• تاریخ انتشار : 1400/02/20 - 09:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1017
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تشخیص ژنتیکی همه بیماری های نقص ایمنی اولیه در مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی

اولین جلسه گروه ژنتیک مرکز تحقیقات ایمونولوژی،آسم و آلرژی برای هماهنگی و ایجاد نظم در روند خدمت رسانی و افزایش ‌کارایی در روند تشخیص ژنتیک قبل و بعد از تولد در این مرکز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی، این جلسه روز شنبه 18 اردیبهشت 1400 با حضور دکتر زهرا پورپاک، رئیس، دکتر محمدرضا فضل الهی، معاون، دکتر مریم نوری زاده، دکتر زهرا علیزاده، دکتر محسن بدل زاده، دکتر شیوا ثقفی و شکوه اعظم صراف زاده، هانیه حیدرلو و مریم سلیمانی، کارشناسان گروه ژنتیک و مریم حسینی، کارشناس مسئول جلسه، در سالن دکتر فرهودی این مرکز برگزار شد.
در ابتدا دکتر پورپاک مقدمه‌ای از فعالیت‌های تشخیص ژنتیک بیماری‌های نقص ایمنی اولیه در این مرکز بیان کرد و گفت: از بدو تأسیس مرکز دکتر بدل زاده با راه‌اندازی تست‌های تشخیصی X- CGD شروع به فعالیت کرد، سپس در سال 85 با همکاری دکتر مسعود هوشمند، متخصص ژنتیک، تشخیص سایر بیماری‌های نقص ایمنی اولیه به‌تدریج اضافه شدند و آزمایشگاه ژنتیک مرکز شکل گرفت و دستگاه‌های PCR جدید خریداری شد و آزمایشگاه‌ها گسترش یافت تا به امروز که تشخیص ژنتیکی همه بیماری‌های نقص ایمنی اولیه در این مرکز انجام می‌شود.
وی ضمن تقدیر از زحمات دکتر هوشمند اعلام کرد که هم‌اکنون دکتر لاله حبیبی، متخصص ژنتیک پزشکی که به‌تازگی به جمع همکاران مرکز پیوسته است، مسئول تأیید تشخیص ژنتیک بیماری‌ها در مرکز است.
وی ادامه داد: درمانگاه مشاوره ژنتیک نیز از بدو تأسیس در مرکز فعال بوده است و هم‌اکنون دو روز در هفته مشاوره ژنتیک برای بیماران و خانواده‌های آنها انجام می‌شود.
 او هدف از برگزاری جلسات داخلی گروه ژنتیک مرکز را هماهنگی و ایجاد نظم در روند خدمت‌رسانی و افزایش کیفیت و کارایی بیشتر در تشخیص ژنتیک بیماران نقص ایمنی اولیه دانست.
سپس دکتر علیزاده و حیدرلو مسئول و کارشناس آزمایشگاه ژنتیک در مورد برنامه جدید روند پذیرش بیماران ارجاع شده به آزمایشگاه ژنتیک توضیحاتی ارائه کردند و دکتر نوری زاده، مسئول آزمایشگاه HLA مرکز، گزارشی از فعالیت‌های این آزمایشگاه ارائه کرد.
در ادامه دکتر فضل الهی مقررات جدید در خصوص نحوه پذیرش بیماران، فرم‌های رضایت‌نامه بیماران و نحوه درج نام همکاران در مقالات منتج شده از تست‌های ژنتیک ارائه کرد و در ادامه دکتر بدل زاده به‌عنوان مسئول نگهداری و حفظ پرایمرها معرفی شد.
معاون مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی گفت: نکته مهم ثبت اطلاعات تشخیص ژنتیک بیماران در رجیستری‌های مرکز است.
دکتر بدل زاده نیز توضیحاتی برای اصلاح روند ثبت اطلاعات بیماران تشخیص داده شده در رجیستری ژنتیک بیماران نقص ایمنی اولیه ارائه کرد.
در پایان جلسه درخواست‌های خرید ضروری آزمایشگاه و تعمیرات دستگاه‌ها مطرح شد و نیز اقداماتی که لازم است تا جلسه بعد انجام پذیرد، اعلام شد.

  • گروه خبری : مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 178144
الناز واحدي
تهیه کننده:

الناز واحدي

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب