های اخلاقی، الهی، عرفانی و معنوی را در دانشجویان زنده نگه‌داریم که این رسالت ملی، اخلاقی و انسانی ماست.
دکتر قناعتی بابیان اینکه بشر امروز در لبه پرتگاه سقوط اخلاقی ایستاده و نجات‌دهنده آن ترویج اخلاقیات و انسانیت است افزود: اگرچه برخی کشورها مانند اسکاندیناوی و استرالیا درزمینهٔ نهادینه کردن عدالت رشد کرده‌اند اما این رشد درجایی متوقف‌شده و جایگاهی برای معنویت تعریف نکرده اند درحالی‌که ما معتقدیم عرفان، اخلاق و فرهنگ ایرانی اسلامی‌مان می‌تواند مدل خوبی برای حل مشکلات بشریت باشد.
رئیس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت یاد استاد بهادری و بیان ویژگی‌های ایشان  گفت: ما می‌توانیم به حرفه خود  نگاه‌های متفاوتی داشته باشیم. برخی ممکن است به بهانه  نحوه پرداخت کارانه و برنامه‌ریزی نادرست مسئولان، تلاش خود را کمتر کنند. اما می‌توان رویکرد دیگری داشت و همانند رزمندگان دفاع مقدس عمل کرد. مگر به آنان چقدر حقوق می‌دادند اما  با تمام وجود از کشور دفاع و جبهه را به دانشگاه تبدیل کردند. بنابراین به‌جای رویکرد عمل و عکس‌العمل بهتر است  نگاهمان خدایی و روبه آینده باشد.
دکتر قناعتی بابیان خبر خوش برداشتن قانون مالیات پلکانی و افزایش سقف کارانه گفت: البته وظیفه مسئولان دانشگاه است که با تلاش مسائل را پیگیری کنند و بهترین شرایط کاری را فراهم کنند.
رئیس دانشگاه، رویکرد مدیریتی را نیازمند اقتدار دانست و گفت: اینکه یک نفر چند ماه در محل خدمت خود نباشد و حقوق دریافت کند به‌دوراز عدالت است و من در این موارد با قاطعیت و با حفظ شأن افراد برخورد می‌کنم. فردی که قبول مسئولیت می‌کند باید با تمام وجود وقت بگذارد و وقتی کاری با  عشق انجام شد انتظار خروجی بسیار بالاتری از آن می‌رود.
دکتر قناعتی با  تأکید بر رعایت ضوابط دانشگاه گفت: همه دانشگاه‌های دنیا ضوابطی دارند که باید رعایت شود. من  هم بر این امر تأکیددارم و نسبت به انحراف بخصوص در مسایل مالی حساس هستم اما درعین‌حال معتقدم نباید در امور شخصی افراد دخالت کرد.
رئیس دانشگاه با اشاره به روش جدید توزیع بودجه مراکز تحقیقاتی گفت: دکتر فتوحی و همکارانشان مدلی را برای توزیع بودجه‌های پژوهشی طراحی کردند که نحوه توزیع آن شفاف شده است.  این درست نیست که مرکزی بصورت کاذب بزرگ شود و به مراکز دیگر بودجه کمی برسد.
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود افزود: مشی و رویکرد ما در دانشگاه براساس عدالت است باور دارم بسیاری از مشکلات کشور با عدالت محوری حل می‌شود همان‌گونه که امیرالمؤمنین فرمودند اگر کسی که به عدالت تن ندهد باید منتظر عواقب بدتر باشد. همگان باید به عدالت تن بدهیم تا انشاء الله نهادینه شود.
رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود از تمامی اساتید دانشگاه قدردانی کرد و گفت: از اساتید برگزیده در این جشن و اساتیدی که باتوجه به محدودیت نامشان در لیست اساتید برگزیده نیست تشکر می‌کنم. همه اساتید با تمام وجود در راه ارتقا دانشگاه تلاش می‌کنند. در دانشگاه علوم پزشکی تهران هیچ محدودیتی برای رشد و ارتقا وجود ندارد.
سپس دکتر بیگ محمدی رئیس دانشکده پزشکی  با گرامیداشت روز استاد، علم را مقدس خواند و بر برقراری ارتباط معنوی اساتید و دانشجویان تأکید کرد.
در ادامه دکتر نیما رضایی دبیر جشن قدر استاد، با گرامیداشت یاد استاد بهادری، فرایند انتخاب اساتید منتخب و برگزیده را تشریح کرد.
خبر تکمیلی


برگزیده بخش آموزشی پزشکی عمومی:
جایزه مرحوم  استاد بهادری
دکتر پروین پاسالار از گروه بیوشیمی
جایزه مرحوم دکتر حداد
دکتر رضا تسلیمی از گروه داخلی

برگزیده بخش تخصصی و فوق تخصصی:
جایزه مرحوم دکتر ابوالفضل شجاعی فرد
دکترشهریار نفیسی از گروه مغز و اعصاب
جایزه دکتر مرحوم مریم خوشنویس
دکتر کاوه حسینی از گروه قلب و عروق

برگزیده بخش آموزشی علوم پایه:
جایزه مرحوم دکتر فخرالدین قوامی
دکتر رقیه گندم کار از گروه آموزش پزشکی عمومی

برگزیده بخش پژوهش علوم بالینی:
جایزه مرحوم دکتر میرسپاسی
دکتر شاهین آخوندزاده از گروه روانپزشکی

برگزیده بخش پژوهش علوم پایه:
جایزه مرحوم دکتر جواد توکلی
دکتر حمیدرضا میرزایی از گروه ایمونولوژی

برگزیدگان بخش ویژه
برگزیده بخش استاد جوان: 
جایزه مرحوم دکتر سید حبیب اله دشتی
دکتر محمد حسین نبیان از گروه ارتوپدی 

برگزیده بخش استاد پیشکسوت: 
جایزه مرحوم دکتر غلامحسین نادری
دکتر محمد رضا نیکوبخت از گروه اورولوژی

برگزیده بخش هیئت داوران:
جایزه مرحوم دکتر کمال هدایت
دکتر  رویا ستارزاده از گروه قلب و عروق

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,ماه نمای دانشگاه ,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 211711
کلمات کلیدی
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب