• تاریخ انتشار : 1399/02/22 - 09:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1001
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اقدامات دانشکده فناوری های نوین پزشکی در بحران کرونا

اولویت دانشکده فناوری های نوین پزشکی در بحران کرونا، ارائه راهکار برای پیشگیری و درمان است.

به گزارش روابط عمومی دانشکده فناوری های نوین پزشکی، بخشی از فعالیت های این دانشکده در پی شیوع بیماری کرونا  (COVID-19) به شرح ذیل است:

الف) حضور فعال اعضای هیئت علمی و همکاری با شرکت های دانش بنیان تولیدکننده انواع ماسک های نانویی N95

با توجه به وجود گروه نانوفناوری پزشکی در دانشکده و فعالیت تعدادی از اعضای هیات علمی در همکاری با شرکت های دانش بنیان تولیدکننده انواع ماسک های فیلتردار نانویی مختلف N95 و  N99 و با توجه به ضرورت کشور، فعالیت در زمینه تولید این ماسک ها پررنگ تر شده است. همچنان که در بازدید رئیس دانشگاه از یکی از شرکت های دانش بنیان گزارش داده شد، اعضای هیات علمی دانشکده با کمک شرکت های دانش بنیان و همکاری ستاد نانو در جهت افزایش ظرفیت تولید انواع ماسک های نانویی اقدامات موثری را انجام دادند. خوشبختانه با تلاش های انجام شده در حال حاضر ظرفیت ماسک های نانویی در کشور به حدود ۲۰۰ هزار در روز رسیده است.

ب) همکاری اعضای هیئت علمی در طرح های تحقیقاتی تولید کیت های تشخیصی سرولوژی کرونا ویروس

این کیت ها نقش مهمی در تشخیص آلودگی اولیه و در تشخیص آلودگی ثانویه به معنای اندازه گیری تیتر آنتی بادی و تایید تماس قبلی فرد با ویروس را دارد. در حال حاضر با یکی از شرکت های دانش بنیان انواعی از این کیت ها به صورت آزمایشی تولید شده که در مرحله آزمایش هستند. در حال حاضر اقدامات برای اخذ مجوز از طرف شرکت انجام پذیرفته است.  

ج) همکاری در انجام آزمایش های بالینی داروهای موثر در بیماری کرونا ویروس

با همکاری بعضی از اعضای هیات علمی گروه نانوفناوری دانشکده و همکارانی از دانشکده تغذیه و رژیم های درمانی طرح استفاده از بعضی از فراورده های نانویی در درمان بیماران سرپایی و بستری شده کوید 19 مورد تصویب قرار گرفته و شرایط جهت آزمایشات بالینی آنها فراهم گردیده است. در صورت تاثیر این دسته از فرآورده ها در بیماران سرپایی و بستری چه در درمان قطعی چه به عنوان داروی کمکی، میتواند اقدام ارزشمندی در مقابله با این بیماری باشد.

ه) تعریف و اجرای تعدادی از طرح های پژوهشی با اولویت موضوعات مرتبط با بیماری کووید 19

مطابق سیاست های معاونت محترم پژوهشی دانشگاه و مصوبات هیات رییسه دانشگاه، با همکاری گروه های آموزشی دانشکده، گروه زیست فناوری پزشکی، علوم اعصاب، مهندسی بافت و سلول درمانی و پزشکی مولکولی تعدادی طرح پژوهشی با موضوع بیماری کوید 19 در بخش های مختلف نظیر اثر ترکیبات ضد ویروس کرونا، سلول درمانی و تولید واکسن به صورت گروهی تعریف شده است.
جدول

و) همکاری و  مشاوره با برخی سازمان های نظارتی، اجرایی و ستادی در امور مقابله بیماری کووید 19

تعدادی از اساتید صاحب نظر دانشکده در نقش همکار و مشاور تخصصی در سازمانهایی نظیر غذا دارو، ستاد فناوری نانو، ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی و مراکز تحقیقاتی نظیر مرکز تحقیقات علوم و فنون در پزشکی در بررسی، نظارت و تایید محصولات مرتبط با کوید 19 مانند انواع ضدعفونی کننده ها و دستگاه های تصفیه کننده هوای بیمارستانی و یا طرح های سلول بنیادی دارند.

ز) فراهم کردن فضای آزمایشگاهی مورد نیاز برای انجام کارهای ویروس شناسی

با توجه به اینکه کار کردن بر روی ویروس و انجام آزمایش هایی نظیر تاثیر عوامل شیمیایی بر روی ویروس و یا آزمایشات تشخیصی نیازمند فضای ایزوله با شرایط خاصی است و تا الان به علت عدم ضرورت مهیا نبوده است لذا با پیشنهاد پروپوزال یکی از اعضای هیات علمی دانشکده مقرر شد تا امکانات مورد نیاز برای تخصیص فضا و تجهیز مناسب بری انجام کار بر روی ویروس ها فراهم شود.

 

  • گروه خبری : دانشکده فناوری های نوین پزشکی,گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 156113
ساناز  عزی ایرانی
تهیه کننده:

ساناز عزی ایرانی

فایل ها

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *