در وبینار چالش های اخلاقی بالینی در پاندمی کرونا؛ دوراهه ها و تصمیم سازی مطرح شد: لزوم شناسایی گروه های با آسیب پذیری بالا در شرایط همه گیری کووید19

وبینار چالش های اخلاقی بالینی در پاندمی کرونا؛ دوراهه ها و تصمیم سازی، با حضور دکتر باقر لاریجانی، نائب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان صبح روز پنجشنبه 24 مهرماه سال 1399 بصورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، دکتر باقر لاریجانی، نائب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی، با ناشناخته دانستن ویروس کووید-19 که منجر به علایم بالینی متفاوتی می شود، گفت: سیستم بهداشتی کل دنیا بر اثر کووید-19 دچار چالش شده و اقتصاد کلان کشورها و بسیاری از مشاغل با مشکلاتی جدی روبرو شده است. در ایران نیز با وجود ظرفیت خوب سیستم درمانی کشور، بخاطر شرایط تحریم اقتصادی از لحاظ نیروی انسانی، تجهیزات و منابع با چالش هایی مواجه هستیم.

وی نیاز به افزایش تست های غربالگری کووید19 را جهت شناسایی و کنترل کانون های بیماری را یک اولویت دانست و افزود: با توجه به شرایط تحریم نیاز است تمامی آزمایشگاه های تحقیقاتی به کمک سیستم سلامت کشور بیایند تا کنترل بیماری میسر گردد. وی افزایش اعتماد جامعه و ارتقای همبستگی آحاد ملت با دولت را از رموز موفقیت مقابله با این ویروس دانست و گفت: برای فرهنگ سازی در این زمینه و تقویت روحیه ایثار مردم، به کمک رهبران مذهبی و علمای علوم اجتماعی و انسانی نیاز است.

سرپرست مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی مسائلی مانند توزیع و تخصیص منابع (در سطح خرد و کلان)، تریاژ بیماران برای دریافت منابع محدود مثل واکسن، ونتیلاتور و خدمات پیشرفته حیات، حفظ کرامت انسانی و اتونومی افراد و تصمیم‌گیری در مورد قرنطینه و محدودیت آمد و شد، تحقیقات و چگونگی آوردن آنها بر بالین بیماران، استفاده از داروهایی که اثر آنها در این بیماری شناخته شده نیست، رازداری و حفظ محرمانگی اطلاعات و مواجهه با گروه‌های آسیب پذیر را از چالش های اخلاقی پیش رو دانست.

رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، با اشاره به اثرات نامساعد همزمانی بیماری های غیرواگیر و ویروس کووید19، حدود 30% از مرگ و میرهای بیماران مبتلا به کرونا را منتسب به بیماری های غیرواگیر دانست و افزود: کنترل این بیماری ها در شرایط همه گیری از اهمیتی دوچندان برخوردار است. وی همچنین گسترش پژوهش های اپیدمیولوژیک در زمینه کووید19 را ضرورتی دانست که در تصمیم گیری ها و سیاست گذاری های کشور نقش مهمی ایفا می کند.

دکتر لاریجانی با اشاره به زیرساخت‌های ارزشمند اخلاق حرفه‌ای در کشور، افزود: سامانه ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی، راه را برای بررسی اخلاقی سریع طرح‌های تحقیقاتی در موضوع کووید19 و نظارت بر آنان بسیار هموار نموده است. وی گایدلاین ملاحظات اخلاقی در اپیدمی بیماری های عفونی را قابل تامیم و استفاده در شرایط همه گیری کووید19 دانست.

همچنین در ادامه این وبینار، دکتر حمیدرضا رشیدی ‌نژاد، فوق تخصص بیماری های قلب و عروق و رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دکتر میثم یوسفی، متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری و دکتر مینا مبشر، دکترای اخلاق پزشکی، از دیگر اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به بحث و بررسی چالش های اخلاقی بالینی در همه گیری کووید19 پرداختند.

فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب