مستند «الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی»
دکتر امیررضا رادمرد: هر کدورتی که در تصویربرداری ریه دیده می شود را نباید کرونا تلقی کرد
دانشیار و رئیس بخش رادیولوژی بیمارستان شریعتی در گفتگو با مستندسازان الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی (آذر ماه 1399) گفت: تصویر برداری کووید سیر بسیار مهمی دارد، اغلب در هفته اول علایم بالینی بیمار، تصاویری از پچ هایGround glass در نواحی پریفرال ریه دیده می شود. به کدورت هایی که از ورای آن عروق ریه دیده می شود در اصطلاح نمای Ground glass گفته می شود. در حال حاضر به دلیل در دسترس بودن کیت های تشخیصی نیاز به تجویز سی تی اسکن در اوایل بیماری نیست. زمانی که فردی سی تی اسکن انجام می دهد برخی ارگان های مهم بدن در معرض تابش اشعه قرار می گیرند، مانند تیروئید، Breast و معده و همان طور که می دانیم سرطان Breast شایع ترین نوع سرطان در خانم ها و سرطان معده شایع ترین در آقایان است. نکته ای که همکاران پزشک عمومی باید به آن دقت کنند این است که اگر با بیمارانی روبرو شدند که دچار بیماری های خطرناک زمینه ای هستند و نیاز به پیگیری دارند باید توجیه شوند و به ادامه ی درمان خود بپردازند و از ترس درگیری کرونا سهل انگاری نکنند.
مستند «الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی»
دکتر حسین خلیلی: داروهای ضد ویروس اگر در مراحل اولیه کووید تجویز شوند تا حد زیادی تکثیر ویروس را مهار می کنند
استاد و داروساز بالینی دانشگاه در گفتگو با مستندسازان الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی (آذر ماه 1399) گفت: برای درمان دردهای عمومی بدن که در کرونا شایع است استفاده از ناپروکسن یا استامینوفن توصیه می شود. متاسفانه بیماران بعد از پیشرفت بیماری مراجعه می کنند و فرصت اقدام های درمان اولیه از پزشکان گرفته می شود. بیمارانی که شدت فاویسم در آنها زیاد است استفاده از هیدوکسی کلروکین در آنها می تواند باعث همولیز شود. فاویپیراویر توانسته است به صورت نسبی پاسخ بالینی را بهبود دهد اما عوارض دارو و میزان تاثیر این دارو به دلیل این که داروی جدیدی است مشخص نیست. این دارو نسبتا گران قیمت و دوزهای پیشنهاد شده این دارو برای درمان کووید بسیار متغیر اعلام شده است. اثر داروی فاویپیراویر در بیماران نقرسی افزایش اسید اوریک است و ممکن است حملات نقرسی را تشدید کند.
مستند «الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی»
دکتر مونا طلسچیان: برای غربالگری افراد بدون علامت به هیچ عنوان نباید از CT scan استفاده کرد
استادیار داخلی بیمارستان شریعتی در گفتگو با مستندسازان الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی (آذر ماه 1399) گفت: بهترین آزمایش تشخیص استاندارد برای کووید 19، آزمایش PCR بوده و حساسیت آن با عوامل مختلفی نظیر روش صحیح نمونه گیری مرتبط است. بهترین زمان انجام آزمایش PCR برای افراد دارای علامت کووید 1 تا 3 روز بعد از شروع علایم است. بهترین زمان انجام آزمایش PCR برای افراد بدون علامت کووید که در تماس با افراد مبتلا هستند 5 تا 7 روز بعد از تماس با فرد مبتلا است. آزمایش PCR منفی به تنهایی رد کننده ابتلا به کووید 19 نیست. آزمایش آنتی بادی به تنهایی برای تشخیص کووید 19 مناسب نیست. در ارزیابی بیماران سرپایی که علایم تنفسی دارند، اما نیاز به بستری ندارند در صورتی که ایمونوساپرسیو باشند یا افراد مسن، دیابتی، آنمی سایکل سل و یا افراد پرخطر دیگر می توان از chest CT scan استفاده کرد.
گزیده ای از مستند «الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی»
به همت روابط عمومی دانشگاه و همکاری معاونت درمان مجموعه سخنرانی های علمی اساتید مختلف در رشته های داخلی، عفونی، بیهوشی، ریه، فارماکوتراپی و مراقبت های ویژه با هدف ارتقاي سطح آموزشی پزشکان عمومی، فراگیران و کادر درمانی مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران و همچنین به منظور بهبود خدمات و کاهش بستری و مرگ و میر بیماران کووید در آذر ماه 1399 تهیه و تدوین شد.
«الگوی پیشنهادی مراقبت از بيماران کوويد 19 برای پزشکان عمومی»
دکتر علیرضا سلیمی نیا: بیان علائم هشدار و خطر برای بیمارانی که در منزل اکسیژن تراپی می شوند بسیار مهم است
دانشیار بیهوشی و مراقبت های ویژه بیمارستان شریعتی در گفت وگو با مستندسازان الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی -آذر ماه 1399(با همکاری روابط عمومی و معاونت درمان دانشگاه) گفت: بحث مسائل تنفسی بسیار مهم است و بهتر است همکاران عمومی یک شرح حال کامل از بیمار بگیرند و ببینند قبلا بیماری تنفسی داشته است و یا مسئله عفونت در حال حاضر وجود دارد یا خیر و این که saturation و Rate تنفسی بیمار چند است؟ موارد پیشگیری اعم از شستن دست ها، استفاده از ماسک بسیار مهم و کاربردی است. Saturation های پایین و پایین تر از 92 درصد یک هشدار است. اکسیژنی که در هوای محیط مصرف می شود 21 درصد است، پس اگر بخواهیم fio2 را افزایش دهیم در واقع باید از پایه 21 درصد افزایش fio2 را داشته باشیم. ساده ترین وسیله ای که استفاده می کنیم (Nasal cannula) نازال کانولا است. مزیت دستگاه نازال کانولا این است که بسیار راحت است و بیمار می تواند همراه با آن غذا و نوشیدنی مصرف کند و به راحتی دم و بازدم داشته باشد.
«الگوی پیشنهادی مراقبت از بيماران کوويد 19 برای پزشکان عمومی»
دکتر اتابک نجفی: هر چه آسیب ریوی بیشتر باشد مدت زمان بازیابی بیمار طولانی تر خواهد شد
استاد بیهوشی و مراقبتهای ویژه دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی (آذرماه 1399) گفت: مهمترین مسئلهای که در تشخیص بیمار نیازمند مراقبت در بیمارستان مطرح میشود oxygenation خون شریانی است که با پالس اکسیمتر (Pulse oximeter) اندازهگیری میشود. اگر oxygenation خون شریانی با پالس اکسیمتر زیر 95 درصد باشد یعنی درگیری ریوی و اختلال در oxygenation ایجادشده است. ناپروکسن داروی ضدالتهابی است که در دوران کرونا تجویز میشود. ویتامینهای C، D، زینک، سلنیوم و اسید امینه های ضروری مانند آرژنین، فنیل آلانین، آسپارتال مکملهای غذایی هستند که در کرونا توصیه میشوند. بیشتر بیماران پس از خارج شدن از ICU، ظرفیت فعالیتشان بهشدت پایین میآید و باید تا مدتهای طولانی از اکسیژن استفاده کنند.
«الگوی پیشنهادی مراقبت از بيماران کوويد 19 برای پزشکان عمومی»
دکتر حسین کاظمی زاده: به دلیل شباهت علایم آنفولانزا با کرونا تجویز کورتون نیاز به احتیاط زیادی دارد
فوقتخصص ریه بالغین مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) در گفتوگو با مستندسازان «الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی» (آذر ماه 1399) گفت: نکته مهم این است که بیمار را بعد از یک بار معاینه رها نکنیم. معاینات اولیه می تواند به صورت مجازی انجام شود تا مراجعه به حداقل برسد. در مورد مصرف کورتون به دلیل شباهت علائم آنفولانزا با کرونا تجویز کورتون نیاز به احتیاط زياد دارد. واقعیت این است اگر به ابتلا کرونا شک داشته باشیم آنتیبیوتیکها جایگاهی ندارند، مگر شک بالینی قوی به عفونت باکتریال وجود داشته باشد. بیماری کرونا بر روی سیستم های بدن از جمله مغز، حافظه و خلق و خو تاثیر میگذارد. بهتر است داروهای ضد ویروس در فاز اول بیماری و زمانی که بیمار بستری شده است تجویز شود.
«الگوی پیشنهادی مراقبت از بيماران کوويد 19 برای پزشکان عمومی»
دکتر محمدرضا صالحی: بالا بردن کیفیت کار پزشکان عمومی به ما کمک میکند تا در بیمارستانها با تعداد کمتری از بیماران روبرو شویم
متخصص بیماریهای عفونی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در گفتگو با مستندسازان الگوی پیشنهادی مراقبت از بیماران کووید 19 برای پزشکان عمومی (آذرماه 1399) گفت: همکاران پزشک عمومی که با حوزه دانشگاهی در ارتباط باشند و در وبینارها شرکت کنند تا بتوانند از دانش روز استفاده کنند. بالا بردن کیفیت کار پزشکان عمومی بهشدت به ما کمک میکند تا در بیمارستانها با تعداد کمتری از بیماران روبرو شویم. از نکات بسیار اساسی در مدیریت کووید بحث کاهش فعالیتهای فیزیکی و استراحت روزانه است. اگر فردی کمبود تغذیه نداشته باشد استفاده از مکملها و ویتامینها لازم نیست. بههیچعنوان روشهای سرولوژیک برای تشخیص کووید 19 توصیه نمیشود. تا به امروز از عفونتهای باکتریال در بیماران کووید بهطورجدی گزارش نشده است.
«الگوی پیشنهادی مراقبت از بيماران کوويد 19 برای پزشکان عمومی»
دکتر حسین خلیلی: مهمترین کاری که یک پزشک عمومی میتواند انجام دهد اقدامات حمایتی و درمانهای علامتی است
استاد و داروساز بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با مستندسازان «الگوی پیشنهادی مراقبت از بيماران کوويد 19 برای پزشکان عمومی» (آذرماه 1399) گفت: علم کووید؛ علمی جدید است که رویکرد ما را به درمان تغییر داده است. کووید بیماری ویروسی است و آنتیبیوتیکها روی بیماریهای ویروسی اثر ندارند. از طریق شناخت علائم و شکایتهای بیمار میتوان اقدامات مناسب حمایتی را انجام داد. روحیه دستهجمعی شاد، حفظ انگیزه و تغذیه صحیح کلید درمان همه بیماری ها ازجمله بيماری کوويد 19 است. شدت این بیماری در افراد مختلف متفاوت است. معضل دیگر مصرف بیرویه مکملها است. مبحث دارو درمانی نیاز بهمرور مجدد دارد باید بر روی رژیم پر پروتئین و استفاده از میوهها و سبزیها تمرکز کرد. از همکاران پزشک میخواهم بیماران را به سمت فرآوردههای دارویی ناشناخته سوق ندهند و از ترکیبات استاندارد استفاده کنند. هر عاملی که باعث تضعیف سیستم ایمنی بیمار شود به پیشرفت بیماری کمک میکند.
مستند «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید19 در دانشگاه»
دکتر محمدرضا محمدی: ابعاد روانی قضیه کرونا باقی می ماند و روز به روز بیشتر می شود
رئیس مرکز تحقیقات روانپزشکی و روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه از اقدامات این حوزه در روزهای اول شیوع کرونا گفت. دکتر محمدرضا محمدی افزود: با تهیه تبلت و مجهز شدن به اینترنت و حضور در شبکههای اجتماعی و در اختیار گذاشتن آنها برای بیماران و ارتباط تصویری و صوتی با خانواده بیماران باعث کاهش استرس و نگرانی بیماران شدیم و در اصل نصف مشکلات اعصاب و روان بیماران با این حرکت مرتفع شد. مشکل ما در کرونا این است که خیلی از مردم آن را جدی نگرفته و هنوز هم جدی نمیگیرند. سیستم روانپزشکی ما پاسخگو بوده و مثل سالهای گذشته تمام اورژانسها خدمت میدادند و چه در بیمارستانها و چه در بخشهای روانپزشکی و سایر مراکز درمانی بهصورت شبانهروزی همکاران ما در حال خدمترسانی بودند.