• تاریخ انتشار : 1398/12/17 - 22:07
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 903
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

مصاحبه با دکتر پویا پاینده مهر، رئیس اورژانس بیمارستان سینا درباره بیماری کرونا

دکتر پویا پاینده مهر، رئیس اورژانس بیمارستان سینا بر لزوم ماندن در منزل و به حداقل رساندن تماس های اجتماعی برای شکست زنجیره کرونا ویروس تاکید کرد.

دکتر پویا پاینده مهر، رئیس اورژانس بیمارستان سینا

به گزارش روابط عمومی بیمارستان سینا، بیش از دو هفته است که کرونا ویروس با علائمی مشخص پا در جامعه ما گذاشته و تا حدودی روال زندگی عادی مردم را دستخوش تغییر کرده است این تغییر در مراکز درمانی نیز قابل مشاهده است در این مراکز عزمی ملی با کمک پزشکان و پرستاران و دیگر اعضا کارد درمان به پا شده تا با مقابله با این ویروس منحوس آن را از پای درآورند بر همین اساس به سراغ دکتر پویا پاینده مهر، رئیس بخش اورژانس بیمارستان سینا رفتیم تا با وی گفتگویی داشته باشیم که با هم می خوانیم.

الان نزدیک به دو هفته است که اورژانس بیمارستان سینا به صورت فعال مشغول ارائه خدمات به دو گروه از بیماران مبتلا به کرونا و بیماران غیر کرونایی است در خصوص برنامه ریزی اورژانس برای رسیدگی به این دو گروه توضیحاتی را می فرمائید.

باید بگویم اورژانس بیمارستان سینا در واقع مرکز اصلی بیماران ترومایی جنوب شهر است برای اینکه بتوانیم در این اورژانس با موج ورود بیماران مبتلا به کرونا ویروس همراهی کنیم بخشی از اورژانس از قسمت های دیگر کاملا جدا شد و در واقع در دو لاین متفاوت ویژه بیماران تنفسی و غیر تنفسی اورژانس بیمارستان سینا مشغول خدمت رسانی است و هدف از این کار این بود که جلوی ابتلا و انتقال بیماری به دیگر بیماران مراجعه کنندگان و همچنین به بیماران بستری در بیمارستان گرفته شود.

 برای این منظور یک تریاژ جداگانه طراحی شد و قسمت انتظار بیماران مبتلا به کرونا در فضای آزاد قرار گرفت از این جهت که بیماران در یک فضای بسته قرار نگیرند و اگر یکی و  یا چند نفر مبتلا هستند به دیگر افراد غیر مبتلا، بیماری انتقال داده نشود. به هر فردی که وارد اورژانس بیماران مبتلا به کرونا  می شود یک پک حاوی دستکش و ماسک تعلق می گیرد و سپس توسط پرستار تب، تعداد تنفس و اکسیژن خونش سنجیده می شود و بر اساس الگوریتم ها و چارتی که طراحی شده اگر مشکلی نداشته باشد به او اطمینان داده می شود و اگر مشکلی باشد فرد به دکتر اسکرین ارجاع داده و او بیماران را معاینه کرده و تحت درمان قرار می دهد.

در همین زمان بیماران ترومایی، سکته قلبی و مغزی نیز به اورژانس مراجعه می کنند که از درب دیگری که طراحی شده وارده اورژانس مخصوص خود می شوند که در تماس با بیماران تنفسی نباشند و برای آنها هم طبق روال گذشته خدمات درمانی انجام می پذیرد.

به نظر شما بیشتر چه کسانی باید به اورژانس کرونایی مراکز درمانی مراجعه داشته باشند.

توصیه این است برای سرماخوردگی های ساده و با حال عمومی خوب، افراد صرفا برای یک معاینه ساده به اورژانس های مراکز درمانی مراجعه نداشته باشند چون هم بار این مراکز را زیاد می کنند و هم احتمال انتقال بیماری در مراکز درمانی از دیگر مکان ها بیشتر است به خاطر اینکه بیماران مشکوک به  کرونا در این مرکز حضور دارند و ممکن است از این طریق بیماری به فرد منتقل شود بنابراین تنها زمانی به مراکز درمانی مانند اورژانس بیمارستان های بزرگ مراجعه کنند که تب واضح و تنگی نفس داشته باشند و یا فرد در کنار کسی قرار گرفته باشد که مبتلا به کرونا ویروس بوده است.

سهم ترس در ابتلا به بیماری کرونا را چگونه ارزیابی می کنید.

توجه بفرمائید که هر نوع استرس روانی مانند ترس، سبب می شود که سیستم ایمنی بدن ضعیف تر شود و این کاهش توان سیستم ایمنی باعث می شود که فرد نسبت به عفونت ها آسیب پذیر تر باشد و اگر دچار عفونت شد عفونت شدیدتر و مهاجم تری در انتظار او ست.

کارکنان درمانی در اورژانس به صورت خستگی ناپذیری مشغول فعالیت هستند آنچه که باعث این روحیه می شود را در چه می دانید.

این روحیه همیشه در بین همکاران من و تیم درمان وجود داشته هر زمانی که لازم بوده به میدان آمده و برای کمک به همنوعانشان حداکثر تلاش خود را کرده اند البته اگر این روحیه در کنار برنامه ریزی درست و صحیح و توانمندی مدیران ارشدتر قرار بگیرد قاعدتا می توانیم از این بحران به خوبی گذر کنیم و اگر این ایثار و از خودگذشتگی و روحیه را جهت دهی مناسب نکنیم و به درستی مدیریت نشود آن  موقع نمی توان خیلی امیدوار بود که بازدهی زیادی داشته باشد.

افراد قبل از مراجعه به اورژنس بیماران کرونایی باید چه مواردی را در نظر داشته باشند و رعایت کنند.

توصیه می کنم قبل از اینکه به مراکز درمانی بزرگی مانند بیمارستان سینا مراجعه کنند اگر می توانند به مراکز درمانی کوچکتر بروند و آنجا معاینه شوند که اگر مشکلی ندارند اصلا به بیمارستان مراجعه نداشته باشند در عین در هنگام مراجعه به مراکز درمانی حتما مسائل بهداشتی را رعایت کنند و از دستکش و ماسک استفاده کنند و بعد از بازگشت از بیمارستان حتما دست های خود را بشورند و در عین حال حتما به این نکته توجه بفرمایند اگر کسی به بیمارستان مراجعه می کند حتما لازم نیست با دیگر اعضا خانواده به این محیط مراجعه کند تنها کسی که شک به ابتلا دارد در این مرکز حضور پیدا کند تا افراد دیگر خانواده دچار مشکل نشوند.

با تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید در انتها اگر توصیه ای دارید بفرمائید.

در پایان به تمام هموطنانم توصیه و خواهش می کنم که حدالمقدور در خانه بمانند و حداقل تماس های اجتماعی را داشته باشند و یک نوع قرنطینه خانگی را برای خود در نظر بگیرند و با این روش به خودشان، خانواده و دیگر اعضا جامعه این کمک را بکنند که زنجیره انتقال این ویروس شکسته شود و ما شاهد افزایش تعداد مبتلایان نباشیم.

 

  • گروه خبری : بیمارستان سینا,گروه خبری RSS,مصاحبه
  • کد خبر : 151928
رضا  آسیابی
تهیه کننده:

رضا آسیابی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *