• تاریخ انتشار : 1401/07/25 - 09:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 257
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ابعاد مختلف پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری پوکی استخوان در سمینار تازه های استئوپروز به بحث گذاشته شد

سمینار "تازه های استئوپروز" توسط مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با مشارکت وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی، شبکه تحقیقات استئوپروز کشور و انجمن استئوپروز ایران، روز پنجشنبه 21 مهر 1401 در سالن اجتماعات مرکز قلب تهران برگزار شد.

 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، دکتر افشین استوار، رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مراسم افتتاحیه سمینار تازه های استئوپروز گفت: بیش از 200 میلیون نفر در دنیا از استئوپروز رنج می برند و از هر 2 زن و هر 4 مرد بالای 50 سال یک نفر به شکستگی استخوان مبتلا می شوند.
دکتر استوار ادامه داد: شکستگی استئوپروتیک منجر به ناتوانی، وابستگی، انزوا و در نتیجه کاهش کیفیت زندگی می شود، بعلاوه خطر مرگ و میر در افراد مبتلا به شکستگی لگن بسیار بالاست.
وی با اشاره به بار استئوپروز و شکستگی های ناشی از آن در جهان تصریح کرد: بار اقتصادی شکستگی ناشی از استئوپروز در ایالات متحده در سال 2018 معادل 52 میلیارد دلار و در سال 2040 معادل 83-95 میلیارد دلار براورد شده است.
رئیس پژوهشگاه ادامه داد: بار اقتصادی شکستگی ناشی از استئوپروز در اروپا معادل 37.4 میلیارد یورو براورد شده است که به تنهائی معادل مجموع بار اقتصادی سکته مغزی (20 میلیارد یورو) و بیماری کرونری قلب (19 میلیارد یورو) می باشد.
وی در همین ارتباط افزود: 56% افراد مبتلا به شکستگی لگن به دیگران وابسته می شوند که بار اقتصادی زیادی را به خانواده ها تحمیل می کند.
دکتر استوار در ادامه شکاف خدمات پیشگیری و درمان استئوپروز و شکستگی را نگران کننده خواند و گفت: درصد بسیار بالایی از افرادی که دچار شکستگی می شوند پس از مراجعه به مراکز درمانی و دریافت درمان، علت شکستگی در آنها مورد توجه قرار نمی گیرد و درمان مناسب پوکی استخوان را دریافت نمی کنند.
وی ادامه داد: در افراد دچار پوکی استخوان که دچار شکستگی شده اند، ارائه آموزش کافی و استمرار در درمان این بیماری تا 50 درصد میتواند از شکسستگی های آتی  پیشگیری کند.
دکتر استوار در همین زمینه از  استقرار کلینیک های پیشگیری از شکستگی ثانویه در کشور و بهره گیری از رویکرد مراقبت ادغام یافته برای تمام سنین خبر داد و گفت:  خوشبختانه پروتکل ها و دستورالعمل های کلینیک های پیشگیری از شکستگی ثانویه  در کشور ما تدوین شده و این کلینیک ها  به صورت پایلوت در 6 بیمارستان کشور راه اندازی شده اند و اطلاعات مربوط به این مراکز در نقشه کشور های سایت بنیاد بین المللی پوکی استخوان نشان داده شده است.
رئیس پژوهشگاه ابراز امیدواری کرد: به زودی شاهد گسترش هرچه بیشتر این کلینیک ها در کشور باشیم.
دکتر استوار شعار امسال روز جهانی استئوپروز را "برای سلامتی استخوان خود قدم برداریم"  اعلام کرد و گفت: پویش سراسری به مناسبت هفته ملی سلامت استخوان (26 مهر الی 2 آبان ماه) با همکاری دفتر مدیریت بیماری های غیر واگیر و با مشارکت فعال و موثر دانشگاه های علوم پزشکی کشور برنامه ریزی شده است.
 
در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه، دکتر باقر لاریجانی، دبیر علمی سمینار و عضو کمیته علمی بنیاد بین المللی پوکی استخوان (IOF) ، با بیان اینکه شیوع پوکی استخوان در خاورمیانه و در کشور ما نسبتاً بالاست، افزود: نتایج کوهورت بزرگ سلامت سالمندی بوشهرشیوع پوکی استخوان در جمعیت بالای 60 سال را 41.5 درصد برآورد کرده است (24.6 درصد در مردان و 62.7 درصد در زنان)
وی ادامه داد: شیوع استئوسارکوپنی نیز بر اساس نتایج همین مطالعه در کشور 33.8 درصد در مردان و 33.9 درصد در زنان گزارش شده است.
استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران در همین ارتباط افزود: اگرچه برخی تغییرات در استخوان و عضله با افزایش سن اجتناب ناپذیرند، اما هر دو بیماری پوکی استخوان و سارکوپنی از طریق شناسایی و اجتناب از عوامل خطر آنها و با انجام برخی از مداخلات قابل پیشگیری و کنترل هستند.
دکتر لاریجانی همچنین بار اقتصادی پوکی استخوان در ایران را بسیار بالا خواند و تصریح کرد: مداخلات برای پیشگیری از پوکی استخوان و شکستگی‌های مرتبط می‌تواند بار این بیماری را کاهش دهد.
این سمینار با حضور حدود 200  شرکت کننده از گروه های مختلف حرفه مندان سلامت و با برگزاری پنل های تخصصی در حوزه های مختلف پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری پوکی استخوان برگزار شد.
  • گروه خبری : پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم
  • کد خبر : 219096
فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *