• تاریخ انتشار : 96/01/29 - 08:37
در کنفرانس هفتگی گروه چشم پزشکی عنوان شد

نحوه دادن خبر بد به بیماران

کارشناس مسئول طرح سلامت روان جامعه نگر گفت: خبر بد مانند دارویی است که مقدار کم آن بی اثر و مقدار زیاد آن سمی است و با تجویز آن باید منتظر یک سری عوارض و اثرات باشیم.

67419.mp3 نحوه دادن خبر بد به بیماران

کنفرانس هفتگی گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، روز دوشنبه ۲۸فروردین ۱۳۹۶ با حضور دکتر فخرایی، مدیر گروه، اعضای هیئت علمی و دستیاران در سالن آمفی تئاتر پروفسور شمس برگزار شد.
دکتر عالیا شکیبا، روانپزشک و کارشناس مسئول طرح سلامت روان جامعه نگر، سخنران میهمان این کنفرانس بود که با موضوع Breaking Bad News در خصوص نحوه دادن خبر بد به بیماران صحبت کرد.
دکتر شکیبا توانایی دادن خبر بد به بیمار را جزئی از مهارت های الزامی هر پزشک دانست و گفت: همه ما پزشکان هر روز با این مسئله سرو کار داریم و بایستی در مورد نحوه درست دادن خبر بد یا تشخیص های ناراحت کننده به بیمار اطلاع کافی داشته باشیم.
وی اطلاع داشتن از وضعیت بیماری را حق هر بیمار دانست و افزود: هر فردی که کفایت ذهنی کافی داشته باشد، حق اطلاع از وضعیت بیماری  و سلامت خویش را دارد. پزشکان اگر بتوانند خبر بد را به طور صحیح اطلاع دهند، صرف نظر از مسائل قانونی، رضایتمندی بالایی هم کسب خواهند کرد.
این روانپزشک اظهار داشت: بیشتر از محتوای خبر بد، نحوه ارائه آن مهم است و باید سعی کنیم تطابق بیمار با واقعیت موجود را افزایش دهیم.
دکتر شکیبا در ادامه مثال هایی از نحوه دادن خبر بد بیان و پروتکل شش مرحله ای آن را معرفی کرد.
وی در پایان به معرفی چند کتاب برای آشنایی بیشتر با این مقوله مهم پرداخت.
در ادامه این کنفرانس، دکترعلی  طباطبایی، رییس بخش اورژانس بیمارستان فارابی، گزارشی از فعالیت های این بخش در روزهای پایان سال و تعطیلات نوروز ارائه و از تمامی افرادی که به نحوی در این خدمت رسانی مشارکت کرده اند، تقدیر کرد.
وی با بیان این که مدیریت مصدومان حوادث چهارشنبه سوری هر سال باری اضافی بر بیمارستان وارد می کند افزود: درچند روز پایان سال تمامی بخش های مدیریتی، بالینی و اداری و پشتیبانی بیمارستان درگیر این قضیه هستند. البته یک عده از همکاران هم فراتر از وظایف خود و به طور داوطلبانه در این روزها با ما همکاری می کنند که جا دارد از ایشان تشکر کنم.
دکتر طباطبایی همچنین آماری از مراجعین، افراد بستری شده و جراحی های صورت گرفته از روز چهار شنبه سوری تا پایان سیزد بدر و عملکرد پزشکان کشیک اورژانس ارائه کرد.
در پایان دکتر فخرایی، مدیر گروه چشم پزشکی با اشاره به نزدیک شدن تاریخ برگزاری سمینار فارابی یک بار دیگر ازاعضای هیئت علمی وبه ویژه فلوشیپ ها و دستیاران درخواست کرد فعالانه در سمینار حضور یافته و از فرصت سمینار برای تبادل دانش و تجربیات استفاده کنند.
توضیح آن که سخنرانی کارشناس مسئول طرح سلامت روان جامعه نگر با موضوع نحوه دادن خبر بد (Breaking Bad News) پیرو اجرای طرح اخلاق حرفه ای در بخش های منتخب دانشگاه، مصوبات کمیته اخلاق پزشکی، کارگروه تعهد حرفه ای و با هدف ارتقای دانش و مهارت شرکت کنندگان برگزار شد.
خبر و عکس: امیدوار

• گروه خبری : بیمارستان فارابی,گروه خبری RSS