• تاریخ انتشار : 1401/04/13 - 12:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 413
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

گفت و گو با دکتر متین واحدی، فوق تخصص جراحی توراکس( قفسه سینه) بیمارستان سینا

افزایش آلودگی هوا بر میزان ابتلا به سرطان ریه افزوده است

این روزها عوامل خطر فراوانی مردم را احاطه کرده و آنها را مستعد ابتلا به بیماری می کند. یکی از این عوامل خطر که نقش موثری در بیماری های تنفسی بازی میکند، استعمال دخانیات و دیگری آلودگی هواست و یکی از خطرناکترین بیماریهای تنفسی سرطان ریه است. داشتن ریه های پاک می تواند محصول یک شیوه زندگی سالم باشد که دکتر متین واحدی، فوق تخصص جراحی توراکس( قفسه سینه) دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با روابط عمومی بیمارستان سینا به این مساله می پردازد تا با پیروی از یک شیوه زندگی سالم بتوانیم آسمان ریه هایمان را صاف نگهداریم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان سینا، متن مصاحبه به شرح زیر است:

امیدوارم تندرستی که یکی از نعمات الهی است همیشه شامل حالشان شود. اما باید بگویم متاسفانه یکی از شایع ترین و کشنده ترین سرطان ها در سراسر دنیا، سرطان ریه است که در حدود 9/ 25 درصد مرگ و میر در میان سرطان ها را به خود اختصاص داده و مهمترین عامل خطر ابتلا به سرطان ریه استعمال سیگار و سایر دخانیات است.
آلودگی هوا، آلودگی های شغلی مانند تماس طولانی با آزبست ها، زمینه ژنتیک و رژیم غذایی نامناسب نیز از دیگر عوامل موثر در ابتلا به این بیماری است و متاسفانه در دهه اخیر و افزایش آلودگی هوا بر میزان ابتلا به سرطان ریه افزوده شده است.
آنچه این بیماری را خطرناک جلوه می دهد آن است که در مراحل پیشرفته غیر قابل درمان و از درصد کشندگی بالا برخوردار است اما خوشبختانه می توان با کم کردن عوامل خطر از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد. در چند سال اخیر بحث غربالگری ابتلا به سرطان ریه در افراد پر خطر با استفاده از ابزار تصویر برداری ( انجام سالیانه سی تی اسکن ریه ) در کشورهای گوناگون به کار گرفته می شود که باعث یافتن بیماری در مراحل ابتدایی و قابل درمان بودن آن می شود.
حالا این سوال مطرح می شود که افراد پرخطر چه کسانی هستند که در جواب باید گفت، بر اساس گایدلاین های معتبر بین المللی در زمینه غربالگری سرطان ریه دو گروه از افراد پر خطر در زمینه ابتلا به سرطان ریه محسوب می شوند.
گروه اول؛  افرادی در سنین ۵۵ تا ۷۴ سال با مصرف حداقل ۱ پاکت سیگار روزانه به مدت ۳۰ سال متوالی و در صورتی که سیگار را ترک کرده باشند و کمتر از ۱۵ سال از ترک آن گذشته باشد.
گروه دوم؛  افرادی که  بالای ۵۰ سال هستند و مصرف حداقل ۱ پاکت سیگار در روز به مدت ۲۰ سال داشته اند و در کنار استعمال دخانیات با سایر عوامل مستعد به ابتلا به سرطان ریه همچون تماس های شغلی طولانی با آزبست ها، سابقه ابتلا به سرطان های دیگر که در ارتباط با مصرف سیگار است، سابقه ابتلا به سرطان ریه در خانواده درجه اول و همینطور ابتلا به بیماریهای مزمن ریوی درگیر هستند.
اما در نهایت مهمترین اقدام در پیشگیری از ابتلا، کم کردن فاکتورهای خطر به خصوص ترک سیگار و در درجه بعد مشورت با پزشک است تا با استفاده از روش های غربالگری در افراد پرخطر بیماری در مراحل ابتدایی آن کشف و وارد مرحله درمان شود.

 

  • گروه خبری : بیمارستان سینا
  • کد خبر : 214918
فاطمه صدراپور
تهیه کننده:

فاطمه صدراپور

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *