• تاریخ انتشار : 1394/03/19 - 00:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 50
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

با حضور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور از سامانه جراحی رباتیک «سینا» رونمایی شد

روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي تهران: در دومين نمايشگاه بين‌المللي فناوري و نوآوري، با حضور دكتر ستاري معاون علمي و فناوري رييس‌جمهور از سامانه جراحي رباتيك از راه دور با بازخورد نيرو «سينا» رونمايي شد.

گالري عكس
پس از يك دهه همت و تلاش پژوهشگران اين مرز و بوم در پژوهشكده فناوري‌هاي نوين پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران با همكاري گروه بيومكانيك دانشگاه صنعتي شريف، سامانه جراحي رباتيك سينا پس از طي آزمون‌هاي فني و عملكردي در دومين نمايشگاه بين‌المللي فناوري و نوآوري كه از 19 خرداد 94 در محل سالن خليج‌فارس نمايشگاه بين‌المللي برپاست به نمايش گذاشته شد.
سامانه جراحي رباتيك نوآوري برجسته كشور
 دكتر ستاري  پس از رونمايي از سامانه جراحي رباتيك از راه دور در گفتگو با خبرنگار روابط عمومي دانشگاه، اين  دستگاه را از نوآوري‌هاي برجسته كشور خواند و افزود: سطح تكنولوژي بكار گرفته‌شده در اين سامانه در سطح تكنولوژي روز دنياست.
وي با بيان اينكه بسياري از شركت‌هاي خارجي فعال در اين زمينه از ربات سينا بازديد كردند گفت: اميدوارم با همكاري وزارت بهداشت اين دستگاه را در حوزه بهداشت و درمان به صورت فراگير توسعه دهيم.
معاون علمي و فناوري رييس‌جمهور، مهم‌ترين دستاورد نمايشگاه را  تبادل فناوري خواند و افزود: اين نمايشگاه بر مبناي صادرات و انتقال فناوري به كشورهاي ديگر پايه‌ريزي شده است و پايلوتي براي ارائه تسهيلات آينده در حوزه صادرات فناوري خواهد بود.
نتايج موفقيت‌آميز كارآزمايي ربات جراح سينا
سپس دكتر سركار رييس مركز تحقيقات علوم تكنولوژي در پزشكي، با اشاره به ويژگي‌هاي ربات جراح گفت: اين سامانه قابليت جراحي‌هاي بسيار دقيق و از راه دور را دارد و در شرايط حساس قابل استفاده است.
وي افزود: مشابه اين ربات را  با نام ربات داوينچي كشور امريكا ساخته و بيش از 2 هزار دستگاه را بالغ بر 2 ميليون دلار (مبلغ هر دستگاه) وارد بازار كرده است و تعدادي از كشورهاي منطقه هم آن را خريداري كردند ولي در كشورمان چنين سامانه‌اي وجود ندارد.
دكتر سركار با بيان اينكه با توانمندي متخصصان داخلي  اين ربات  در كشور طراحي  و ساخته شده است افزود: خوشبختانه پس از چندين سال تلاش، اين ربات ساخته شد و تست هاي فانتوم  و حيواني نيز انجام شده است به طوري كه هم جراحي از نزديك روي گوسفند و هم از راه دور از طريق اينترنت با موفقيت صورت گرفته است.
مزيت‌هاي رقابتي ربات جراح سينا
در ادامه، دكتر ميرباقري مدير اجرايي پروژه به بيان توضيحات بيشتر در خصوص اين سامانه پرداخت و افزود: سامانه جراحي رباتيك سينا شامل دو بخش اصلي كنسول جراحي از راه دور و ربات‌هاي جراح مستقر بر بالين بيمار است و ارتباط بين ربات‌هاي راهبر در كنسول جراحي با ربات‌هاي پيرو بر بالين بيمار از طريق ساختارهاي مخابراتي از راه دور نظير شبكه اينترنت برقرار مي‌شود و لذا عمل جراحي مي‌تواند در دورترين نقاط كشور يا حتي بر روي يك ناو اقيانوس‌پيما صورت گيرد.
وي با اشاره به قابليت‌هاي ربات جراح گفت: ربات‌هاي جراح اين امكان را فراهم مي‌كنند كه جراح در حالت مناسب ارگونوميك در پشت كنسول جراحي، عمل جراحي را در موقعيت عملكردي بسيار راحت تر و باكيفيت بسيار بهتري انجام دهد. همچنين با حذف لرزش‌ها و حركات زائد دست جراح و فراهم آوردن امكان مقياس گذاري حركات به صورت مطلوب، انجام عمل‌هاي ظريف جراحي را امكان‌پذير مي‌كند.
دكتر ميرباقري كاربرد ديگر ربات‌هاي جراح را در عمل‌هاي دشوار از راه دور خواند و افزود: با كمك اين سامانه امكان استفاده از خدمات درماني پيشرفته در مناطق محروم، دوردست و خطرناك، بدون نياز به حضور جراح فراهم مي‌شود.
مدير اجراي اين پروژه با اشاره به سابقه جراحي رباتيك در دنيا گفت: تنها سامانه رباتيك جراحي از راه دور كه تاكنون تجاري سازه شده ربات داوينچي ساخت ايالات‌متحده آمريكاست اين سيستم با وجود مزايايي از قبيل افزايش دقت، كيفيت جراحي، ديد سه بعدي و... از مشكلاتي همچون هزينه بسيار بالا، عدم انتقال حس نيروهاي تعاملي بين ربات و بيمار به دستان جراح رنج مي‌برد.
وي كاربرد ربات جراح سينا را در جراحي‌هاي لاپاراسكوپي دانست و به بيان ويژگي‌هاي آن نسبت به مدل مشابه خارجي پرداخت و افزود: انتقال حس لامسه از محل عمل به دستان جراح از راه دور، قيمت رقابتي كمتر از يك سوم تنها رقيب آمريكايي، بي‌نيازي از ابزارهاي خاص مصرفي و قطعات مصرفي، دوره عملكرد بدون تعمير و نگهداري طولاني، حذف لرزش و امكان مقياس گذاري حركات دست جراح، از جمله ويژگي‌هاي رقابتي ربات جراحي سينا است.
توضيح اينكه، دومين نمايشگاه بين‌المللي فناوري و نوآوري با حضور 110 شركت داخلي و خارجي از 19 تا22 خرداد در محل نمايشگاه بين‌المللي برپاست و بازديد از ربات جراح سينا براي عموم آزاد است.
خبرنگار: سميرا كرمي
عكس: جمشيد ربيعي
  • گروه خبری : مراكز تحقیقات قدیمی,پژوهشی قدیمی,دستاوردهای علمی دانشگاه قدیمی
  • کد خبر : 52829
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم