همایش هفته کتاب، کتابخوانی و روز کتابدار برگزار شد/ تقدیر از دکتر قاضی میرسعید پیشکسوت و استاد گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی
همايش هفته کتاب، کتابخوانی و روز کتابدار به همراه تقدير از پيشکسوت و استاد گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی در تالار دانشجوی دانشکده پزشکی برگزار شد.
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه، همايش هفته کتاب، کتابخوانی و روز کتابدار روز چهارشنبه 23 آبان 97 در تالار دانشجوی دانشکده پزشکی به ميزبانی کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
در اين مراسم از استاد و پيشکسوت گروه کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی، دکتر قاضی ميرسعيد بهپاس 40 سال خدمت صادقانه در دانشگاه و بهخصوص جامعه کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی تجليل به عمل آمدضمن اینکه وی در خصوص «آينده حرفه کتابداری» سخنرانی کرد.
دکتر قاضی مير سعيد ضمن تشکر و سپاس از دستاندرکاران برپایی اين همايش و تشکر از دکتر کبيری رئيس کتابخانه مرکزی، با اشاره به اينکه جامعه کتابداری از هزاره سوم مسئولیتهای خطيری در پاسخ به نيازهای اطلاعاتی اين نسل دارند، بر ضرورت تطبيق دانش خود با تحولات حوزه فناوریهای اطلاعاتی، ارتباطی تأکید و اظهار کرد: در مقوله Self education یا خودآموزی از طریق ابزارهایی نظير رايانه، گوشیهای هوشمند و لب تاپهایی که در اختيار دارند استفاده کنند.
وی به نقش کتابداران در تحقق اهداف دانشگاه تأکید کرد و گفت: جايگاه کتابخانهها و کتابداران باید در اسناد بالادستی برای تحقق اهداف چشمانداز تبيين و ابلاغ شود.
دکتر قاضی عدم توجه به اين مهم را عاملی در کندشدن نیل به اهداف چشمانداز مندرج در اسناد بالادستی در حوزههای آموزشی و پژوهشی بهطور عام و تحقق دانشگاههای نسل سوم و چهارم دانست.
در پايان مطالب ارائهشده توسط دکتر قاضی ميرسعيد، رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه، تعدادی از دانشجويان دکترای رشته کتابداری و همچنين تعدادی از کارکنان کتابخانه دانشکده پيراپزشکی از دکتر قاضی میرسعید تقدير و تشکر به عمل آوردند.
در این مراسم رضائيان، مسئول امور کتابخانهها در کتابخانه مرکزی، گزارش کوتاهی از عملکرد نرمافزار کتابخانهای آذرسا و همچنين پيگيری مشکلات کتابخانههای تحت پوشش و رفع آن توسط کتابخانه مرکزی ارائه کرد.
وی در ادامه از تشکيل کمیتهای در وزارت بهداشت تحت عنوان «کميته نرمافزارهای جامع کتابخانه» خبر داد و گفت: وظيفه اصلی اين کميته تعامل با شرکت مربوطه برای رفع مشکلات کتابخانهها است و در حال حاضر نيز در موارد خاصی به نتايج مطلوبی دستیافتهاند.
دکتر شيخ شجاعی، عضو هیئتعلمی گروه کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی کتابخانه دانشکده پيراپزشکی، هم ضمن تبريک به مناسبت روز کتابدار پيرامون «فرصتهای پيش روی حرفه کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی» را بیان کرد و گفت: در دنيای امروز پیشرفتهای فناوری اطلاعات و نياز مبرم به اطلاعات روزآمد، فرصتهای شغلی جديدی مانند کتابدار بالينی، اطلاع درمانی، کارشناس علمسنجی، دستيار پژوهش، کارشناس انتشارات، آموزش سواد اطلاعاتی را پيش روی کتابداران قرار داده است. بنابراين وقت آن رسيده است که کتابداران از کتابخانه خارجشده و خدمات خود را در محلهای ديگری مانند بيمارستان، مراکز علمسنجی، انتشارات، مجلات و ... به متخصصان ارائه کنند.
وی افزود: طبق نظريه داروين مبنی بر اينکه موجودات زنده برای بقا نيازمند کسب قابلیتها و توانمندیهای جدید هستند و مطابق با اصل پنجم رانگاناتان که کتابخانه اندام واره ای زنده و پويا است، کتابداران در صورتی میتوانند بقای رشته و حرفه خود را تضمين کنند که از اين فرصتهای شغلی جديد استفاده کنند.
در ادامه زاهدی مسئول مجلات و پایگاههای اطلاعاتی کتابخانه مرکزی مطالبی را تحت عنوان «کتابخانه خاموش» ارائه کرد.
در پايان دکتر کبيری رییس کتابخانه مرکزی ضمن قدردانی از حضور استاد و پيشکسوت گروه کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی و همچنين حضور دکتر شيخ شجاعی، از همه کتابداران حاضر در اين همايش تشکر کرد.
مراسم با اهدای جوايز به کتابداران برگزيده و کتابخانه برتر دانشگاه علوم پزشکی تهران به پايان رسيد.
کتابدار پژوهشگر نمونه: مهناز قادرآبادی/کتابدار برتر نمونه: شهناز جعفری/کتابخانه برتر: دانشکده پرستاری مامایی
عکاس و خبرنگار: اعظم دهقانی
ارسال به دوستان