دومین جام جهانی کوچک در 5 اردیبهشت
درخشش بزرگمردان کودک در نخستین بازی تدارکاتی جام جهانی کوچک
نخستین بازی تدارکاتی کودکان بیمار با تیم دانشجویان بینالملل دانشگاه در مرکز طبی کودکان برگزار و با نتیجه 8 بر 3 به سود کودکان بهپایان رسید.
گالری عکس
دومین مرحله تمرین کودکان، عصرگاه سهشنبه 24 فروردین 95، با بازی تدارکاتی تیم دانشجویان بینالملل دانشگاه همراه بود.
ابتدا کودکان به دو تیم 6 نفر تقسیم و زیر نظر دکتر نیما رضایی سرمربی تیم، علیرضا امامی فر و صادق درودگر مربیان و به داوری نیما نکیسا به تمرین پرداختند.
سپس بازی تدارکاتی آغاز شد که در آن مدیرعامل شرکت بینالمللی DHL و مدیر منطقهای این شرکت به همراه دانشجویان بینالملل به رقابت با کودکان پرداختند و حیدر سلیمانی داور پیشکسوت بینالمللی این مسابقه را قضاوت کرد.
خاطره خوش نخستین دوره جام جهانی کوچک
پس از پایان این رقابت، دکتر نیما رضایی، سرمربی تیم کودکان بیمار، با اشاره به چگونگی برگزاری مسابقات جام جهانی کوچک در دانشگاه گفت: دو سال قبل پس از بازسازی یکی از بخشهای بیمارستان با کمک خیرین، بازدیدی از مرکز طبی کودکان صورت گرفت که در آن گروهی از هنرمندان و ورزشکاران حضور داشتند.
وی افزود: پیش از بازیهای جام جهانی 2014، پیشنهاد بازی فوتبالیستها با کودکان مطرح شد و مورد استقبال قرار گرفت و برای برگزاری جام جهانی کوچک با مدلسازی جام جهانی 2014 در مرکز طبی کودکان برنامهریزی شد.
دکتر رضایی تصریح کرد: در آن جام، کودکان در قالب تیم ملی ایران بازی میکردند و فوتبالیستهای پیشکسوت شامل عابدزاده، استیلی، درخشان، پنجعلی، روشن، مناجاتی، نامجومطلق، رأفت، پاشازاده و... در قالب تیم نیجریه و آرژانتین و هیات رییسه دانشگاه با حضور دکتر جعفریان، دکتر ظفرقندی، دکتر منصوری و دکتر بهادری و معاونین دانشگاه در قالب تیم بوسنی به رقابت پرداختند و تیم کودکان قهرمان این جام شد.
سرمربی تیم کودکان، نتیجه برگزاری دور اول جام جهانی کوچک را به یادماندن خاطرهای خوش برای کودکان، بازیکنان و تماشاچیان دانست و افزود: چون این کار برخاسته از دل بود بر دلها نیز نشست.
تیم کودکان با بیماریهای مزمن متنوع
دکتر رضایی، برگزاری دور جدید رقابتهای جام جهانی کوچک را به حمایت رییس دانشگاه دانست و افزود: دوسال از این اتفاق گذشت تا اسفندماه گذشته که دکتر جعفریان از مرکز طبی کودکان بازدید داشتند و در روز بینالملل دانشگاه، پیشنهاد دادند دوباره این بازیها برگزار شود.
وی افزود: برای اینکه این جام در هفته سلامت برگزار شود زمان کمی داشتم ولی با حمایتهای رییس دانشگاه این پیشنهاد را با کمال میل پذیرفتم و از ابتدای ماه با تعدادی از کودکان دوره قبل و یکسری از بچههای جدید با این هدف که از بیماریهای مزمن متنوع در تیم حضور داشته باشند صحبت شد.
دکتر رضایی، تیم کودکان را متشکل از بیماریهای مختلف کانسر، دیابت، نقص ایمنی، پیوند کلیه، کرون و ... برشمرد و با اشاره به خاطرات خود از آنان گفت: دوره قبلی دو کودک سرطان خون داشتند و در یکی از تمرینات به دلیل شیمیدرمانی نتوانستند شرکت کنند و بچهها به عیادتشان رفتند. هنگام مسابقه نیز از بینی یکی از آنها خون میآمد ولی حالا میبینید که هر دوی آنان سر حال هستند و به خوبی بازی میکنند.
وی افزود: دو سال پیش یکی از کودکان که مدتها در بخش بستری بود بزرگترین آرزوی خود را پیوند کلیه میدانست و امروز پیوند برایش انجامشده و باروحیه بالا بازی میکند.
تأثیر سلامت روان در بهبود بیماری
دکتر رضایی با اشاره بهضرورت توجه به سلامت روان در کنار سلامت جسمی بیماران گفت: بهعنوان پزشک نمیتوانم بگویم، این کار باعث درمان بیماری میشود اما میتوانم تاکید کنم سلامت روان بر سلامت جسم تأثیر بسزایی دارد.
وی افزود: با توجه به بازخوردهای مثبتی که از والدین بیماران داشتیم یکی از آنان میگفت جلسات تمرین فوتبال باعث میشد فرزندش برای شیمیدرمانی به مرکز بیاید.
معاون بینالملل دانشکده پزشکی با بیان اینکه اغلب از توجه به سلامت روان غفلت میشود تصریح کرد: وظیفه پزشکان تشخیص و درمان بیماری است و کمتر میتوانند لبخند را بر لبهای بیماران بنشانند اما میتوانند این کار را با مشارکت اقشار دیگر جامعه مانند ورزشکاران و هنرمندان و... انجام دهند.
رعایت اصول اخلاقی و تقویت روحیه تیمی
دکتر رضایی با ابراز نگرانی خود از سلامت جسمی کودکان در مسابقات گفت: در طول تمرینات حواسم به تک تک آنان است که آسیب نبینند.
سرمربی تیم کودکان با تاکید بر آموزش اصول اخلاقی به کودکان گفت: در تمرینها آموزش میدهم از تکروی بپرهیزند و کار تیمی انجام دهند و چنانچه یک نفر زمین خورد به او کمک کنند و به همدیگر خسته نباشید بگویند.
وی نکته مهم این بازیها را افزایش مهارتهای اجتماعی کودکان بیمار دانست و افزود: هریک از این بچهها فکر میکند سختترین بیماری را دارد اما وقتی کنار هم قرار میگیرند شرایط خود را بهتر میپذیرند و خود را مانند یک خانواده میدانند.
سه شنبه آینده بازی تدارکاتی با تیم اساتید اسپانیا
سرمربی تیم کودکان با اشاره به دیگر برنامههای پیش از برگزاری جام جهانی کوچک گفت: هفته آینده اساتیدی از اسپانیا برای بازدید به دانشگاه می آیند و پس از اطلاع از برگزاری این مسابقه، ابراز تمایل کردند در بازی تدارکاتی شرکت کنند.
وی افزود: پیش از برگزاری بازی تدارکاتی نیز نشست مطبوعاتی خواهیم داشت.
دکتر رضایی برگزاری مسابقات جام جهانی کوچک را 5 اردیبهشت همزمان با هفته سلامت دانست و افزود: تیم مرکز طبی کودکان با عنوان تیم ملی ایران با چهار تیم دیگر شامل هنرمندان فعال در حوزه کودک با عنوان تیم سلامت و هنر، فوتبالیستهای پیشکسوت، منتخبین دانشمندان یک درصد برتر با عنوان یوسرن و هیات رییسه دانشگاه به رقابت میپردازد.
وی از اعلام آمادگی دانشمندان یک درصد برتر کشورهای مختلف برای شرکت در این جام خبر داد و گفت: اساتیدی از دانشگاههای آمریکا، فرانسه، آلمان، انگلستان، تاجیکستان، تایلند، افغانستان، لبنان و ... حضور قطعی خود را اعلام کردهاند.
سرمربی تیم مرکز طبی کودکان، با اشاره به ابراز تمایل هیات رییسه دانشگاه برای شرکت در این جام گفت: رییس دانشگاه و معاونان ایشان هم مانند دوره قبل در این مسابقه شرکت میکنند.
مسابقات را جدی بگیریم
دکتر رضایی در بخش پایانی سخنان خود تاکید کرد: اگر جدی به مسابقات نگاه نشود ارزش خود را از دست میدهد درعینحال که مراقب کودکان هستیم باید احساس کنند که با جدیت با آنها رقابت میکنیم.
توضیح اینکه: در پایان این دیدار تدارکاتی، هدایایی از سوی رییس شرکت DHL بهرسم یادبود به کودکان اهدا شد.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: مهدی کیهان
متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید: