• تاریخ انتشار : 96/01/30 - 09:32
در راستای اجرای برنامه طرح تحول سلامت دهان و دندان

وزیر بهداشت از راه‌اندازی بیش از 90 مرکز تجمیعی دندانپزشکی خبر داد

دکتر هاشمی در حاشیه افتتاح مرکز تجمیعی دندانپزشکی در شهرستان اسلامشهر، به افزایش سهم دولت در خصوص خدمات دندانپزشکی اشاره کرد.

67455.mp3 وزیر بهداشت از راه‌اندازی بیش از 90 مرکز تجمیعی دندانپزشکی خبر داد

گالری عکس1
گالری عکس2
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، در حاشیه افتتاح مرکز تجمیعی دندانپزشکی در شهرستان اسلامشهر، دکتر حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت گفت: در خصوص دندانپزشکی بسیار صحبت شده و در کنار آن تلاش‌های زیادی هم در این مورد شده است. بااین‌وجود وضعیت سلامت دندان عموم مردم خوب نیست و نیاز به درمان دارد. این در حالی است که هزینه درمان دندانپزشکی سنگین است و در مقابل بیمه‌های درمانی پوشش مناسبی نمی‌توانند داشته باشند که دلیل مهم آن عدم داشتن منابع کافی است. از طرفی بخش دولتی هم برخلاف سایر حوزه‌های سلامت، فعالیت محدودی داشته، به این صورت که تنها 5 درصد خدمات دندانپزشکی توسط دولت ارائه‌شده و 95 درصد توسط بخش خصوصی تقبل شده است.
وی در ادامه افزود: در طی دولت یازدهم فعالیت‌های خوبی در حوزه سلامت انجام‌شده است. از اهداف مهم برنامه طرح تحول سلامت دهان و دندان، راه‌اندازی 100 مرکز تجمیعی دندانپزشکی در سراسر کشور است که خوشبختانه بیش از 90 مرکز راه‌اندازی شده و در حال ارائه خدمت به مردم است. هدف‌گذاری انجام‌شده نیز بدین‌صورت بوده که سهم دولت در خصوص خدمات دندانپزشکی از 5 درصد به 25 درصد افزایش یابد که در حاضر به 13 درصد افزایش‌یافته و امیدواریم این روند به همین صورت ادامه یابد تا بتوانیم هم کیفیت و هم قیمت را کنترل کنیم. این در حالی است که با توجه به مراجعه زیاد در حوزه پزشکی بسیار راحت‌تر بخش خصوصی کنترل می‌شود ولی در مورد بخش دندانپزشکی به دلیل عدم وجود زیرساخت در طی سال‌های گذشته، طبیعی است که با بخشنامه کردن و یا امرونهی کردن، این امر در مدت‌زمان کوتاهی حاصل نمی‌شود. باید بتوانیم در کنار بخش خصوصی خدمات را گسترش دهیم که ازجمله این خدمات راه‌اندازی مراکز تجمیعی دندانپزشکی در سراسر کشور است.
دکتر هاشمی در خصوص مراکز تجمیعی دندانپزشکی گفت: مراکز تجمیعی دندانپزشکی که نمونه آن در شهرستان اسلامشهر هم راه‌اندازی شد، برای ارائه خدمات دندانپزشکی به عموم مردم مناسب هستند. زیرا بهترین دندان‌پزشکان و اساتید را دارد و در صورت گسترش این طرح در سراسر کشور امیدواریم بتوانیم تا 30 درصد ظرفیت دانشگاه‌ها را به نیروهای بومی اختصاص دهیم تا بتوانند تا 15 سال در استان خود خدمت کنند و به این نحو نیروی انسانی کافی تربیت شود.
وزیر بهداشت در خصوص همراهی بیمه‌ها با دولت در ارائه خدمات دندانپزشکی به مردم گفت: در حوزه خدمات دندانپزشکی، بیمه‌ها باید بیمه خاصی ارائه دهند و این امر مستلزم همراهی و مشارکت مردم است. یعنی بایستی حق بیمه بیشتری برای دندانپزشکی پرداخت کنند تا زمان پرداخت هزینه‌های دندانپزشکی دچار مشکل نشوند. انتظار این است که در کنار بیمه‌های دولتی، بیمه‌های تجاری بیمه‌های ویژه دندانپزشکی گسترش یابد. با توجه به افزایش سالیانه هزینه‌های دندانپزشکی به نفع عموم مردم است که هزینه‌ها با پرداخت بیمه، بخشی از هزینه‌ها پیشاپیش پرداخت شود.
دکتر هاشمی به مراقبت از دندان‌ها در کنار لزوم انجام بیمه‌های تکمیلی تأکید کرد و افزود: وزارت بهداشت نیز با توجه به اهمیت مراقبت از دندان‌ها از همان دوران خردسالی بالغ‌بر 35 میلیون نوبت خدمت به بیش از 7 میلیون دانش‌آموز برای پیشگیری از پوسیدگی دندان ارائه کرده است. در هیچ نقطه از جهان به این صورت نیست که تمام هزینه دندانپزشکی توسط دولت پرداخت شود. درواقع بخشی توسط دولت و بخشی توسط مردم پرداخت می‌شود که این امر مستلزم تشویق مردم به پرداخت حق بیمه بیشتر برای خدمات دندانپزشکی است.
وی در مورد عدم پیشرفت ساخت بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی نیز گفت: این پروژه که آرزوی دیرین مردم این شهرستان و حوزه سلامت است، می‌بایست توسط وزارت راه و شهرسازی ساخته و تحویل شود که مطمئناً در کمتر از دو ماه نیز توسط وزارت بهداشت تجهیز و راه‌اندازی می‌شود. امیدواریم وزارت راه تا پایان سال 96 پروژه را به اتمام برساند و با توجه به بودجه تأمین‌شده توسط دانشگاه علوم پزشکی تجهیز و آماده ارائه خدمت به مردم باشد.
توضیح این که، روز سه‌شنبه 29 فروردین 96 به مناسبت دومین سالگرد اجرای برنامه بهداشت دهان و دندان طرح تحول نظام سلامت و در آستانه هفته سلامت، مرکز تجمیعی دندانپزشکی مرکز خدمات جامع سلامت در ساختمان جدید مرکز خدمات جامع سلامت باغ فیض با حضور دکتر حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، دکتر علی جعفریان، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر عسگری، مشاور وزیر در امور دندانپزشکی، دکتر صمد زاده، مدیرکل اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، مهندس امیراله حقیقی، فرماندار شهرستان اسلامشهر، دکتر محمد شریعتی، معاون بهداشتی دانشگاه به‌اتفاق هیئت همراه و جمعی از مسئولین شهرستانی افتتاح شد.
خبر: ایمانی
عکاس: بیاتی و استاجی