• تاریخ انتشار : 1394/12/01 - 13:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 626
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

به همت گروه تخصصی سلامت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه، سمینار سه روزه ترویج تغذیه با شیرمادر برگزار می شود

اهداف راه اندازی بیمارستان های دوستدار کودک و تاکید بر اقدامات ده گانه، تاثیر عملکردهای هنگام زایمان بر تغذیه موفقیت آمیز با شیرمادر و مصرف دارو در دوران شیردهی، از محورهای نخستین روز سمینار ترویج تغذیه با شیرمادر بود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، سمینار سه روزه ترویج تغذیه با شیرمادر ویژه کارشناسان مرتبط با برنامه شیرمادر در بیمارستان های دولتی و خصوصی تحت پوشش، روز شنبه اول اسفندماه سال جاری با حضور دکتر مهرزاد ناصری مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر ثاقب فوق تخصص نوزادان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر عزالدین زنجانی متخصص کودکان و مدیر عامل انجمن ترویج تغذیه با شیرمادر و دکتر فریور متخصص کودکان و دانشیار اطفال، در محل سالن G6 ساختمان ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد.
اهداف راه اندازی بیمارستان های دوستدار کودک و اقدامات ده گانه مورد انتظار از بیمارستان ها، تاثیر عملکردهای هنگام زایمان بر تغذیه موفق با شیرمادر و مصرف داروها در دوران شیردهی از جمله سرفصل های آموزشی نخستین روز سمینار ترویج تغذیه با شیرمادر بود.
در آغاز این سمینار دکتر مهرزاد ناصری مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه، ضمن تاکید بر اهمیت ترویج تغذیه با شیرمادر به عنوان یک شاخص جهانی، به اهداف راه اندازی بیمارستان های دوستدار کودک اشاره کرد و شیردهی موفق مادران، افزایش طول مدت شیردهی انحصاری تا پایان شش ماهگی و تداوم تغذیه با شیرمادر تا دو سالگی را از جمله این  اهداف خواند.
وی در ادامه اقدامات ده گانه دستورالعمل اجرایی ترویج تغذیه با شیرمادر در بیمارستان های دوستدار کودک را تشریح و تصریح کرد: انتظار می رود به منظور تاکید و یادآوری سیاست ها، کلیه کارکنان آموزش دیده و سیاست مدون ترویج تغذیه با شیرمادر در معرض دید کارکنان و مکان های ضروری همچون کلینیک مراقبت های دوران بارداری، لیبر، بخش پس از زایمان، بخش اطفال، بخش نوزادان، NICU و داروخانه نصب شود و همچنین توصیه می شود به منظور ارتقای کیفیت خدمات، کارشناسان بیمارستانی مرتبط با برنامه، به طور مستمر در کمیته های بیمارستانی ترویج تغذیه با شیرمادر حضور فعال داشته و دغدغه هاو مشکلات را انعکاس دهند.
 مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه، برگزاری کلاس های آموزشی برای مادران باردار در خصوص مزایای تغذیه با شیرمادر، چگونگی شیردهی و تداوم آن، عوارض تغذیه مصنوعی و بطری، در حوزه های بهداشت و بیمارستان ها را از دیگر اقدامات مهمی خواند که در راستای ترویج تغذیه با شیرمادر و تحقق اهداف برنامه انجام می شود.
دکتر ناصری با تاکید بر اهمیت تماس پوست با پوست مادر و نوزاد در ساعت اول تولد و اهمیت شروع به موقع تغذیه با شیرمادر در تداوم شیردهی، افزود: در این راستا از بیمارستان های دوستدار کودک انتظار می رود تا ضمن کمک عملی به مادران جهت شروع تغذیه نوزاد با شیرمادر ظرف یک ساعت اول تولد، برنامه های درمانی در بخش های اطفال را نیز به گونه ای طراحی کنند که کمترین اختلال را در تغذیه با شیرمادر ایجاد کند.
مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه در پایان آموزش مادران در مورد چگونگی شیردهی و تاکید بر اهمیت تغذیه انحصاری با شیرمادر در شش ماه اول زندگی، اجرای کامل برنامه هم اتاقی مادر و نوزاد در شبانه روز، تشویق مادران برای تغذیه نوزاد برحسب نیاز و تقاضای او، تاکید به مادران در خصوص عدم استفاده از شیشه شیر و پستانک و حمایت از مادران از طریق مراکز مشاوره شیردهی و و گروه های حامی را از دیگر اقدامات بیمارستان های دوستدار کودک خواند.
در ادامه دکتر ثاقب فوق تخصص نوزادان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تاثیر عملکرد های هنگام زایمان و تماس پوست با پوست مادر و نوزاد در ساعت اول تولد را در پیشبرد موفقیت آمیز اهداف برنامه بیمارستان های دوستدار کودک تشریح و خاطرنشان کرد: تماس پوست با پوست مادر و نوزاد در اولین فرصت ممکن ضمن کمک به مادر در شروع و تداوم موفقیت آمیزشیردهی، مزایای دیگری همچون تثبیت دمای بدن نوزاد و ایمونیزاسیون نوزاد نیز خواهد داشت.
وی برقراری حس عاطفی بین مادر و نوزاد، تحریک ترشح هورمون اکسی توسین و افزایش شانس شیردهی موفق و کاهش و کنترل خونریزی مادر و همچنین کاهش استرس مادر را از دیگر مزایای تماس پوست با پوست مادر و نوزاد خواند.
در ادامه این سمینار دکتر عزالدین زنجانی در خصوص مصرف دارو و بیماری مادر در دوران شیردهی و دکتر فریور در مورد وضعیت های پستان و شیرخوارانی که قادر به تغذیه از پستان نیستند، سخنرانی کردند.
گفتنی است دومین روز این سمینار، یکشنبه دوم اسفندماه سال جاری با محوریت تغذیه مادر در دوران بارداری و شیردهی، مراقبت مادرانه آغوشی، شیرخواران با نیازهای خاص (نوزادان نارس، کم وزن، دوقلو، زردی، هیپوگلیسمی و ...) برگزار می شود.
دکتر فریور متخصص کودکان و دانشیار اطفال، دکتر اله وردی فوق تخصص گوارش کودکان، شکوفا باقری نیا کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه و آریاملو کارشناس ارشد پرستاری از سخنرانان دومین روز این سمینار هستند./ق

خبر: خباز
عکس: اسماعیل استاجی

  • گروه خبری : معاونت بهداشت
  • کد خبر : 58225
تهیه کننده:

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب