اقدامات معاونت درمان دانشگاه در مقابله با کرونا

نشست معاون درمان دانشگاه با معاونان درمان و مسئولان کنترل عفونت بیمارستان‌های تابعه

دکتر سید فرشاد علامه، معاون درمان دانشگاه در جلسه‌ای با حضور معاونان درمان و مسئولان کنترل عفونت بیمارستان‌های تابعه بر ضرورت ایجاد وحدت رویه در بیمارستان‌های تابعه در ادامه بحران کرونا برای بازگشت به حالت عادی تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت درمان دانشگاه، این نشست شنبه 30 فروردین 1399 با حضور دکتر سید فرشاد علامه، معاون درمان دانشگاه، دکتر مصطفی امینی مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستان‌ها، مهناز هادیپور مسئول کنترل عفونت، یاسر طالبیان سرپرست و هاله حداد پور کارشناس مسئول اداره نظارت و اعتباربخشی بیمارستانی و بستری معاونت درمان و معاونان درمان و مسئولان کنترل عفونت بیمارستان‌های تابعه در سالن اجتماعات معاونت درمان دانشگاه برگزار شد.
دکتر علامه هدف از این جلسه را استفاده از خرد جمعی و تجربیات کارشناسی بیمارستان‌های تابعه در تدوین پروتکل‌های علمی قابل اجرا در ادامه مسیر بحران کرونا و بازگشت به حالت عادی خواند و گفت: از ابتدای بحران کرونا تاکنون با توجه به ناشناخته بودن بیماری کووید 19، سرعت بالای انتشار آن، نگرانی‌های جامعه و بحث‌های علمی و روانشناسی بر اساس استانداردهای سازمان بهداشت جهانی پروتکل‌های متعدد وزارتی، دانشگاهی و بیمارستانی با موضوعات مختلف در پاندمی کووید 19 ابلاغ شده است. اکنون با توجه به این‌که باید تا مدت نامعلومی با این بیماری زندگی کنیم برنامه‌ریزی ما در ادامه بحران بازگشت به حالت عادی و ارائه خدمات درمانی به همه بیماران است. در این مسیر یکی از دغدغه‌های روسای بیمارستان‌ها ضرورت ایجاد وحدت رویه در مراکز تابعه است؛ بر این اساس اگرنه در همه جنبه‌ها ولی در بسیاری از موضوعات مشترک اعم از نحوه تریاژ، اورژانس، بستری، اعمال جراحی، ویزیت‌های درمانگاهی، رادیولوژی، شرایط اتاق عمل، ضدعفونی تجهیزات پزشکی و محیط‌های بیمارستانی، فاصله‌گذاری، استفاده از تجهیزات حفاظت فردی کارکنان و بیماران کرونا و غیر کرونا و مطالبی از این دست برای جلوگیری از تفسیرهای فردی باید با همفکری هم به اجماع علمی، منطقی و اجرایی در حوزه درمان دانشگاه برسیم.
دکتر سید علی دهقان معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با تأکید بر این‌که نباید بزرگ‌نمایی کنیم افزود: فلسفه جا انداختن این نکته که همه بیماران مراجعه‌کننده به بیمارستان‌ها مبتلا به کرونا نیستند بسیار مهم است. تیم‌های کنترل عفونت در این مسیر زحمت زیادی کشیده‌اند. تلاش ویژه‌ای باید انجام دهیم و جلوی هزینه‌های اضافی را بگیریم.
دکتر آرش سیفی متخصص عفونی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) گفت: برای تدوین پروتکل‌ها باید شیوه ملایم‌تری پیش بگیریم و به اجرایی بودن آن در مدت طولانی بیاندیشیم.
دکتر محمدرضا جعفری مدیر درمان بیمارستان شریعتی نیز در خصوص فرم رضایت آگاهانه بیماران گفت: رضایت آگاهانه به‌نوعی اطلاع‌رسانی به بیماران از دوره نهفتگی طولانی بیماری کرونا و سرعت ‌بالای انتشار آن در شرایط همه‌گیری بیماری در کشور است که بیمارستان‌ها نیز از آن مستثنا نیستند.
دکتر آذر حدادی متخصص عفونی بیمارستان سینا در این جلسه گفت: در بحث کووید 19 همه تصمیمات ما داینامیک، برنامه‌ریزی‌ها روزانه و بر اساس یافته‌های روزهای قبل است. باید بدانیم ازنظر کنترل عفونت بهداشت دست (Hand Hygiene) پیش از کرونا نیز از اهمیت بالایی برخوردار بود ولی خوشبختانه در کرونا به این مهم توجه جدی و درخوری شده است.
دکتر شیرین افهمی نیز بر رعایت نکات بهداشتی در نحوه صحیح استفاده از ماسک N95 و عادی و عطسه وسرفه کردن (Cough Etiquette) تأکید کرد.
توضیح این‌که قرار شد گروه‌های مختلف حاضر در جلسه نظرات خود را طی چند روز آینده برای تصمیم‌گیری نهایی به معاونت درمان اعلام کنند.

نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *