• تاریخ انتشار : 1398/12/14 - 17:10
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1841
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

تاثیر تب کرونا بر تامین، تولید و توزیع دارو

راه اندازی شبکه تولید و توزیع اقلام دارویی و تجهیزات مبارزه با کرونا در دانشگاه

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران در راستای قدردانی از خدمات ارزنده بخش های مختلف دانشگاه، اقدام به معرفی فعالیت های همکاران در تامین، تولید و توزیع دارو در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه کرده است.

گالری عکس

در سال 1385 بنا به دستور ریاست وقت دانشگاه علوم پزشکی تهران، مدیریت داروخانه‎های بیمارستانی از حالت خودگردان یا برون‌سپاری به‌صورت متمرکز، تحت مدیریت و نظارت مجموعه‌ای به نام «داروخانه‎های بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تهران» در آمد. این مجموعه در ابتدا با واگذاری داروخانه بیمارستان تخصصی پوست «رازی» فعالیت خود را آغاز و تاکنون داروخانه‌های سرپائی، بستری، اتاق عمل، اورژانس در 11 بیمارستان مختلف را تحت پوشش خود قرار داده است. همچنین تأسیس انبار مرکزی تأمین دارو و تجهیزات پزشکی با رویکرد خرید، انبارش و توزیع متمرکز دارو و تجهیزات موردنیاز داروخانه‎های بیمارستانی بر اساس استانداردهای روز، صورت گرفت.
اکنون با آمدن ویروس کرونا و شیوع آن در کشورمان، یکی از مهترین دغدغه مراکز درمانی، تامین تجهیزات و ملزومات کاری برای کادر درمانی است چرا که با فراگیری تب کرونا ویروس و هراس عمومی از ابتلا به این بیماری، بسیاری از اقلام مورد نیاز کادر درمان، (ماسک، hand rub، البسه مناسب، دستکش) با کمبود مواجه شده است.
در این میان، مرکز تامین و انبار دارویی دانشگاه علوم پزشکی، علاوه بر تامین اقلام مورد نیاز داروخانه ها، خط تولید face shield را نیز راه اندازی کرده است.
راه اندازی خط کرونا
دکتر علیرضا سلطان محمدی، مدیر مرکز تامین مجموعه داروخانه های بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: این مرکز، در حدود 15 داروخانه بیمارستان های بزرگ دانشگاه را در زمینه دارو و تجهیزات پشتیبانی می کند و به عبارت دیگر 1200 قلم انواع تجهیزات و حدود 570 قلم دارو از طریق این مرکز توزیع می شوند. این در حالی است که با شیوع ویروس کرونا، حجم کاری مرکز، در حدود 5 برابر افزایش یافته است.
وی به افزایش حجم درخواست ها و سرعت تامین اقلام اشاره کرد و گفت: این مسئله با افزایش ساعت کار مرکز (12 ساعت و شیفت کامل) تامین شد.
دکتر سلطان محمدی، شیوع کرونا را موجب اختلال در تامین اقلام دانست و افزود: سعی کردیم از طرق مختلف (از تعامل با هیات امنای ارزی تا هماهنگی با شرکت ها و پخش های دارویی) این مشکلات را حل کنیم و حتی در برخی مواقع به حرکت هایی جهادی روی آوردیم.
مدیر مرکز تامین مجموعه داروخانه های بیمارستانی دانشگاه، از راه اندازی خط تولید face shield در این مرکز خبر داد و تصریح کرد: این مجموعه توانست با استفاده از ساعات اضافه پرسنل خود و همچنین با همکاری دانشجویان دانشکده داروسازی و نیروهای بسیج  دانشجویی، ظرف 24 ساعت، خط تولید روزانه 400 تا 500 face shield  را راه اندازی و تمامی بیمارستان های تحت پوشش را پشتیبانی کند.
وی همچنین به تامین دارو، البسه و ملزومات مورد نیاز برای درمان بیماران کرونا در کنار فعالیت های گذشته اشاره کرد و گفت: برای این منظور لاینی جداگانه راه اندازی شده است تا علاوه بر تامین نیازهای روزانه بیمارستانها، اقلام مورد نیاز بیماران کرونا نیز به صورت اورژانسی در اختیار داروخانه ها قرار گیرد.
دکتر سلطان محمدی، بروکراسی اداری و تعدد مراکز تصمیم گیری را پاشنه آشیل کارها دانست و خاطر نشان کرد: گاهی تصمیمات آنی ما را با چالش مواجه می کند چرا که اینکار بسیار پر حجم و سنگین است و تغییر ناگهانی مسیرها موجب بروز اشکال در سیستم می شود.
مدیر مرکز تامین مجموعه داروخانه های بیمارستانی دانشگاه، ضمن قدردانی از شرکت های خصوصی که در تامین البسه و اقلام مختلف همکاری بسیار خوبی داشتند گفت: امیدوارم که بیماری کرونا محدود شود و گسترش نیابد، اما در صورت شیوع وسیع باید تدابیر بهتری برای تامین اقلام اندیشیده شود.
وی بروز چالش کرونا را موجب افزایش سطح آمادگی در هفته های گذشته عنوان کرد و یادآور شد: امروز از آمادگی بیشتری نسبت به قبل برخورداریم و صحبت های اولیه برای راه اندازی خط تولید ماسک نیز صورت گرفته است.
دکتر سلطان محمدی، در پایان داروسازان و داروخانه ها را در موضوع کرونا ویروس بسیار مظلوم خواند و تصریح کرد: از آنجا که اولویت با کادر درمان بود، بسیاری از اقلام در روزهای نخست به سرعت در داروخانه ها کم شد و از سوی دیگر امکان عرضه آنها نیز از بین رفت. این مسئله داروخانه ها و داروسازان را با چالش مواجه کرد که امیدوارم در آینده بهتر عمل شود.
آموزش خودمراقبتی به کارکنان
دکتر الهام حدیدی، مدیر کلینیک مراقبت های دارو درمانی، از تلاش برای ارتقاء سلامت کارکنان در روزهای گذشته خبر داد و گفت:  کلینیک مراقبت های دارو درمانی به عنوان واحد علمی/خدماتی مجموعه داروخانه های دانشگاه در راستای رسالت خود در تامین و ارتقاء سلامت و بهداشت، کارکنان و عموم مردم، از نخستین روزهای آغاز بحران کرونا، با همکاری واحدهای روابط عمومی و داروپزشکی اقدام به تهیه و تدوین دستورالعمل های داخلی کرده است.
وی این آموزش ها را برمبنای دستوالعمل های کشوری و بین المللی با در نظر گرفتن امکانات، شرایط و محدودیت های موجود در مجموعه داروخانه ها عنوان کرد و گفت: در زمینه وسایل محافظت فردی کارکنان، نحوه امحائ زباله های عفونی، بهداشت محیط، غربالگری و ارجاع کارکنان دستورالعمل های مناسبی تهیه و تدوین شده است.
تولید فراورده ضدعفونی کننده
دکتر چراغچی، مسئول فنی داروخانه ترکیبی بیمارستان رازی، این داروخانه را بزرگ ترین مرکز ساخت داروهای ترکیبی در ایران معرفی کرد و گفت: در این مرکز به صورت روزانه با حضور مسئول فنی و دو تکنیسین، بین 500 تا هزار فرآورده ترکیبی (خوراکی، موضعی) تولید می شود.
وی بروز کرونا ویروس، را موجب تغییر در روند کاری دانست و افزود: در طول هفته گذشته، با افزایش تعداد تکنیسین ها به 6 نفر، ساخت محلول های ضدعفونی کننده را در اولویت قرار داده ایم.
دکتر چراغچی، به تولید و بسته بندی محلول های ضدعفونی کننده اشاره کرد و گفت: در هفته گذشته تقریبا2 هزار و 500 لیتر فراورده ضدعفونی کننده تولید کرده ایم و علاوه بر آن حدود هزار لیتر فرآورده آماده را که مجموعه 13 آبان خریداری کرده بود، به صورت بسته های یک لیتری بسته بندی کردیم.
مسئول فنی داروخانه ترکیبی بیمارستان رازی، خاطر نشان کرد: این محلول ها بر اساس فرمولاسیون WHO برای ضد عفونی دست ساخته می شود و علاوه بر آن محلول های ضدعفونی کننده سطوح و همچنین الکل 70 درجه را نیز در این مرکز تولید می کنیم.
وی در پایان، همکاری و تلاش تکنسین های داروخانه ترکیبی و تکنیسین های داروخانه سرپایی را قدر دانست و از آمادگی این مرکز برای افزایش ظرفیت تولید، در صورت تامین امکانات خبر داد.
مدیریت منابع موجود
دکتر بیتا نظامی، مدیر داروخانه بستری بیمارستان امام خمینی، از تامین اقلام دارویی و تجهیزات مورد نیاز بیماران کرونا در کنار اقلام و ملزومات روزانه خبر داد و گفت: به دلیل شیوع کرونا، برخی فعالیت ها خارج از برنامه کاری روزانه به مجموع فعالیت های داروخانه اضافه شده است. همچنین تامین برخی از تجهیزات محافظتی برای پزشکان و پرستاران، با لود بیشتری در حال انجام است.
وی از تشکیل جلسات مختلف در مجتمع بیمارستانی امام خمینی و سازمان غذا و دارو به منظور تامین هدفمند ملزومات خبر داد و گفت: در این جلسات، بر اساس تعداد تخت های درگیر، سهمیه های هر داروخانه مشخص شده و به صورت هفتگی اقلام برای داروخانه ها ارسال می شود. همچنین در مواقعی که نیازمند تامین تجهیزات و داروها بیش از معمول هستیم این اقلام نیز به صورت اورژانسی ارسال می شود.
مدیر داروخانه بستری بیمارستان امام خمینی، از تلاش همکاران در روزهای گذشته قدردانی کرد و افزود: علاوه بر همکاران بیمارستان، پشتیبانی خوبی از سوی دکتر روئینی، سرپرست مجموعه داروخانه های دانشگاه علوم پزشکی تهران در روزهای گذشته شده است چرا که بیمارستان امام خمینی(ره) سانتر مراجعین کشور است و افزایش درخواست های ما در این روزها به خوبی مدیریت و تامین شده است.
دکتر نظامی، با اشاره به خدمت رسانی به بیماران کرونا، در داروخانه بیمارستان امام و همچنین داروخانه ولیعصر، تصریح کرد: در مجموع حدود 130 پرسنل در داروخانه های اورژانس، کانسر، ولیعصر، امام خمینی و همچنین انبار مرکزی مجتمع بیمارستانی امام خمینی مشغول تامین ملزومات و خدمت رسانی هستند.

عکس: وحید مزاجردی
فیلم: قاسم صفاری

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 151831
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *