برگزیده سیزدهمین جشنواره شهید مطهری
سماد مرکز تلاقی علم، دانش، تجربه و تجاری سازی
راه اندازی سامانه مرکز آموزش های آزاد (بین رشته ای و مستقل) دانشگاه،در سیزدهمین جشنواره شهید مطهری، حائز رتبه شد.
دکتر فاطمه سلیمانی، رییس مرکز آموزش های مهارتی و حرفه ای معاونت آموزشی دانشگاه، ضمن معرفی سامانه سماد، گفت: بر اساس دستورالعمل های وزارت بهداشت، آموزش های دانشگاه در قالب برنامه های درسی، فوق برنامه و آموزش مداوم ارائه می شود اما برخی از آموزش ها از جنس آموزش مداوم نبود از این رو ایده سامانه سماد (سامانه مرکز آموزش های آزاد دانشگاه) در معاونت آموزشی دانشگاه شکل گرفت.
وی هدف از راه اندازی این سامانه را، طراحی بانکی جامع با استاندارد بالا برای آموزش های فوق برنامه خواند و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران همواره بستر و امکانات لازم برای انتقال تجربه و ارائه آموزش با کیفیت بالا را داشته است از این رو ایده راه اندازی سامانه سماد مطرح و دستورالعمل ها و شیوه نامه های آن تدوین شد. سپس به منظور اجرایی سازی توانست مصوبه هیات امنا و هیات رئیسه دانشگاه را نیز دریافت نماید.
دکتر سلیمانی، ساختارهای شفاف مالی و قانونی این سامانه را نقطه قوت آن دانست و تصریح کرد: با هماهنگی معاونت پشتیبانی دانشگاه، سازو کار مستقلی برای دریافت و پرداخت های مالی در نظر گرفته شد و این سامانه رسما از تیرماه 98 آغاز به کار کرد.
رییس مرکز آموزش های مهارتی و حرفه ای معاونت آموزشی دانشگاه، از برقراری امکان ثبت نام، پرداخت هزینه و همچنین صدور گواهی از طریق نرم افزار سماد خبر داد و افزود: مسئولیت علمی برگزاری دوره های آموزشی با اعضای هایت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران است اما مسئول علمی می تواند از مدرسین خارج از دانشگاه نیز برای انتقال تجربیات به کاربران دعوت نماید.
وی این سامانه را سیستمی چابک و تسهیل کننده خواند و گفت: بررسی و تایید دوره ها از زمان ثبت درخواست تا صدور مجوز در بازه زمانی کمتر از یک هفته انجام می شود. بر این اساس تا کنون 112 دوره در این سامانه به ثبت رسیده است که از این تعداد 84 دوره به صورت حضوری، 23 دوره به صورت مجازی (حتی پیش از همه گیری کرونا) و 5 وبیناربرگزار شده که البته متاسفانه همه گیری کرونا موجب به تعویق افتادن برخی دوره های مهارت عملی شده است.
دکتر سلیمانی، نحوه اطلاع رسانی دوره ها را از طریق کانال تلگرامی (http://t.me/samad_tums) و پیج اینستاگرام (http://instagram.com/samad.tums) عنوان کرد و گفت: گواهی این دوره ها با برند دانشگاه علوم پزشکی تهران صادر خواهد شد.
در ادامه دکتر امیرعلی سهراب پور، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، آموزش را کالایی ذی قیمت دانست و گفت: با راه اندازی سامانه سماد، تعریف جدیدی از آموزش ارائه کرده ایم به این مفهوم که آموزش را نوعی بیزینس و تجارت دیده ایم که این مسئله منافاتی با ماهیت علم ندارد.
وی کسب روزی حلال با حفظ شان و منزلت اساتید را مهم ترین دغدغه این سامانه خواند و تاکید کرد: بضاعت دانشگاه علوم پزشکی تهران، سواد علمی و تبحر آموزشی اعضای هیات علمی آن است که پیوسته خود را وقف تدریس کرده اند بدون آنکه بتوانند از آموزش کسب درآمد نمایند. از این رو ما با راه اندازی این سامانه به آنها کمک می کنیم تا سواد و دانش خود را در اختیار دیگران قرار دهند و بتوانند از این طریق روزی حلال کسب نمایند.
معاون آموزشی دانشگاه، از بازگشت بیش از75 درصد هزینه های ثبت نام به مسئول علمی دوره خبر داد و گفت: سامانه سماد در عرض یکسال گذشته توانسته است بیش از یک میلیارد برای دانشگاه درآمد داشته باشد و این در حالی است که 80 درصد این مبلغ تقدیم اعضای هیات علمی دانشگاه شده است.
معاون آموزشی دانشگاه، مهارت گرایی به جای مدرک گرایی و توجه به مسئولیت های اجتماعی دانشگاه را از مهم ترین دلایل راه اندازی این سیستم آموزشی عنوان کرد و آن را در راستای دستورالعمل های وزارت بهداشت مبنی بر راه اندازی سیستم آموزش پاسخگو دانست.
دکتر سهراب پور، بر ضرورت حفظ شان اعضای هیات علمی آموزشی تاکید کرد و یادآور شد: در این سامانه مسئولیت علمی و امتیاز برگزاری دوره ها تنها به اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعطا شده است تا از این طریق ضمن تضمین کیفیت دوره ها، امتیاز مالی آن نیز در اختیار اعضای هیات علمی قرار گیرد.
وی سپس به جذب اسپانسر برای کاهش هزینه های دوره اشاره کرد و گفت: نهادهای دولتی می توانند برای آموزش پرسنل خود تحت استاندارد دانشگاه علوم پزشکی تهران، اسپانسر شوند. همچنین شرکت های مختلف می توانند هزینه دوره ها را برای تعدادی از افراد رایگان و یا کم کنند. دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به حکم مسئولیت اجتماع خود، می تواند اسپانسر برگزاری برخی از دوره ها شود.
دکتر سهراب پور، در پایان از برنامه ریزی برای توسعه سیستم آموزشی سماد خبر داد و برگزاری دوره های بین المللی را گام بعدی این سامانه دانست.
نظر دهید