در راستای مدیریت و کنترل شیوع ویروس کرونا
نهمین نشست هماندیشی ماهیانه روسای بخشها و اعضای هیئترئیسه مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 98 برگزار شد
در نهمین نشست هماندیشی ماهیانه روسای بخشها و اعضای هیئترئیسه مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 98، بر آموزش و اطلاعرسانی صحیح گروههای پزشکی به مردم جامعه در خصوص کنترل هر چه مؤثرتر شیوع بیماری کرونا تأکید شد.
به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، نشست هماندیشی ماهیانه روسای بخشها و اعضای هیئترئیسه مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، چهارشنبه 7 اسفند ۹۸ با حضور دکتر صادق نیت رئیس مجتمع، معاونین و روسای بخشها مجتمع برگزار شد.
در ابتدای جلسه، دکتر علامه معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، با ارائه گزارشی از اقدامات انجامگرفته در مجتمع برای کنترل کرونا، از تسلط بیمارستان در مدیریت این بحران ابراز رضایت کرد و در ادامه با اشاره به ایجاد تریاژ جداگانه مختص بیماران مبتلا به کرونا گفت: با توجه به ویژگیها و شرایط مناسب بخش جراحی توراکس، این بخش بهعنوان تریاژ اولیه بیماران مشکوک به کرونا شکل گرفت. در این میان بجا است از اساتید و دستیاران مقیم در این بخش، اعم از دستیاران عفونی، داخلی و اورژانس و همه افرادی که داوطلبانه به یاری و کمک در این حوزه پرداختهاند، تشکر و قدردانی جدی شود.
معاون درمان مجتمع، با اشاره به تعیین بیمارستانهای ویژه برای پذیرش و بستری بیماران مبتلا به کرونا ازجمله محب یاس گفت: با اختصاص این بیمارستانها به بیماران مبتلا به کرونا، تا حد امکان تلاش کردیم که بیماران مبتلا در بیمارستان امام خمینی (ره) بستری نشوند ولی در حال حاضر در بخشهای عفونی زنان، ICU توراکس و توراکس این بیمارستان، این بیماران پذیرششده و بستری هستند و در صورت ادامه این وضعیت، بخشهای دیگری نیز به آنها اختصاص مییابد. از سویی دیگر، با توجه به اینکه تعداد بسیار کمی از بیماران الکتیو (اختیاری) در این بیمارستان بستری میشوند، امکان خالی کردن تخت برای بیماران مبتلا به کرونا وجود دارد.
دکتر علامه بر ضرورت نظارت بر چگونگی انجام صحیح کار بر اساس پروتکلهای مختلف تریاژ و آموزش پرستاران در این زمینه تأکید کرد و در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به برنامههای کنترل عفونت و اهمیت وسایل حفاظت فردی، خواستار مدیریت هرچه بهتر این موضوع و بهویژه توزیع صحیح امکانات و وسایل حفاظت فردی شد.
دکتر سید علی دهقان منشادی عضو هیئتعلمی گروه عفونی، بیماری کرونا را بهشدت مسری عنوان کرد و آرامتر شدن روند شیوع این بیماری را اتخاذ تمهیدات خاص کشوری و ازجمله تعطیلی مدارس و برخی دانشگاهها دانست و اضافه کرد: تا زمانی که دمای هوا به 28 تا 30 درجه نرسیده و میزان رطوبت افزایش پیدا نکند، شاهد بروز موارد این بیماری در سطح جامعه خواهیم بود.
وی با اشاره به کمک داوطلبانه دیگر گروههای تخصصی در کنار گروه عفونی، بر ضرورت تشکر و تقدیر از این افراد تأکید کرد و در بخشی دیگر از سخنان خود، بهینهسازی مصرف درست تجهیزات حفاظت فردی را موضوعی مهم دانست و افزود: استفاده از این وسایل بایستی بر اساس اصول و استانداردها و ازجمله دستورالعملهای سازمان جهانی بهداشت باشد. ازجمله مثالهایی که میتوان در این زمینه به آن اشاره کرد آن است که استفاده از ماسک هیچگاه جایگزین اقدامات مهمتری مانند شستشوی مکرر و صحیح دستها نمیشود و یا اینکه ضرورت استفاده از ماسکهای فیلتر دار (N95) محدود به بیماران مشکوک به کرونا و همچنین کادر درمانی است که اقدامات خاص پزشکی همچون لولهگذاری (Intubation) را برای بیماران مبتلا به این بیماری انجام میدهند.
دکتر عمادی رئیس بخش عفونی بیمارستان، بابیان اینکه میزان سرایت بیماری کرونا بهشدت آنفولانزا نیست، بر ضرورت کمک گرفتن از بخش خصوصی برای کنترل این بیماری تأکید کرد.
دکتر امامی رضوی رئیس بخش جراحی عمومی بیمارستان ولیعصر (عج) بر اهمیت اطلاعرسانی و آگاهی دادن به جامعه از سوی گروههای مختلف پزشکی در رابطه با بیماری کرونا تأکید کرد و در ادامه با اشاره به بار سنگین گروههای عفونی، داخلی و طب اورژانس، یاریرسانی سایر گروههای تخصصی را در کنترل این بیماری امری ضروری دانست.
وی با اشاره به نقش مهم بیمارستان امام خمینی (ره) در حوادث و بحرانهایی نظیر جنگ تحمیلی و واقعه زلزله بم و فعالیتهای شبانهروزی اساتید و کارکنان آن در انجام خدمات داوطلبانه، حضور فعالانه و همهجانبه اساتید پیشکسوت و روسای بخشهای بیمارستان را بهعنوان فرماندهان مبارزه با بیماری کرونا، نقشی مهم و انگیزهبخش برای سایر ردهها و گروههای زیرمجموعه دانست.
در جمعبندی این جلسه، دکتر صادق نیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با اشاره به تمهیدات بیمارستان برای تریاژ صحیح بیماران مبتلا به کرونا گفت: با اقدامات انجامگرفته در تریاژ، بیماران مشکوک به کرونا، پیش از ورود به اورژانس بررسی میشوند و بههیچوجه این دسته از بیماران که امکان ابتلای آنها به این بیماری وجود داشت، به بخشها و حتی اورژانس بیمارستان وارد نشدهاند.
وی وضعیت بیماران بستری مبتلا به کرونا را قابلقبول و تحت درمان عنوان کرد و گفت: حدود 30 و اندی بیمار در بخشهای ICU توراکس، جراحی توراکس و عفونی زنان بستری هستند که در میان آنها، پس از پذیرش 92 تن از افراد مشکوک به کرونا، تعداد 18 مورد آنها مبتلا به این بیماری تشخیص دادهشدهاند. بهجز بیمار سالمند بالای 70 سال مبتلا به کرونا و بیماری که تحت عمل دیالیز دچار ایست قلبی و مرگ شد، سایر بیماران مبتلا به این بیماری روند درمان خود را سپری میکنند.
دکتر صادق نیت در بخشی دیگر از سخنان خود، حفاظت از سلامت کارکنان را که صف مقدم مبارزه با بیماری کرونا هستند، اولویت نخست بیمارستان و مقدم بر خدمترسانی به بیماران دانست و در ادامه بر ضرورت اطلاعرسانی اساتید به افراد زیرمجموعه خود برای استفاده علمی و بجا از وسایل حفاظت شخصی تأکید کرد.
وی در ادامه، مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) را پیچیدهترین بیمارستان کشور با توجه به نوع خدمات و تعداد بالای بیماران پذیرششده خواند و افزود: بهجرئت میتوان گفت که در بحران کرونا، این بیمارستان یکی از اخلاقیترین برخوردها را در کشور داشته و با کمترین چالشها و مشکلات به خدمترسانی در این امر پرداخته است که جای تقدیر و تشکر از اساتید و کارکنان آن را دارد.
توضیح اینکه در این نشست، اعضای هیئتعلمی و روسای بخشها به بیان نظرات و پیشنهادهای خود در راستای کنترل و مدیریت بهتر و مؤثرتر بحران کرونا پرداختند.
نظر دهید