• تاریخ انتشار : 1401/01/07 - 13:42
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3402
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

مژده به گل‌ها برید یار به گلشن رسید؛ دیدار نوروزی وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه با خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران

وزیر بهداشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران در عرصه پیشرفت علوم پزشکی و مرجعیت علمی از سردمداران کشور است

وزیر بهداشت، رئیس و اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه در نوروز 1401 با اعضای هیئت‌علمی، روسا، مدیران و کارکنان واحدهای زیرمجموعه دانشگاه، دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این دیدار نوروزی که 7 فروردین 1401، در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی برگزار شد، دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از موزه بازدید و پس از دیدار با اعضای هیئت‌علمی و کارکنان دانشگاه، در نشستی صمیمانه، نقطه نظرات اعضای هیئت‌علمی را شنید و بر لزوم هم‌اندیشی با اساتید تأکید کرد.   
وزیر بهداشت در گفتگوی اختصاصی با  روابط عمومی دانشگاه،  با تبریک سال نو، دانشگاه علوم پزشکی تهران را به تعبیر مقام معظم رهبری نماد آموزش عالی کشور دانست و گفت: ما همیشه جایگاه ویژه‌ای برای این دانشگاه قائل بودیم.
دکتر عین اللهی با اشاره به پیشرفت‌های عظیم کشور در علوم پزشکی، نقش دانشگاه علوم پزشکی تهران را در این پیشرفت‌ها مهم خواند و گفت: حوزه درمان کشورمان، معادل کشورهای پیشرفته دنیاست و دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز از سردمداران این پیشرفت در کشور است و در حوزه‌های مختلف مانند علوم پایه، علوم بالینی، داروسازی و دندانپزشکی اقدامات ممتازی را انجام داده است.
وزیر بهداشت بابیان اینکه اقداماتی که تاکنون انجام‌شده، زمینه و زیرساختی برای پیشرفت‌های آینده است افزود: نباید به جایگاه فعلی قانع باشیم چراکه به فرمایش مقام معظم رهبری می‌توانیم در مرجعیت علمی نقش مهمی را ایفا کنیم. در راستای تحقق مرجعیت علمی نیز دانشگاه علوم پزشکی تهران کارهای مهمی را انجام داده است.
دکتر عین اللهی با اشاره به مهم‌ترین اقدامات دانشگاه در زمینه مرجعیت علمی گفت: در عرصه جذب دانشجویان خارجی و تبادلات علمی  با کشورهای مختلف این دانشگاه، تلاش‌های بسیاری داشته و با یک حرکت انقلابی دیگر می‌تواند مرجعیت علمی را در منطقه و جهان به دست آورد.
وزیر بهداشت بر انجام پژوهش‌های کاربردی تأکید کرد و با اشاره به نقش دانشگاه در این عرصه گفت: دکتر قناعتی و همکارانشان پژوهش‌های کاربردی و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان را، پیش از فرمایشات مقام معظم رهبری در دستور کار قرار داده بودند  و با تأکید مقام معظم رهبری امیدواریم فعالیت مراکز تحقیقاتی در جهت رفع نیاز مردم گسترش یابد و کاری کنیم که امکانات مراکز تحقیقاتی در اختیار همه پژوهشگران قرار بگیرد. براین اساس  شهر علم شهید سلیمانی در دانشگاه پایه‌گذاری شده که اگر این پروژه به اتمام برسد می‌تواند تحولات عظیمی را ایجاد کند.
دکتر عین اللهی بر توزیع عادلانه امکانات تأکید کرد و گفت: برنامه عدالت و تعالی نظام سلامت تدوین‌شده است. این کتاب فرازهای مختلفی دارد که اولین مقوله آن عدالت است. آنچه ما در کشور از آن رنج می‌بریم مسئله بی‌عدالتی است. براین اساس امکانات و بودجه دانشگاه‌ها باید به همه گروه‌ها  اختصاص پیدا کند و تبعیض احتمالی بین رشته‌ها از بین برود.
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود افزود: در شهر تهران تبعیض زیادی بین مناطق برخوردار و کم برخوردار وجود دارد درحالی‌که تراکم جمعیت در جنوب شهر تهران بیشتر است اما بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کمی در این منطقه وجود دارد و رفع این تبعیض، یکی از برنامه‌هایی است که در دستور کار  دانشگاه‌ها  قرار دارد و در دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز دکتر قناعتی پروژه‌هایی مهمی را در جنوب شهر تهران درحال اجرا دارند.
وزیر بهداشت، حوزه بهداشت را از دیگر اولویت‌های نظام سلامت دانست و گفت: توجه به بهداشت می‌تواند از بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کند در این زمینه نیز دانشگاه علوم پزشکی تهران و سایر دانشگاه‌های کشور برنامه‌های متعددی را درحال انجام دارند.
دکتر عین اللهی با اشاره به نقش‌آفرینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در عرصه آموزش گفت: وظیفه اصلی دانشگاه آموزش و دانشجو پروری است. در این عرصه نیز اغلب آموزش‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران در دوران کرونا حضوری بود و آموزش‌های مجازی به‌صورت محدود برگزار می‌شد. امیدوارم فعالیت‌های آموزشی سرعت خود را پیدا کند تا آنچه شایسته دانشجویان است را ارائه دهیم.
وزیر بهداشت در جمع‌بندی سخنان خود، در ارزیابی فعالیت‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اقدامات دانشگاه علوم پزشکی تهران را خوب می‌دانیم امیدواریم با حضور دکتر قناعتی این حرکت تسریع شود و  وزارتخانه هم وظیفه خود می‌داند همه امکانات خود را در حمایت از دانشگاه‌ها به کار گیرد.
ضرورت یادآوری مداوم خودباوری در دانشگاه
دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز استقبال همکاران از دیدار نوروزی امسال را با توجه به تغییر زمان آن نسبت به سال‌های گذشته، نشان‌دهنده علاقه‌مندی آنان به دانشگاه دانست و گفت: در بازدید وزیر بهداشت از موزه ایشان پیشنهاد دادند غرفه تحولات علوم پزشکی پس از انقلاب به موزه اضافه شود.
رئیس دانشگاه با اشاره به تحولات بزرگ نظام سلامت گفت: پیش از انقلاب پزشکان عمدتاً پاکستانی و هندی بودند و نمی‌توانستند ارتباط خوبی با بیماران برقرار کنند اما امروزه به‌جایی رسیدم که در تمامی درمان‌های پیشرفته جز شاخص‌های اول دنیا هستیم و در پیوند کبد رتبه نخست خاورمیانه و جز اولین‌های دنیا محسوب می‌شویم.
دکتر قناعتی پیشرفت‌های کمی و کیفی آموزشی و خدمات بهداشتی و درمانی کشور را مثبت ارزیابی کرد و گفت: در این عرصه شاخص‌های خوبی را به دست آوردیم به‌عنوان نمونه میانگین امید به زندگی از بیش از 40 سال به بیش از 70 سال افزایش‌یافته و این‌ها به برکت برنامه‌ریزی‌هایی بوده که صورت گرفته. تحولات اوایل انقلاب در ادغام آموزش و پژوهش با خدمات بهداشتی و درمانی و انجام تمامی فرایندهای نظام سلامت در  قالب مجموعه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی کار بسیار بزرگی بوده که مورد استقبال دنیا قرار گرفت و سازمان بهداشت جهانی نیز به‌منظور تحولات بهداشتی جایزه ویژه‌ای را به دکتر مرندی اعطا کرد و همه این‌ها  نشان می‌دهد نظام سلامت در این سال‌ها کارنامه  درخشانی داشته است.
رئیس دانشگاه با اشاره به تحولات دانشگاه در زمینه تولید محصولات دانش‌بنیان گفت: در زمینه ساخت تجهیزات پزشکی به خودکفایی رسیده‌ایم. دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌اندازه تمامی دانشگاه‌های صنعتی تولید تجهیزات پزشکی داشته است و تمامی دستگاه‌های پیشرفته جراح رباتیک، نورو نویگیشن، گاما کمرا و بسیاری از تجهیزات پیشرفته دیگر در دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌صورت کامل تولید می‌شود. این نشان‌دهنده این است که ما می‌توانیم و باید خودکفایی و خودباوری را مدام به یکدیگر یادآوری کنیم.
دکتر قناعتی از فعالیت حداقل هزار شرکت استارتاپ در شهر علم شهید سلیمانی خبر داد و گفت: با تأکید وزیر بهداشت در تکمیل شهر علم شهید سلیمانی، امیدوارم بتوانیم محصولات دانش‌بنیان را به‌جایی برسانیم که حداقل هزار شرکت استارتاپ دیگر در دانشگاه فعالیت کنند. در این راستا، بیش از 43 درصد از داروهای پیشرفته و به‌روز دنیا در درمان سرطان در دانشگاه تولید می‌شود که امیدوارم این روند افزایش پیدا کند.
رئیس دانشگاه با اشاره به برنامه‌های متعدد دانشگاه در زمینه تحولات آموزشی، اداری و ITگفت:  امیدوارم با توسعه IT و اصلاح فرایندها، کاغذ از سیستم اداری و بیمارستانی حذف شود و به راندمان بالاتری برسیم.
دکتر قناعتی در پایان سخنان بر فعالیت منسجم و هماهنگ تمامی روابط عمومی واحدهای زیرمجموعه با روابط عمومی ستاد دانشگاه تأکید کرد و گفت: این‌یک دستور اداری است و تمامی روسای دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها باید به روابط عمومی خود تأکید کنند که به‌صورت منسجم و هماهنگ با روابط عمومی دانشگاه فعالیت کنند تا با جامعیت و همبستگی بیشتر بتوانیم  رسانه سلامت را در دانشگاه تقویت کنیم. این رسانه در انتقال پیام دانشگاه به جامعه و اجتماعی شدن و جامعه‌محور شدن دانشگاه نقش مهمی دارد.
تحقق مرجعیت علمی با مرجعیت رسانه‌ای دانشگاه
دکتر ماشاءاله ترابی مدیر روابط عمومی دانشگاه نیز با تبریک  سال 1401 و شروع قرن جدید، امسال را توأم با شروعی متفاوت و سرشار از تحول و پیشرفت دانست و گفت: تأکید وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه در مرجعیت علمی، باوجود رسانه امکان‌پذیر می‌شود.
دکتر ترابی بر مرجعیت علمی توأم با مرجعیت رسانه‌ای تأکید کرد و گفت: ما نیاز داریم توان علمی موجود در دانشگاه را معرفی کنیم و مرجعیت رسانه‌ای متناظر با مرجعیت علمی را توسعه دهیم که خوشبختانه زیرساخت آن از سال گذشته در دانشگاه آماده‌شده است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه، توسعه رسانه سینا را از مهم‌ترین برنامه‌های روابط عمومی در قرن جدید برشمرد و گفت: به‌منظور انعکاس ابعاد گسترده دانشگاه علوم پزشکی تهران در رسانه لازم است؛ رسانه سینا را به‌عنوان رسانه معتبر علمی در سطح  ملی و جهانی معرفی کنیم. در این عرصه همکاران روابط عمومی، مسئولان، اعضای هیئت‌علمی و کارکنان دانشگاه نقش مهمی دارند.
دکتر ترابی قرن جدید را قرن تحول رسانه‌ای دانست و گفت: اگر تحول رسانه‌ای در دانشگاه رقم بخورد، دانشگاه می‌تواند در شأن خود در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی فعالیت کند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه در توضیح رسانه سینا گفت: سینا یک رسانه علمی در تراز جهانی خواهد بود که عمده فعالیت آن معرفی ابعاد مختلف علمی دانشگاه است.
دکتر ترابی با اشاره به اهمیت این رسانه در دانشگاه گفت: براساس شاخص جدید اینترمتریک که میزان فعالیت افراد علمی را در انتشار موضوعات علمی دانشگاه‌ها در شبکه‌های اجتماعی می‌سنجد، رسانه سینا می‌خواهد یکپارچگی را در انتشار فعالیت‌های علمی دانشگاه در رسانه‌ها و  شبکه‌های اجتماعی ایجاد کند و در این راستا لازم است مراکز تحقیقاتی، دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها این جنبش را در مجموعه خود نهادینه کنند.
وی در پایان سخنان خود افزود: روابط عمومی دانشگاه زیرساخت رسانه سینا را فراهم کرده و امیدوارم با همکاری تمامی واحدهای دانشگاه بتوانیم آن را به‌خوبی توسعه دهیم.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 210261
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب