• تاریخ انتشار : 1399/06/02 - 08:03
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1095
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

باحضور معاون درمان وزیر بهداشت و روسای سه دانشگاه علوم پزشکی مستقر در تهران، مرگ مادران باردار و وضعیت سلامت نوزادان بررسی شد

باتوجه به لزوم تقویت برنامه‌های سلامت مادران و نوزادان، نشست مشترکی با حضور معاون درمان وزیر بهداشت، روسا، معاونان بهداشت و درمان و مدیران گروه‌های آموزشی زنان، نوزادان و بیهوشی سه دانشگاه‌ علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی برگزار شد.

گالری عکس

در این نشست که شامگاه شنبه اول شهریور 99 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در تالار دارالفنون برگزار شد، دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه با تسلیت ایام محرم ابراز امیدواری کرد، به برکت این ماه و خون شهدا و دعای خیر همگان، موج دوم کووید 19 نزولی شود و موج‌های بعدی ایجاد نشده و اگر هم بروز پیدا کرد قابل‌کنترل باشد.

رئیس دانشگاه با تبریک روز پزشک و گرامیداشت این روز که مصادف با ازخودگذشتگی، ایثار و تلاش شبانه‌روزی  کادر نظام سلامت شده است افزود: یکم شهریور گرامیداشت روزی است که عده زیای از همکاران نظام سلامت، بیش از شش ماه شبانه‌روز نداشتند.  این روز بزرگداشت محقق، دانشمند و فیلسوف بزرگ فارسی‌زبان دیرینه‌ای است که برای ما قابل افتخار است و به مناسبت آن، از گوشه ای از زحمات همکاران قدردانی می شود.

دکتر کریمی با تأکید بر اهمیت برگزاری این نشست گفت: در این نشست علل مرگ مادران، موارد بستری مادران باردار در بخش‌های مراقبت ویژه و وضعیت سلامت نوزادان بررسی می‌شود.

در ادامه نشست دکتر قاسم جان بابایی معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اشاره به جایگاه خوب کشور در کاهش مرگ مادران باردار و نوزادان و افزایش نگران‌کننده آن از اواخر سال گذشته و ابتدای امسال گفت: در این نشست علل مرگ مادران به‌صورت اجرایی بررسی می‌شود.  بسیاری از این مرگ‌ها با انجام مداخلات لازم قابل‌پیشگیری است و وقوع آن باعث تأسف و عذاب وجدان می‌شود.

دکتر جان بابایی تقویت لیدرشیپ در بیمارستان‌ها از مداخلات مؤثر در مرگ مادران دانست و گفت: هر بار که مادر باردار پرخطری به بیمارستان مراجعه می‌کند باید پرچم قرمز در بیمارستان بلند شود و سیستم مدیریت بیمارستان از ابتدا در جریان ورود این بیمار به بیمارستان قرار گیرند.

معاون درمان وزیر بهداشت، با تأکید بر نحوه  پذیرش مادران باردار براساس دستورالعمل‌های ابلاغی افزود: از هرگونه تجویز شتاب‌زده و از دست دادن زمان،  برای مادران باردار باید پرهیز کرد و در زمان طلایی تصمیم قطعی برای این بیماران گرفت.

وی در کنار مراقبت از مادر باردار، توجه به‌سلامت نوزادان را ضروری دانست و گفت: باید در بخش‌های نوزادان از پزشکان و دستیاران سال‌های بالاتر استفاده کنیم.

در ادامه دکتر نسرین چنگیزی رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت، علل مرگ مادران باردار در هر سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی  را از اواخر سال 98 و نیمه نخست سال 99 تشریح کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان مرکز ارجاع مادران پرخطر، مشکلات بیشتری را بروش دارد. مادران باردار جایگاه مهمی دارند و باید به وضعیت آن‌ها رسیدگی شود.

سپس دکتر جلیل کوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با تأکید براینکه موارد مرتبط با مرگ مادران باید به‌صورت فرآیندی بررسی شود افزود: باید فاصله بین ارائه‌دهندگان حوزه بهداشت و درمان برطرف شود و این نیازمند مدیریتی است که در بین دانشگاه‌های شهر تهران وجود دارد. باید تلاش کنیم حتی یک مورد مرگ هم رخ ندهد. در این میان حمایت از نیروی انسانی، ارائه آموزش‌های لازم و جلوگیری از تعلل در ارائه خدمات نقش بسزایی دارد.

دکتر کوهپایه زاده بر آسیب‌شناسی این اتفاقات تأکید کرد و گفت: این جلسات در ایجاد حساسیت لازم به‌منظور مدیریت درمان مادران باردار و ایجاد شفافیت در فرآیندها می‌تواند مؤثر باشد.

در ادامه دکتر دلاوری معاون بهداشت دانشگاه، به شش راهبرد مؤثر در کاهش مرگ مادران اشاره کرد و گفت: شناسایی و تبادل مادران باردار بین حوزه بهداشت و درمان، بازنگری گایدلاین مدیریت مادران باردار، اتصال حوزه بهداشت به ستاد هدایت، جلب حمایت و ملزم شدن مطب‌های خصوصی به ارائه خدمت، هماهنگی اورژانس 115 با حوزه بهداشت، در اختیار قراردادن نیروهای طرحی زنان و نوزادان به استان تهران ازجمله راهبردهایی است که در مراقبت بهتر از مادران باردار مؤثر است.

معاون بهداشت دانشگاه، بر نظارت حوزه بهداشت بر بخش‌های خصوصی سرپایی تأکید کرد و گفت: چنانچه تفویض اختیار صورت گیرد، حوزه بهداشت توان این نظارت را دارد.

وی بابیان اینکه از 11 مورد مرگ مادر بارداری که در حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران روی‌داده هیچ‌یک به حوزه بهداشت مراجعه نکرده‌اند افزود: همه این مادران،  مراجعه‌کننده به بخش خصوصی بودند که تعطیلی مطب‌ها در دوران کووید  19 منجر به این اتفاق ناگوار شده است.

در ادامه دکتر علامه معاون درمان دانشگاه، هماهنگی سه دانشگاه مستقر در شهر تهران را در سلامت مادران باردار مؤثر دانست و گفت: معاونت درمان دانشگاه، آمادگی دارد سامانه‌ای را طراحی کند که امکان انتقال اطلاعات مادران باردار مراجعه‌کننده  به  مطب‌ها و بیمارستان‌های خصوصی  و دولتی را فراهم کند.

دکتر علامه بابیان اینکه سیستم ارجاع باید به بهترین شکل مدیریت شود افزود: پروتکلی که بیماران، در مراجعه به سایر متخصصان، توسط متخصصان زنان، نیز معاینه شوند در مراقبت بهتر از مادران باردار تأثیرگذار است.

در ادامه دکتر زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بابیان اینکه مرگ‌ومیر مادران صرفاً یک مرگ نیست بلکه شاخص مهم ترجمان توسعه‌یافتگی است که بسیار موردتوجه قراردارد افزود: مرگ ثبت‌شده مادران همیشه به‌عنوان یک مرگ تراژیک و مرگ درخور تأمل  نقش مهمی در شاخص‌های ملی و فراملی هر کشوری دارد و نیازمند توجه بیشتری است.

وی بر لزوم رسیدن به جمع‌بندی اجرایی به‌منظور کاهش مرگ‌ومیر مادران تأکید کرد و گفت: در جامعه ایران بخصوص درکلان شهرها با افزایش بارداری پرخطر مواجه هستیم. تا پیش از سال 1390 تنها 6 درصد از بارداری‌ها در افراد بالای 35 دیده می‌شد که اکنون به 19 درصد رسیده است و این منجر به افزایش زایمان‌های پرخطر می‌شود.

دکتر زالی  شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی را در مرگ‌ومیر مادران باردار تأثیرگذار دانست و گفت: باید نگاه جامعی به اصلاح فرایندها داشته باشیم و عوامل دیگری همچون تغذیه، دسترسی به خدمات بهداشت و درمانی، سبک زندگی، سرانه اقتصاد و...را موردتوجه قرار دهیم.

سپس دکتر محمد حیدرزاده رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت، سلامت نوزادان از سال گذشته تاکنون را موردبررسی قرارداد و تأکید کرد: هریک از مراکز دانشگاهی و بیمارستانی مرتبط با سلامت نوزادان، پروژه‌ای را به‌منظور بهبود کیفیت سلامت و کاهش مرگ نوزادان ارائه دهند.

در ادامه هریک از اعضای جلسه  پیشنهادهایی را  درزمینهٔ ارتقای سلامت مادران باردار و نوزادان ارائه کردند.

 

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,اخبار ,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 160607
کلمات کلیدی
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *