• تاریخ انتشار : 1401/03/10 - 10:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 341
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

جلسات کمیته‌های ترویج زایمان طبیعی و ایمن و تغذیه با شیر مادر در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) برگزار شد

در جلسه خردادماه کمیته ترویج زایمان طبیعی و تغذیه با شیر مادر مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) راهکارهای افزایش درآمد، تحقق حق اورژانس زایمان، توجه به انتقال ایمن نوزادان در کنار توجه به‌سلامت مادر باردار بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دومین جلسه کمیته ترویج زایمان طبیعی و ایمن و اولین جلسه کمیته تغذیه با شیر مادر هم‌زمان سه‌شنبه 10 خرداد 1401 با حضور دکتر عباس علی بخشی رئیس بیمارستان ولی‌عصر (عج)، دکتر حسین دلیلی رئیس بخش نوزادان و NICU، دکتر مریم دلدار رئیس بخش زنان و زایمان، دکتر فهیمه قطبی زاده هیئت‌علمی گروه زنان، نبی‌الله رضایی رئیس امور عمومی ساختمان ولی‌عصر (عج)، فاطمه امینی فر مسئول ایمنی بیمار، عصمت نیک‌خواه مسئول بلوک زایمان و پست پارتوم بیمارستان ولی‌عصر (عج) و سایر اعضا در سالن شورای ولی‌عصر (ره) برگزار شد.

در این جلسه ضمن بررسی روند پیشرفت مصوبات پیشین در خصوص نحوه برقراری حق اورژانس زایمان و رفع چالش‌های درآمدزایی این بخش تبادل‌نظر شد.

دکتر علی بخشی راه‌اندازی اتاق عمل طبقه دوم ساختمان ولی‌عصر (ره) را منوط به تکمیل امکانات و استقرار تیم کامل بیهوشی دانست و گفت: اگرچه هزینه‌های بیمارستان نسبت به سال گذشته دو برابر و از پرسنل اتاق عمل نیز کاسته شده است ولی با توجه به اهمیت موضوع سلامت مادر و نوزاد، پیگیری‌های لازم برای فعال‌سازی این اتاق عمل در روزهای غیر تعطیل را خواهیم داشت.

وی در ادامه افزود: نظام ارجاع بیماران و سطح‌بندی بیمارستان‌ها نیاز به بازنگری دارد تا همه فشار ناشی از حجم بالای ارجاع بیماران تنها بر روی یک مرکز نباشد.

دکتر دلیلی با تاکید بر انتقال ایمن نوزادان گفت: راه‌اندازی اتاق عمل طبقه بالا ریسک انتقال نوزادان را تا حد زیادی کاهش می‌دهد که برای ما متخصصان نوزادان بسیار مهم است. ازنظر سلامت مادر و جنین، ایمن‌ترین روش انتقال نوزادان پره‌ترم، پیش از تولد و همراه با مادر است که باید موردتوجه قرار گیرد. این تفکر که فقط مرگ مادر را مهم بدانیم باید اصلاح شود، چراکه یک مادر برای تولد نوزادی سالم تمام این سختی‌ها را متحمل می‌شود. گاهی به دلیل ترس‌های بیهوده از انجام کارهای مفید بازمی‌مانیم.

رئیس بخش نوزادان مجتمع همچنین در خصوص چالش‌های رایگان شدن هزینه آزمایش‌های مادران اهداکننده شیر در بانک شیر بیمارستان ولی‌عصر (عج) توضیحاتی داد.

دکتر دلدار با اشاره به حساسیت مراقبت از مادران باردار گفت: بیماران ما اغلب پیچیده هستند و زمانی که به مجتمع می‌آیند دیگر به‌جای دیگری نمی‌روند. ستاد هدایت دانشگاه هم معتقد است هیچ مرکزی مانند مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) امکان پوشش درمانی کامل مادران نیازمند مراقبت‌های ویژه را ندارد. ولی با توجه به بحران تخت NICU در مجتمع، اهمیت بحث انتقال ایمن و نیاز نوزادان زودرس به مراقبت‌های ویژه بهتر است در ارجاع این مادران، هم‌زمان به‌سلامت مادر و نوزاد فکر شود.

دکتر قطبی زاده از افزایش چشمگیر زایمان در این مرکز خبر داد و در راستای تحقق سیاست‌های زایمان ایمن خواستار تسریع جذب نیروهای طرحی ماما در بخش زایمان مجتمع شد.

نبی‌الله رضایی با اشاره به بار مالی ناشی از زایمان مادران اتباع در این مرکز گفت: بیماران اتباع از سایر مراکز به مجتمع ارجاع می‌شوند و اغلب مشکلات مالی داشته و امکان پرداخت هزینه‌های درمان را ندارند از طرفی بیمه هم نیستند و تمام هزینه‌های درمانشان بر دوش بیمارستان است. انتظار می‌رود متناسب با حجم مراجعات مادران اتباع به مجتمع برای پوشش هزینه‌های وارده، وزارت بهداشت ردیف مالی اختصاصی برای این موضوع در نظر بگیرد.

 

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی
  • کد خبر : 213300
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب