• تاریخ انتشار : 1396/11/15 - 11:32
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1595
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اولین عمل شانت با آنژیوگرافی در ایران در مرکز طبی کودکان انجام شد

اولین عمل شانت با آنژیوگرافی در ایران توسط دکتر کیهان صیادپور در مرکز طبی کودکان انجام شد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان مرکز طبی کودکان، این اقدام بر روی نوزاد شش ماهه با وزن شش کیلو گرم توسط دکتر کیهان صیادپور فوق تخصص قلب کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه با موفقیت انجام شد.
دکتر صیادپور دراین باره گفت: خیلی از روشهایی که در قدیم با جراحی قلب صورت می گرفت به تدریج با ابداع روشهایی با انژیوگرافی قابل انجام شد.
وی افزود: یکی از این روشها، جراحی شانت آئورتوپولمونری است که قرار دادن یک رگ یا یک ارتباط بین آئورت و شاخه های شریان پولمونر است و به طور کلاسیک با عمل جراحی انجام می شود. البته مسائل، مشکلات، عوارض و مرگ و میر خاص خود را نیز به همراه دارد. کسانی که آنژیوگرافی و اینترونشن انجام می دهند همیشه در فکر راهی برای انجام این عمل با آنژیوگرافی بودند. اولین بار در اسپانیا بر روی حیوانات این روش انجام شد و بعد از آن در برلین که همزمان با حضور من در دوره بورسم بود انجام شد که من توانستم در این مطالعه شرکت کنم و در چند خوک این روش را انجام دادم. بعد از اینکه این روش بر روی حیوانات با موفقیت انجام شد اولین بار در آمریکا بر روی انسان انجام گرفت که از تعداد 4 بیمار سه مورد موفقیت آمیز گزارش شد. بعد از آن یک مورد در آلمان و اخیرا شش مورد در فرانسه با موفقیت گزارش شده است. بیمار من نیز یک بیمار با افزایش فشار شریان ریه بود که به درمانهای دارویی جواب نمی داد و جراحان نیز بعلت ریسک بالا موافق عمل جراحی نبودند که در نهایت تصمیم بر این شد که شانت با اینترونشن انجام دهیم. این بیمار اولین کیس برای انجام این روش بود که من از تجربیات خود در برلین نیز استفاده کردم و خوشبختانه با موفقیت انجام گرفت. در حقیقت این نوع اقدام در دنیا ده مورد گزارش شده که تا جایی که مقالات هست و ما اطلاع داریم مورد انجام شده در مرکز طبی کودکان یازدهمین و کم سن ترین مورد نیز می باشد. بیمار بعد از گذشت شش روز با حال عمومی خوب امروز از مراقبت های ویژه به بخش منتقل خواهد شد که امیدواریم در چند روز آینده ترخیص شود. حملات افزایش فشار شریانی در بیمار از بین رفته هر چند که این روش موقتی است و به عنوان درمان کامل محسوب نمیشود اما عمر بیمار را طولانی می کند و از درد بیمار می کاهد.

خبر: لیلا یوسفی

 

  • گروه خبری : مرکز طبی کودکان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 74289
لیلا  یوسفی
تهیه کننده:

لیلا یوسفی

تنظیمات قالب