• تاریخ انتشار : 1395/02/05 - 20:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1408
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار سلامت برگزار شد

دکتر اکبری ساری: بحث بیماری‌های غیر واگیر از دغدغه‌های کنونی نظام سلامت است

رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به جمعیت 80 میلیون نفری ایران و افزایش امید به زندگی به بیش از 74 سال، متوسط سن افراد جامعه را رو به افزایش خواند و بالتبع آن، بحث بیماری‌های غیر واگیر را جدی دانست.

گالري عکس يک

گالري عکس دو

گالري عکس سه

گالري عکس چهار

در مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار سلامت و پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشکده بهداشت که صبح روز یکشنبه پنجم اردیبهشت سال 1395 در سالن همایش‌های ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، دکتر اکبری ساری رییس دانشکده بهداشت، با ذکر تاریخچه‌ای مختصر از چگونگی تأسیس دانشکده بهداشت گفت: در سال 1330 و زمانی که جمعیت ایران 20 میلیون نفر و امید به زندگی کمتر از 39 سال بود و در دوره‌ای که بیماری‌های واگیر و عفونی ازجمله مالاریا بیداد می‌کرد، نخستین گروه دانشکده بهداشت تحت عنوان کرسی مالاريولوژي ایجاد شد و چند سال بعد به دپارتمان پارازيتولوژي و مالاريولوژي تبدیل شد. به‌تدریج بخش‌های دیگری به این دپارتمان اضافه شد و درنهایت در تیر 1345 اساسنامه دانشکده بهداشت در شورای مرکزی دانشگاه تهران به تصویب رسید.
دکتر اکبری ساری با اشاره به برگزاری برنامه بین‌المللی آموزش کنترل مالاریا در دانشکده بهداشت گفت: با همکاری سازمان جهانی بهداشت، تاکنون بیش از 500 تن از مدیران ارشد، در بیش از 16 دوره بین‌المللی برنامه‌ریزی و کنترل مالاریا که در دانشکده بهداشت برگزارشده است، شرکت کرده‌اند.
وی آزمایشگاه‌های دانشکده بهداشت را بخش مهمی از این دانشکده خواند و گفت: بیش از 15 آزمایشگاه تخصصی در دانشکده بهداشت وجود دارد که حداقل چهار آزمایشگاه آن، ملی و مرجع هستند و در یک سال گذشته بیش از 35 هزار نمونه از سرتاسر کشور به این آزمایشگاه‌ها ارسال‌شده است.
رییس دانشکده بهداشت با اشاره به وجود 12 گروه آموزشی و 120 عضو هیئت‌علمی در دانشکده بهداشت گفت: اکثر اساتید این دانشکده درجه استادی و یا دانشیاری دارند و در 15 مقطع دکترا، 17 مقطع کارشناسی ارشد و پنج زمینه MPH ، مشغول آموزش و تربیت حدود 1500 تن از دانشجویان و جوانان نخبه کشور هستند. در این میان می‌توانیم بگوییم که این دانشکده، دانشکده تحصیلات تکمیلی است، چراکه 80 تا 90 درصد از دانشجویان آن، دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی هستند.
دکتر اکبری ساری بابیان این‌که در دانشکده بهداشت بیش از 40 دانشجوی خارجی در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد تحصیل می‌کنند گفت: در حیطه آموزش بین‌الملل نیز نخستین دوره MPH بین‌الملل دانشکده از سال 1350 آغاز شد و بسیاری از مدیران منطقه مدیترانه شرقی در آن آموزش‌دیده‌اند.
وی با اشاره به فعال بودن دانشکده بهداشت در بحث پژوهش گفت: این دانشکده در توسعه پژوهش در کشور نیز پیشگام بوده است. به‌طوری‌که طی سه سال گذشته، 850 مقاله علمی پژوهشی با وابستگی (Affiliation) اساتید این دانشکده منتشرشده است.
دکتر اکبری ساری بابیان این‌که دانشکده بهداشت حداقل 11 مجله علمی پژوهشی دارد گفت: چهار مجله در ISI و تعداد دیگری در Pub Med و Scopus نمایه می‌شوند. همچنین بخش اعظمی از مقالات اساتید دانشکده در مجلات خارجی به چاپ می‌رسد و کمتر از 25 درصد از مقالات این اساتید در مجلات داخلی منتشر می‌شود.  
وی دانشکده بهداشت را مادر بسیاری از دانشکده‌های کشور خواند و گفت: دانشکده بهداشت به همت و تلاش چند نسل از اساتید دلسوز و فرهیخته که طی دهه‌ها تلاش و پژوهش داشته‌اند و  انجام کارهای فیلد و میدانی پرداخته‌اند، به درخت تنومندی تبدیل‌شده که پس از 50 سال می‌توانیم به آن ببالیم.
دکتر اکبری ساری بابیان این‌که در حال حاضر جمعیت ایران 80 میلیون نفر و امید به زندگی بیش از 74 سال است گفت: متوسط سن افراد به‌تدریج افزایش می‌یابد و یکی از دغدغه‌های نظام سلامت، بحث بیماری‌های غیر واگیر است.
رییس دانشکده بهداشت پوشش همگانی سلامت و کنترل بیماری‌های غیر واگیر را از محورهای اصلی این کنفرانس خواند و افزود: با توجه به تصویب اهداف توسعه پایدار در محل سازمان ملل متحد در شهریور سال 94، این کنفرانس یکی از نخستین کنفرانس‌هایی است که پس‌ازآن تاریخ و در این زمینه برگزار می‌شود. در این میان، اهداف توسعه پایدار در 17 هدف اصلی و 169 هدف فرعی به تصویب رسیده است که هدف شماره سه آن، اهداف مرتبط با سلامت متشکل از دو هدف فرعی پوشش همگانی سلامت و پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر است و برنامه سلامت دولت تدبیر و امید نیز در همین راستا به اجرا درمی‌آید.
وی در پایان ضمن تشکر از حمایت‌های رییس و معاونین دانشگاه علوم پزشکی تهران، نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران، پژوهشکده محیط‌زیست، موسسه ملی تحقیقات سلامت و سایر نهادهای یاری‌دهنده در برگزاری این کنفرانس گفت: بسیار خوشحالم که نخستین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار سلامت را به کمک همکاران دانشکده بهداشت و با حمایت سایر نهادها برگزار می‌کنیم.
خبرنگار: زهرا صادقی
عکاس: جمشید ربیعی و نیرومند رومیانی 




  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 59657
تهیه کننده:

تنظیمات قالب