جلسه طرح و برنامه دفتر نهاد
حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی: پیروی از خواهش های نفسانی و بدعت ها ،آغازگر فتنه هستند
جلسه کمیته طرح و برنامه دفتر نهاد، روز سهشنبه 29 شهریور ۱۴۰۱ در سالن شورای ساختمان معاونت دانشجویی و فرهنگی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، این جلسه از ساعت ۱۰ روز سهشنبه 29 شهریور ۱۴۰۱ با حضور حجتالاسلام والمسلمین سید قریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، حجتالاسلام والمسلمین غفاری، معاون دفتر نهاد، مدیران و رابطین نهاد در دانشکدههای دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
در این جلسه، حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی، با اشاره به خطبه 50 نهج البلاغه که در مورد عوامل ایجاد فتنه می باشد گفت: « إنّما بدْء وقوع الْفتن أهْواءٌ تتّبع و أحْکامٌ تبْتدع، یخالف فیها کتاب اللّه و یتولّى علیْها رجالٌ رجالًا على غیْر دین اللّه. فلوْ أنّ الْباطل خلص منْ مزاج الْحقّ لمْ یخْف على الْمرْتادین، و لوْ أنّ الْحقّ خلص منْ لبْس الْباطل انْقطعتْ عنْه ألْسن الْمعاندین، و لکنْ یؤْخذ منْ هذا ضغْثٌ و منْ هذا ضغْثٌ فیمْزجان، فهنالک یسْتوْلی الشّیْطان على أوْلیائه و ینْجو الّذین سبقتْ لهمْ من اللّه الْحسْنى - منشأ فتنه و فسادها در میان مردم پیروى از خواهشهاى نفس است، و احکامى که بر خلاف شرع صادر گردد، کتاب خدا (قرآن کریم) با آن خواهشها و حکمها مخالف است، و همچنین از اسباب فتنه و فساد آن هست که گروهى از مردم دیگران را بر خواهشها و حکمهاى بر خلاف دین یارى و پیروى می کنند چون حقّ و باطل را در هم مى نمایند فتنه و فساد ظاهر می شود پس اگر باطل با حقّ در هم نمى شد راه حقّ بر خواهان آن پوشیده نمى گردید، و اگر حقّ در میان باطل پنهان نمى بود دشمنان هرگز نمی توانستند از آن بد گوئى کنند، ولیکن چون قسمتى از حقّ و قسمتى از باطل فرا گرفته و درهم مى گردد پس آنگاه شیطان بر دوستان خود تسلّط پیدا میکند براى اضلال و گمراهى فرصت بدست آورده، و باطل را در نظر خواهان حقّ جلوه مىدهد و راه بد گوئى را براى دشمنان دین باز مى نماید و کسانیکه لطف خدا شامل حالشان گردیده است از اضلال و گمراهى شیطان نجات مى یابند و از آمیزش حقّ بباطل در شبهه نمى افتند.»
وی در ادامه افزود : امام علی (ع) در این خطبه روى یکى از مهمترین عوامل فساد جوامع انسانى انگشت مى گذارد، به ویژه بر انحرافاتى که در جامعه اسلامى بعد از رسول خدا (ص) به وجود آمد تأکید مى کند و به بیان این حقیقت مى پردازد که چگونه شیطان و پیروان او براى فریفتن مردم ساده دل حق و باطل را به هم در مى آمیزند تا به مقاصد شوم خود نایل گردند. آنها به خوبى مى دانند اگر حق به طور خالص مطرح گردد راهى براى نفوذ آنان در جامعه باقى نمى ماند و اگر باطل به صورت یک دست عرضه شود هیچ کس به دنبال آن گام بر نمى دارد، از این رو همیشه این شیاطین حق و باطل را به هم مى آمیزند تا از طریق حق مردم را بفریبند و از طریق باطل به مقصود خود نایل گردند. آرى آنها زهر مهلک را در غذاى شیرین و مطبوع پنهان مى سازند تا ناآگاهان را به خوردن آن تشویق کنند. آنها همیشه باطل را در پوسته اى از حق پنهان مى کنند تا از این طریق مردم را اغفال کنند.
مسئول نهاد در ادامه سخنان خود در مورد عوامل ایجاد فتنه صحبت کرد و گفت: آغاز آشوب و براه افتادن فتنه اى که منجرّ به خرابى جهان و فساد و تباهى آن شود، پیروى از هواى نفس و اندیشه هاى باطل، و دستوراتى است که جداى از فرامین و دستورات حق ابداع شود. با این که غرض از بعثت پیامبران و آوردن شریعت، نظام بخشیدن به زندگى مردم در امور دنیا و آخرتشان بوده است بنا بر این هر اندیشه ابداعى، و یا هر نوع پیروى از خواست نفسانى که از محدوده کتاب خدا و سنت پیامبر (ص) بیرون باشد، موجب بروز آشوب و از هم گسیختگى نظام موجود جهان مى شود. مانند خواسته هاى ستمگران تاریخ و خود رأیى خوارج نهروان که موجب فساد و تباهى شده است. عبارت زیباى حضرت که اگر باطل از آمیختگى با حق رهایى مى یافت، حق طلب، گمراه نمى شد، اشاره به اسباب و علل، همین اندیشه هاى فاسد دارد، مقدمات ادلّه اى که تباهکاران براى صحّت ادّعا و اندیشه هاى فاسد خود مى آورند، بر پایه آمیختگى حق با باطل است
وی در پایان سخنان خود گفت: اختلافات سیاسی تا حد زیادی به هوای نفس رجال برمیگردد، نکته ی قابل توجه این است که از بین انسان ها فقط خواص هستند که می توانند دین را تحریف کرده و به قول خودشان اسلام رحمانی را تدوین کنند ، اسلام رحمانی که داخلش از حجاب و مرزو حدود و امر به معروف و ... هیچ خبری نیست. این خواص تا حدی پیش میروند که اسلامی را رحمانی میدانند که در آن، امام حسین گناه کار و مسبب از بین رفتن عده ی زیادی از انسان ها تلقی میشود .
در پایان جلسه هر یک از رابطین به شرح فعالیت های انجام گرفته و برنامه های آتی خود در مورد آغار سال تحصیلی دانشجویان اشاره کرده و به اظهار نظر پرداختند.
نظر دهید