• تاریخ انتشار : 96/01/28 - 11:39

مدیر پرستاری دانشگاه برنامه‌های معاونت درمان در هفته سلامت را تشریح کرد

مدیر پرستاری دانشگاه، به مهم‌ترین برنامه‌های معاونت درمان و بیمارستان‌های دولتی تحت پوشش در هفته سلامت اشاره کرد.

67405.mp3 مدیر پرستاری دانشگاه برنامه‌های معاونت درمان در هفته سلامت را تشریح کرد

در آستانه‌ی فرارسیدن هفته سلامت، خورشید وسکویی، مدیر امور پرستاری دانشگاه، با اشاره به موضوع روز جهانی بهداشت در سال 2016 گفت: روز 7 آوریل برابر با 18 فروردین هرسال روز جهانی بهداشت است که به مناسبت سالگرد تأسیس سازمان جهانی بهداشت در سال 1948 نام‌گذاری شده است. به مناسبت این روز سازمان جهانی بهداشت هرسال، یک موضوع که بیانگر برجسته‌ترین اولویت در عرصه بهداشت عمومی باشد را به‌عنوان شعار سال معرفی می‌نماید. در کشور ما نیز هفته اول اردیبهشت هرسال به‌عنوان هفته سلامت نام‌گذاری شده است. این هفته فرصتی را فراهم می‌کند تا بابیان اهمیت و جایگاه سلامت به اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی درزمینهٔ های مختلف سلامتی با محوریت شعار سال پرداخت.
معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به‌عنوان بخشی از نظام سلامت کشور در طی هفته سلامت برنامه‌های متنوعی را در مراکز تحت پوشش برگزار می‌نماید.
شعار هفته سلامت 1396 «زندگی سالم بانشاط و امید» است و با توجه به شعار سازمان جهانی بهداشت «بیایید صحبت کنیم» در برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده علاوه بر موضوعات مختلف سلامتی به مباحث بهداشت روان و افسردگی بیشتر پرداخته‌شده است و از مهم‌ترین برنامه‌های این هفته اطلاع‌رسانی، حساس سازی و شناخت بهتر از ماهیت بیماری‌های روان بخصوص افسردگی و چگونگی پیشگیری و درمان آن است.
اهم برنامه‌هایی که در این راستا در این معاونت در هفته مذکور انجام خواهد شد عبارت‌اند از:
1. تهیه 13 عدد رسانه آموزشی در ارتباط با موضوعات مختلف سلامتی و تحویل آن به مراکز تحت پوشش جهت چاپ و توزیع در این هفته و تهیه 4 رسانه آموزشی در ارتباط با شعار هفته سلامت و با محوریت بهداشت روان که به همت روابط عمومی دانشگاه چاپ و در اختیار مراکز تحت پوشش قرار خواهد گرفت.
2. برپایی پایگاه‌های سلامت در تمام مراکز تحت پوشش در تاریخ 3 اردیبهشت‌ماه:
 این پایگاه‌ها در 14 بیمارستان تحت پوشش به همت دفاتر پرستاری بر پا خواهد شد و خدمات این پایگاه‌ها شامل: اندازه‌گیری فشارخون مراجعین به‌منظور شناسایی بیماران با فشارخون بالا و انجام آموزش‌های موردنیاز و توصیه‌های لازم جهت مراجعه به پزشک – اندازه‌گیری قند خون مراجعین -اندازه‌گیری قد و وزن و تعیین شاخص توده بدنی و ارائه مشاوره و آموزش در مورد بهداشت روان- ارائه اطلاعات خود مراقبتي مشاوره و راهنمایی‌های لازم در مورد عوارض فشارخون بالا و راه‌های پيشگيري از آن و توزیع رسانه‌های آموزشي در بین مراجعین است.
در تعدادی از مراکز این پایگاه‌ها به مدت سه روز و در تعدادی مراکز نیز همه‌روزه دایر خواهد بود.
3. تشکیل جلسات آموزشي جهت بيماران بستري، خانواده‌هایشان و مراجعين به بیمارستان‌ها:
این جلسات آموزشی در راستای آموزش و اطلاع‌رسانی در مورد شعار هفته سلامت و خود مراقبتی و سبک زندگی سالم انجام خواهد شد. ازجمله جلسات آموزشی که جهت مراجعین برگزار خواهد شد عبارت‌اند از:
-آموزش مادران بیماران بستری در بخش‌های مرکز طبی کودکان در مورد «افسردگی پس از زایمان»
-برگزاری کلاس آموزشی «سلامت روان» توسط متخصص روان‌پزشک جهت مراجعین در بیمارستان بهارلو
-برگزاری جلسات آموزشی «تغذیه سالم» توسط کارشناس تغذیه و «مراقبت و ایمنی در کودکان» در بیمارستان بهرامی
-آموزش «مهارت‌های زندگی» جهت خانواده‌های بیماران بستری در بخش‌ها و آموزش «خود مراقبتی و تغذیه مناسب» جهت بیماران در بیمارستان روزبه
-برگزاری اجلاس «سلامت روان و اصول سلامت روان» در بیمارستان شریعتی
-برگزاری جلسات آموزشی «تکنیک‌های شاد زیستن و پیشگیری از افسردگی» جهت بیماران و برگزاری کارگاه «زندگی بانشاط و پیشگیری از استرس» جهت کارکنان در بیمارستان فارابی
4. همچنین در راستای روزشمار هفته سلامت و شعار روز اول «تحرک بدنی، تفریحات سالم، فعالیت گروهی» معاونت درمان و تعدادی از مراکز اقدام به برگزاری برنامه‌های پیاده‌روی، ورزش صبحگاهی جهت کارکنان و بیماران، گل گشت، تور کوهنوردی و مسابقه ورزشی فوتبال خواهند نمود.
5. در راستای شعار روز دوم هفته «غذای سالم، جامعه سالم» نیز در معاونت درمان جشنواره غذای سالم برگزار خواهد شد و در بیمارستان بهارلو بسته‌های غذای رژیمی بین بیماران توزیع خواهد شد تعدادی از مراکز نیز اقدام به توزیع میوه، برگزاری پایگاه مشاوره تغذیه و سرو غذای کم‌نمک و کم‌چرب خواهند کرد.
 6. در تعدادی از مراکز نیز برای اعزام کارشناس به مدارس، پایگاه‌های سلامت شهرداری و محله‌ها جهت آموزش موضوعات مختلف سلامتی برنامه‌ریزی‌شده است.
7. همزمان با فعالیت‌های مذکور در تمام‌روزهای هفته سلامت اطلاع‌رسانی‌های مناسب از طریق پوسترهای نصب‌شده در مراکز، نمایش فیلم‌های آموزشی در سالن‌های انتظار و بخش‌های بستری انجام خواهد گرفت.
خبر و عکس: نسیم اخگر

• گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS