• تاریخ انتشار : 1397/12/07 - 10:01
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4457
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

مراسم بزرگداشت روز مهندس در دانشگاه برگزار شد/ جامعه مهندسان دانشگاه عامل گام‌های استوارتر در سطح ملی و بین‌المللی

همزمان با روز پنجم اسفند، سالروز و پاسداشت تولد دانشمند شهیر ایرانی خواجه‌نصیرالدین طوسی و روز مهندس، در مراسمی از مهندسان IT ، تجهیزات پزشکی و فنی و عمرانی واحدهای تابعه دانشگاه تقدیر و تجلیل شد.

گالری عکس
در مراسم گرامیداشت روز مهندس که دوشنبه 6 اسفند 97 در سالن آمفی تئاتر سازمان مرکزی دانشگاه برگرار شد؛ در ابتدا دکتر سید سینا مرعشی مدیر دفتر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه ضمن تبریک زادروز تولد حضرت فاطمه زهرا(س) و روزمهندس به همکاران به ارائه گزارشی در خصوص فرآیندهای دفتر فناوری اطلاعات دانشگاه پرداخت و گفت: ارتقاء سیستم های اطلاعات بیمارستانیHIS ، توسعه پرونده الکترونیک سلامت (سپاس)، سرویس استحقاق سنجی و احراز هویت، راه اندازی نوبت دهی چند بیمارستان به صورت متمرکز، راه اندازی سامانه پکس جامع و راه اندازی انبار داده دانشگاه از جمله رئوس فعالیت های انجام شده در حوزه نرم افزارهای بیمارستانی در سال جاری است.
وی افزود: انبار داده بیمارستانی و داشبوردهای مدیریتی، تعریف کدینگ یکپارچه دارو، داشبورد پرونده الکترونیک سلامت (سپاس) و یکپارچه سازی سامانه هم از فعالیت های انجام شده در یکپارچه سازی سامانه های دانشگاه است.

اولویت دفتر آمار و فناوری اطلاعات، ارتقای سیستم های HIS بیمارستانی، الکترونیک کردن سالنامه آماری و ایجاد داشبوردهای الکترونیکی


دکتر مرعشی در ادامه به فعالیت های انجام شده در حوزه امنیت؛ نگهداری بکاپ سیستم های HIS دانشگاه، تشکیل کمیته امنیت اطلاعات دانشگاه و بازدید واحدهای تابعه، راه اندازی آنتی ویروس بومی در سازمان مرکزی و راه اندازی سیستم اکانتینگ مرکزی در سازمان مرکزی دانشگاه و در حوزه سخت افزار؛ بازدید از واحدهای تابعه دانشگاه در خصوص رفع مشکلات فنی، نگهداری و راهبری سالن های سازمان مرکزی دانشگاه در حوزه سمعی و بصری و نگهداری رایانه ها و در حوزه وب سایت؛ ارتقاء وب سایت های واحدهای تابعه، کسب رتبه دوم ویومتریکس و وب سایت انگلیسی سایت اصلی و در حوزه آموزش؛ آموزش دوره های تخصصی برای همکاران IT ، برگزاری وب کنفرانس در حوزه های مختلف دانشگاه، ارتقاء اتوماسیون از نسل چهار به نسل پنج (دیدگاه همراه)، تفاهم نامه با دانشگاه تهران و همکاری با معاونت آموزشی دانشگاه در برگزاری آزمون های الکترونیک در مرکز آزمون بیمارستان طبی کودکان اشاره کرد.
وی، رئوس فعالیت های آتی را؛ تکمیل و توسعه انبار داده دانشگاه برای حوزه های آموزشی و پشتیبانی، توسعه سامانه سیپاد در حوزه دانشجویی و پژوهشی، کدینگ یکپارچه در همه حوزه ها، راه اندازی سامانه احرازهویت متمرکز، راه اندازی پرونده الکترونیک سلامت، راه اندازی زیر ساخت کلید عمومی، راه اندازی نوبت دهی متمرکز و نظام ارجاع، توسعه پکس جامع، تکمیل و توسعه سامانه ها، ارتقای وب سایت های تابعه و ... عنوان کرد و یادآور شد: ان شاالله با همت و مشارکت همکاران پرتوان این واحد، در سال آینده این دستاوردهای بزرگ تحقق یابد.

پیشرفت یک جامعه در گرو همه علوم و تخصص ها


در ادامه مهندس بهزاد مكري مدير دفتر فني و نظارت بر طرح های عمرانی دانشگاه، ضمن تشکر از دکتر بیگلر به علت تفکر جا انداختن این روز در دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ گفت: تقارن روز مهندس با زادروز خواجه نصیرالدین طوسی، منجم، ریاضی دان، طبیب، فیلسوف، سیاستمدار و صد البته مهندس، خود بیانگر این موضوع است که ارتباطی بس عمیق بین فلسفه و مهندسی وجود دارد. همه ما فیلسوف نمی شویم، بدلیل اینکه چنان در چنبر امور روزمره زندگی گیر می افتیم، که شگفتی جهان را فراموش می کنیم. اینجاست که فیلسوف با دیگران بسیار فرق دارد، فیلسوف ها به چشم خود می بینند که طبیعت پیوسته در حال دگرگونی است.
وی یادآور شد: ما مهندسین شاغل در خانواده بزرگ پزشکی کشور سهمی بزرگ در مهندسی کردن علم پزشکی داریم. انجام اعمال جراحی شگفت انگیز و موفق و تولید داروهای نوین با استفاده از دستاوردهای رشته های مختلف مهندسی امکان پذیر شده است.
مهندس مکری تصریح کرد: همانطور که اشاره شد؛ فعالیتهای علمی و پژوهشی و آموزشی و خدمات پشتیبانی در دانشگاه مانند حلقه های یک زنجیر می مانند که علم مهندسی نیز یکی از این حلقه هاست و اگر این میان حلقه ای نباشد زنجیر از هم گسسته می شود و عملاً فعالیت دانشگاه مختل می شود، اگر یک عمل جراحی بزرگ و مهم در یکی از مراکز دانشگاه انجام می شود حتماً در کنار گروه های پزشکی گروه های مهندسی هم وجود دارند.
مدير دفتر فني و نظارت بر طرح های عمرانی دانشگاه، افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران بعنوان بزرگترین و برترین دانشگاه علوم پزشکی کشور، جزء برترین دانشگاه های منطقه و دنیاست و اینکه مفاخر دانشگاه بعنوان اساتید در این دانشگاه فعالیت دارند مایه مباهات و ارزشمند است و کارمندان باید قدر آن را بدانند.
وی در ادامه از مشاوران و پیمانکارانی که در پروژه های دانشگاه همکاری می کنند تشکر ویژه کرد و به ارائه گزارشی از مجموع فعالیت های دفتر مدیریت فنی و نظارت بر طرح های عمرانی و پروژه‌های پیش رو اشاره کرد.

استاندارد سازی و نگهداشت تجهیزات پزشکی حائز اهمیت است



سپس در ادامه مهندس شهريار ارسيلو مدير تجهيزات پزشكي دانشگاه، با بیان اینکه تجهیزات پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران از گستردگی و اهمیت بالایی برخوردار است؛ گفت: بخشی از تجهیزات پزشکی دانشگاه را دستگاهها و تجهیزات سرمایه ای تشکیل داده است که بر اساس آمار ثبت شده در سامانه مدیریت تجهیزات پزشکی دانشگاه بالغ بر 50 هزار قلم تجهیزات با ارزش ریالی بالغ بر 15 میلیارد ریال تخمین زده می شود.
وی افزود: این حجم از تجهیزات در 15 مرکز آموزشی و درمانی با حدود 6 هزار تخت فعال در سه شبکه بهداشتی، 69 مرکز تحقیقاتی و 3 پژوهشکده در حال فعالیت و ارائه خدمت هستند.
مهندس ارسیلو ادامه داد: به غیر از مراکز تابعه دانشگاه، نظارت و اعتبار بخشی و تجهیزات پزشکی بیمارستانها و مراکز خصوصی تحت پوشش دانشگاه و نیز انجام امور حاکمیتی نظیر کنترل قاچاق و نظارت بر اصناف و ... وزارت بهداشت که به دانشگاه تفویض شده است، بخش دیگری از فعالیت مجموعه تجهیزات پزشکی را به خود اختصاص می دهد.
مدير تجهيزات پزشكي دانشگاه، تصریح کرد: حوزه ستادی تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سه معاونت توسعه، درمان و غذا و دارو مستقر است که با همکاری و تعاملی که با هم دارند و بر اساس شرح وظایف تفکیکی در مجموع مدیریت تجهیزات پزشکی دانشگاه را به عهده دارند.
مهندس ارسیلو با اشاره به اینکه استاندارد سازی تجهیزات پزشکی بحث بسیار مهمی از مدیریت درخواست های تجهیزات پزشکی است؛ تصریح کرد: با توکل به خداوند متعال طی تلاش هایی که از سالیان قبل شروع شده به نتیجه نهایی رسیده است و در حال حاضر در بیمارستان های مختلف در دانشگاه اجرایی شده است.
وی یادآور شد: با توجه به اهمیت پروژه فوق، سامانه ای نیز طراحی و اجرا شد که در راستای نقش و رسالت دانشگاههای نسل سوم به مرحله تجاری سازی رسیده که در بیش از 53 دانشگاه علوم پزشکی کشور نصب و راه اندازی شده است.
مهندس ارسیلو در ادامه به برنامه های کلی گروه تجهیزات پزشکی معاونت توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه اشاره کرد و گفت: تکمیل پروژه استاندارد سازی در مراکز درمانی و توسعه آن به بخش آموزش و پژوهش، استفاده بیشتر از ظرفیت خیرین و نیز سرمایه گذاران در حوزه تجهیزات پزشکی، توجه بیشتر به موضوع نگهداشت تجهیزات پزشکی، توجه به منابع محدود دانشگاه و سوق دادن هزینه ها به کالاهای کیفی با قیمت مناسب و توجه بیشتر به ظرفیت های تولید داخلی را از جمله برنامه های پیش روی این مدیریت برشمرد.

تقویت و مشارکت کار تیمی مدیرت های مختلف در سطح دانشگاه


پس از آن دکتر محمود بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه، ضمن تبریک ولادت با سعادت دخت مکرم پیامبر اکرم (ص) و روز مهندسی به همکاران در حوزه‌های مختلف؛ اظهار داشت: با توجه به اینکه در این مراسم از سه حوزه مدیریتی IT ، تجهیزات پزشکی و فنی و عمرانی حضور دارند از اهمیت کارهای آن ها و دست های پرتوان همکاران در فرآیندهای مختلف دانشگاه تشکر ویژه کرد.
وی افزود: با توجه به بحث توسعه منابع فیزیکی دانشگاه که بالغ بر 350 هزار متر مربع پروژه های در دست ساخت داریم مجموعه مدیریت فنی و عمرانی خدمات مطلوبی را پشتیبانی می کنند و همچنین با توجه به تعمیرات و تغییرات کاربری در این شرایط سخت اقتصادی به عهده این دفتر است، اتفاقات خوبی را شاهد بودیم. 
دکتر بیگلر گفت: با توجه به محدودیت های منابع مالی متعدد و کار کارشناسی مدیرت تجهیزات پزشکی که توانسته امکانات بیمارستان های تابعه را فراهم کند، جای امیدواری دارد و این امر کار بزرگ و حائز اهمیت است. 
معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه، با اشاره به اینکه مدیریت های مختلف به تنهایی خوب کار می کنند؛ خاطر نشان کرد: پروژه ساخت، تجهیز و سیستم های نرم افزاری باید به خوبی مدیریت و به صورت همزمان اتفاق بیفتد این امر لازمه کار تیمی و مشارکت گروهی را می طلبد. باید همزمان تجهیزات پزشکی و IT در کنار شروع پروژه های فنی و عمرانی ، پا به پا حرکت کنند باید این اطلاع رسانی در گام اول بین گروه ها شکل بگیرد که البته این اطلاع رسانی در حال حاضر کمرنگ است باید آن را تقویت کنیم.
وی تقویت همکاری های بین بخشی را ضروری و مهم خواند و گفت: با برگزاری سمینارهای علمی و دعوت از اساتید ارجمند و استفاده از دانسته های آنها می توانیم به دستاوردهای خوبی دست یابیم و از تجربیات آن ها در سیتم ها بهره بگیرم کار تیمی و مشترک، مطمئناً موفقیت های بیشتری را برای سازمان در سطح ملی و بین المللی به دنبال دارد.
توضیح این که؛ در پایان مراسم از مهندس محسنی، مهندس کاظمی و مهندس سرپرست از مهندسان مدیریت های دفتر IT ، تجهیزات پزشکی و فنی و عمرانی دانشگاه به نمایندگی از بقیه همکاران این واحدها، با اهدای لوح، قدردانی شد. همچنین به قید قرعه به ده نفر امکانات رفاهی اقامتی دانشگاه و به بیست نفر وام قرض الحسنه ده میلیون تومانی تقدیم شد.
خبرنگار: الهام علی
عکس: نسیم اخگر

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 85315
الهام علی
تهیه کننده:

الهام علی

تنظیمات قالب